İnme(Felç) Tedavisinde Erken Dönemde Yürüme

preview_player
Показать описание
İnme, travmatik beyin hasarı, omurilik yaralanması, serebral palsi, Parkinson hastalığı, MS gibi nedenlerle felç gelişen, yürüyemeyen veya yürüme güçlüğü çeken kişilerde Robotik Yatak erken dönem tedavilerinde kullanılır.

Özellikle uzun süre yatakta tedavi gören hastalarda kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, kas ve kemik erimeleri, eklem hareketlerinde kısıtlılık, yatak yaraları (bası yarası) gibi farklı problemler ortaya çıkmaktadır.

Bu problemlerin önlenmesi için hastaların bir an önce ayağa kaldırılması ve hareket ettirilmesi gerekmektedir.

Robotik yatak sayesinde erken dönemde hastalar ayağa kaldırılırken aynı zamanda robotik ayaklarla hastalara pasif yürüme kabiliyeti kazandırılmış olur. Bununla birlikte hasta ayağa kaldırıldığında çevresindeki olayları ve kişileri görerek farkındalığının artması sağlanmış olur.

Ben Engin Çakar, Tıp fakültesi eğitimimi 1999 yılında GATA tıp fakültesinde tamamladım. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tıpta uzmanlık eğitimlerimi tamamladım.
Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Elektrodiagnostik Nöroloji yüksek lisansımı EMG ile Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS- TMU, manyetik alan ile birlikte beyin uyarımı) teknikleri tezim ile yaptım. Tezimde manyetik alan ile beyin uyarımı yoluyla felç tedavisi üzerine çalıştım.
ABD Harvard Üniversitesi’nde Transkraniyal manyetik stimülasyon – TMS (TMU) ve Transkraniyal doğru akımla stimülasyon - TDCS (manyetik alan ve doğru akım ile beyin uyarımı) konusunda eğitim aldım.
2011 yılında Doçent, 2016 yılında Profesör ünvanlarını kazandım.
Daha önce GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde ve Medipol Mega Üniversite Hastanesinde çalıştım. Şuan Şişli Memorial Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı olarak hastalarımı tedavi etmekteyim.

#inme #felç #fiziktedavi #robotiktedavi #engincakar
Рекомендации по теме