Okumayacaklar için Antik Yunan Felsefesi

preview_player
Показать описание

- konuyla ilgili olarak güvenilir nadir yayınlardan:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

abi izlemeyecekler için özet yapar mısın

emirhankahveci
Автор

Ömer Bey, yıllardır kah farkında olarak kah olmayarak tecrübe ettiğim bir hadiseyi ("karizmatik" hocanın/kişinin/anlatıcının bilimsel tartışmadaki tehlikeleri) dile getirmişsiniz. Celal Şengör'e uzun zamandır eleştirel yaklaşıyor ve - belki- bu söylediklerinizi sezinliyordum. Fakat bunun kavramsal olarak bu kadar sarih bir şekilde dile getirilmesi çok hoşuma gitti. Size kendi adıma teşekkür ederim.

onurmumbuc
Автор

9:00 Bir konuyu anlatirken cok heyecanli olmak uzerine guzel bir meditasyon olmus. Yararlandim.

alexmax
Автор

Serinin devamı gelse, günümüz felsefesine kadar özet gecilse çok güzel olurdu hocam

earendel
Автор

Sanırım Türkiye'de düşüncenin ya da bir tür kültürün dönüşümüne Nietzschevari bir katkı yaptınız; "bazı şeylerin pahalı olmaktan çıkarılması" bir kültürel dönüşüm ve özgürleşme mottosu gibi. Ama konsevatif itirazlar çok olacak. Cesur ve zihin açıcı bir söyleşi, size ve katkısı olan herkese çok teşekkürler.

philosophiaebru
Автор

Katılımlı yayınız felsefeyi geliştirmek adına gayet iyi ve takdire değer. Felsefeyi artık Celal Şengör hoca temsilinde monologdan diyaloga geçiş dönemi olarak ele alabiliriz ki bu da önemli bir gelişmedir.

Filozof
Автор

Çok istifade ediyorum, çok teşekkür ediyorum paylaşımlar için ❤

selmasuslu
Автор

Hocam sevgiler saygılar sizi duymak hep güzel, sizin deyiminizle kafa açıyorsunuz ama olumlu anlamda

cemokan
Автор

birisini eleştirirken akademik inceliğin çıtası nerede olmalı bunu gösteren bir vidyo olmuş teşekkürler hocam; selamlar, sevgiler, saygılar..

carrootjazz
Автор

Hocam yeni keşfettim sizi harikasınız❤

Alboa
Автор

Güzel bir sigara içtim. Birazdan hayvan gibi idman yapıcam. Bu muhabbet de üstüne iyi geldi.

yaveristebinick
Автор

2 saat dinledim hic bise anlamadım tesekkürler agzınıza saglık

seyfullahyordem
Автор

Celal Şengör'ü dinlerken bol bol muhalefet şerhi koyabiliyorum. Adam şu konuda eksik, şu konuda tutarlı vs. diyebiliyorum. Bir güzel yanı da bir yandan içkimi yudumlarken diğer yandan başka işlerle uğraşırken adeta birisi mit anlatıyor gibi dinliyorum. Mesela Nevzat Kayayı'da aynı şekilde dinleyebiliyorum. Adeta ninni gibi. Sizi ise pür dikkat dinlemem gerekiyor. Not almam, yayını durdurup wikipedia'ya bakmam gerekiyor çünkü felsefe konusunda bilgim çok az. Bir de sizin anlattıklarınıza hiç karşı çıkamıyorum. Ancak şöyle bir durum daha var. Hesaplayan akılla düşünen aklı anlattığınız bölümden feyzaldım ve diğer bir merak konum olan elektronik mantık devrelerine yeni bir bakış açısıyla yaklaştım. Doğal olarak yorucu oldu, uğraş vermem gerekti, Celal Hocadan alamadığımı sizden aldım. Felsefecilerin popüler olan anlatıcıları incelemesi de gayet doğal. Popüler kişi ne anlatıyor, insanlar bunda ne buluyor da bu kadar dinleniyor diye merak etmemek garip olur özellikle popüler anlatıcı doğrudan felsefeden bahsediyorsa buna kulağını tıkayan bir felsefeci bana memur kafalı akademisyeni çağrıştırır, sonuçta bunlar da günümüz mitleri. Klasik gitarist bir arkadaşım var; birlikte modüler elektronik dj performansına gittiğimizde bu da müzik mi be diyip burun kıvırıyor ama kızları kesip dj'ye özenerek baktığını görebiliyorum, ortam cıvıl cıvıl :) kıps kıps kıps :)

