Yeni Müfredat Taslağı Açıklandı! Ne Gibi Değişiklikler Var? | NTV

preview_player
Показать описание
Türkiye ve Dünyadan son dakika haberleri NTV Canlı Yayınında Sizlerle Buluşuyor...

👇 DAHA FAZLASI İÇİN 👇

#haber #gündem #sondakika
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Herşey değişiyor yenileniyor
Ama daha da kötüye gidiyor.

Ülke oldu deneme tahtası attasi

mustafasalman
Автор

Türkiye de eğitim yap boz tahtasına döndü her milli eğitim bakanı değiştiğinde eğitim müfredatı da değişiyor milli bir eğitim programımız yok ve çocuklarımızdan başarı bekliyoruz

ekremozdemir
Автор

Azaltılan bir şey yok konuların yerleri ve isimleri değişmiş, çıkarılan bir iki konunun yerine de başka konu koyulmuş, dostlar iş başında görsün, eğitimin asıl sorunları ile ilgili hiç bir çalışma yok maalesef, 12 yıl mesleki bir yönlendirme yapmadan zorunlu eğitim, koşulsuz sınıf geçme, her hatayı yap yanına kalsın öğrencilik, ahlaki eğitim sıfır, sonucunda ders işlenemez hale getirdikleri sınıflar, ortaokulda 7, lisede 8 saat ders hangi insan evladı bu kadar saatte verimli olur, mebin bunlarla ilgili herhangi bir çalışması ya da bir açıklaması var mı yok, boş işlerle göz boyaya dursunlar

kahramankazan
Автор

Çağ dışı, bilimsellikten uzak ve dogmatik nitelikte olan uygulamaların baz alındığı bir müfredat bugün itibariyle uygulamaya girmiş oldu.

onur-fi
Автор

Finansal okuryazarlık kesinlikle olması gerekiyor

emreakgun
Автор

Türk Eğitim Sistemi Dünyanın En Berbat Sistemidir

fkbfocus
Автор

Sayın İlker Hoca'm açıklayabilir mi lütfen. Neden din derslerinin sayısı 3 e çıkartıldı. İmam hatip liselerinde mi okuyor çocuklar. Yoksa Araplara mı hizmet verilecek anlayamadık. Bu mudur aktif yer alma. Ortak eğitimde yabancı dil, bilgisayar, beden, müzik, sayısal sözel düşünme gücü nerede acaba...

esracoban
Автор

Dünya Eğitim sisteminde 99. sıradayız, süper ilk yüzdeyiz 👏👏

hamiyetseten
Автор

"İnsanlar geleceklerine karar veremezler, alışkanlıklarına karar verirler. Alışkanlıklar da insanların geleceğine karar verir." diyor A.A. Alexander.
Bu bağlamda eğitimdeki gerçek değişiklikler insanların ve toplumun alışkanlıklarına etki eden seçimleri, davranışları yerinden oynatmaya, başka mecralara sürmeye yönelik olmalıdır. Yollarda, sınıflarda, derslerde öğrenci paketleme, sınıflarda oturup ders dinleme, ekran izleme ve izletme devri artık bitmiştir.
Yılların yerleştirip ezberlettiği eğitim ve okul sosyolojisine, lise yönlendirmesine, okul yapılanmasına, haftalık toplam ders sayısına, branş derslerin haftalık kredisine, adı seçmeli olan ama gerçekte seçilmeyen derslere, alan seçimlerine, zorunlu eğitim modeline ve zorlamalarına, baz olarak bir eğitim gününün yeniden planlanmasına, öğretmen yönlendirme ve yetiştirme modeline, öğretmenliğin değerine... vs. vs... dokunmayan değişiklikler değişiklik sayılmaz. Olsa olsa bal vermeyen yeni bir kovana hazırlık sayılır.

sebahattingunday
Автор

Süslü anlaşılmayan laf kalabalığı.Matematiği ögretmeleri icin matematik dersi sayisi artirilsin.Din dersi 1 ders yeter.Diger bos gecen demokrasi vs dersleri kaldirilsin Zaten boş geciyor.Hocalar sinav sorularini verip geciriyor.Fizik, Kimya,biyoloji,turkce adam gibi ogretilsi n.

sevgiylehayat
Автор

Önemli degil, bir gün seçim gelecek nasılda olsa

MehmedMutlu-nz
Автор

Evrim teorisini müfredata geri koymadıkça ; Turkiye nesiller boyu katlanarak büyüyecek cahillesme periyodunu kesinlikle asamaz.

gorkema
Автор

Şu anki müfredat uygulanıyor mu! Dolayısıyla çok iyi bir müfredat bile uygulanmadıktan sonra bir anlamı yok!

sedatgazioglu
Автор

İngilizce nerede??? Yakında kaldıracak yerine arapça

SPQRrc
Автор

Yeni müfredatı yayınlamadan önce Türkiye'de anaokulundan liseye kadar kaç öğretmenimizin görüşü alındı. Sahada olan öğretmenlerimizin gücü, etkisi daha fazla olmalıydı. Türkçe' yi güzel konuşma, yazma dersleri artırılabilirdi ders sayısı olarak. Çünkü dilimiz Türkçe. Dünya'da iletişim ise yabancı dil ile olur. 21. Yüzyılda bilişim teknoloji altyapısı arttırılmalı. Ders saatleri içerisinde surekli ders değil, çocuklara gençlere sayısal sözel mantık geliştirici aktiviteler arttırılmalıydı. Din egitimi temel olarak yeterli. Ders sayısının her sınıfta arttırılması cok dikkat çekici. Din egitimi aile içerisinde kazandırılır. Çocuklara gençlere bilimsel araştırma süreç eğitimini öğreten ders, aktiviteler yapılmalı. Öğrenmeyi, araştırma yapmayı, okumayı sevdirmek gerekir. Açıkçası açık bir şekilde tüm alanlarda öğretmenlerimiz dinlenmis olsa daha iyi olurdu. Ölçme işlemi sadece sınav ile olmaz. Coklu değerlendirme yapılmalı. Değerlere önem verilirse, küçük yaştan itibaren her şey daha güzel olur. Biraz da gençlerimizi, çocuklarımızı dinleseydik hangi konularda egitim almak istedikleri konusunda...

esracoban