firatyildirim
Автор

Sadece kitap ezberleyip video çeken bazı çocukların yüzbinlerce takipçisinin olup milyonlarca izlenme alması, Ömer Bey'in arka planda kalması beni oldukça üzüyor ve yeni kuşaktan beklentimi sıfıra indiriyor.

SincapinKuzusuHuhuu
Автор

Tam da bu sohbetin genel bağlamını ve Sokrates'i düşünürken aklıma şey geldi :), youtube'da bir kanal var, Epic Rap Battles of History diye. Hem tarihi figürler hem de müzik, ritim ve lyrics bir arada sevenler için baya güzel. Değişik zaman dilimlerinden, akran figürleri karşı karşıya getirip diss attırıyorlar :) Ne bileyim böyle; Spielberg vs. Hitchcock; J.R.R Tolkien vs. George R.R Martin, veya Ghostbusters vs. Mythbusters gibi :))D Felsefe ile ilgili de Eastern Philosophers vs. Western Philosophers yapmışlar :):) 3 vs. 3 yapmışlar ve filozof seçimlerini de yine fena yapmamışlar :) - gerçi bu kimleri seçerdiniz sorusu ayrı bir güzel muhabbet konusu olabilir her neyse :) - Bunlar; Lao Tzu + Sun Tsu + Confucius vs. Socrates + Voltaire + Nietzsche yapmışlar :):):)DD Basit veya detaylı, kullanılan her sözcük bir bilgi, bir nüans içeriyor :) Sokrates ile alakalı tam konumuzla alakalı çift kutuplu çarpıcı tespitler var :P:))D

ahmetunaa
Автор

konunun uzmanı olarak söylüyorum (ç.psikiyatristiyim), celal şengör asperger değil. ama çeşitli asperger özellikleri taşıyor olabilir. asperger tanılı bireyler öyle heyecanlı retorik tonlamaları yapamaz. konuları ilginçleştirerek anlatma becerileri kısıtlıdır. celal şengör'de kesinlikle tam tersi bir durum söz konusu.

phobos
Автор

Alternarif bir düşünce beyân ettiğiniz ve konuyu tartışmaya açtığız için teşekkür ediyorum, Hocam. Filozofların hayatı hakkında daha doğru bilgi ve fikir sâhibi olabilmemiz için bağlamından koparılmış ayrı-ayrı cümleler yerine, filozofların düşüncelerini ifâde ettikleri eserlerinin tamâmını okumamız daha bilgece ve dürüstçe bir tutum olur diye düşünüyorum. Aksi takdirde, bir biri ile çelişkili ve bağlamından koparılmış cümlelerle tamâmen sübjektif tartışmalar ve ya monologlar silsilesi içinde vakit kaybedeceğimize benziyor.

zaurabdullayev
Автор

Derslerde hissettiğim havayı hissediyorum hocam. Sizinle bir şekilde karşılaşmak çok güzel. Sevgiler... ✌🏽

alimehmetkabalci
Автор

Düşünceleri soktuğumuz genel çerçeveyi görmek, değerlendirmelerdeki eksikleri görmek açısından çok güzel bir ders olmuş. Adeta yanılma biçimlerini öğrettiniz. Teşekkürler.

cazdinleyenkamyonsoforu
Автор

Şengör, Sokrates'e "zehir" dese de; bu şöyle de yorumlanabilir (bence): ZEHİR yeri geldiğinde İLAÇTIR, önemli olan, kullanım yeri ve miktarı (dozu). Celal Şengör de, bazı şeylerin dozunu ayarlayamamakta anladığım kadarıyla. Çok güzel bir yayın olmuş. Emeğinize sağlık 👏

davutsakalli