ALLAH'a iman etmiş bilim adamları !!

preview_player
Показать описание
HER GÜN BİR YENİ VİDEO.

Albert Einstein (1879-1955)

Çağımızın en önemli bilim adamı olan Albert Einstein aynı zamanda Allah'a olan inancı ile de tanınmaktadır. Bilimin dinsiz olamayacağını savunan Einstein'ın din ve bilimle ilgili bir sözü şöyledir:

Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkansızdır.(John Clover Monsma, The Evidence Of God In Expanding Universe (Genişleyen Evrende Allah'ın Varlığının Delilleri), s. 256)

Einstein, evrenin tesadüflerle oluşamayacak kadar harika bir düzene sahip olduğuna ve evrenin Üstün Akıl sahibi bir Yaratıcı tarafından yaratıldığına inanıyordu.

Yazılarında Allah'a olan inancından sıkça söz eden Einstein için, evrendeki doğal düzenin harikalığı son derece önemliydi. Daha önce de belirttiğimiz gibi, "Dinsiz bir bilim topaldır;" sözleriyle Einstein, dinle bilimin nasıl ayrılamaz bir bütün olduklarını ifade etmiştir.

Einstein, "Tabiatı araştıran herkesin içinde bir çeşit dini saygı"(Sir John Templeton, Evidence of Purpose - Scientists Discover the Creator, Continuum, New York 1994, s.103)olduğunu belirtmiş ve şöyle demiştir:

Bilimle ciddi şekilde uğraşan herkes tabiat kanunlarında bir ruhun, insanlardan daha üstün bir ruhun olduğuna ikna olur. Bu yüzden bilimle uğraşmak, insanı dine götürür.(John Clover Monsma, The Evidence Of God In Expanding Universe (Genişleyen Evrende Allah'ın Varlığının Delilleri), s. 204-205)

Einstein'in dine bakış açısını, aşağıdaki sözlerinde de görmek mümkündür:

Din duygusu ne zaman kaybolsa, bilim, ilhamı olmayan bir deneyciliğe dönüyor.(Newsweek, 20 Temmuz 1998, s. 49)

Isaac Newton (1642-1727)

Tüm zamanların en büyük bilim adamı olarak kabul edilen Newton, hem matematikçi hem de fizikçiydi. Newton'un bilime yaptığı büyük hizmetler hatırlanacak olursa; bunlardan en önemlisi yer çekimi kanununun keşfidir. Newton, kuvvet ve ivme arasındaki mükemmel ilişkiyi kütle kavramı ile bağdaştırmış; etki ve tepki prensibini bulmuş, bileşke kuvvetlerin sıfır olması halinde hareketli cisimlerin hızının hiç değişmeyeceği tezini ortaya atmıştır. Newton'un hareket yasaları, 4 yüzyıldır en basit mühendislik hesaplarından, en karmaşık teknolojik projelere kadar aynen uygulanmaktadır. Newton'un sadece çekim konusunda değil, mekanik ve optik gibi temel konularda da çok önemli buluşları olmuştur. Işığın 7 rengini keşfeden Newton, böylece optik adı verilen yepyeni bir bilim dalının da temelini atmıştır.

Newton bilimde çığır açan bu buluşlarının yanı sıra, ateizmi reddeden, Yaratılışı savunan ciddi eserler yazmış, "Yaratılış tek bilimsel açıklamadır" düşüncesini savunmuştur. Newton, mekanik evrenin kendi deyimiyle "bu hiç durmaksızın çalışan dev saatin" ancak güçlü ve üstün akıl sahibi bir Yaratıcı'nın eseri olabileceği gerçeğine inanıyordu.

Newton'un, dünyanın seyrini değiştiren buluşlarının temelinde, onun Allah'a yakınlaşma isteği vardır. Newton, Allah'ı daha yakından tanımak için yol olarak, Allah'ın yarattığı eserleri araştırmayı bulmuştur. Bu amaçla büyük bir şevkle araştırmalarına sarılmıştır. Newton, bilimsel araştırmalarını yapma gayretinin ardındaki sebebi Principia Mathematica adlı eserinde şu sözlerle ifade etmiştir:

Bizler Allah'a muhtaç, aciz kullar olarak, kendi aklımıza göre Allah'ın aklının büyüklüğünü ve yüceliğini görmeli ve O'na teslim olmalıyız.(Dan Graves, Scientists of Faith, s. 133-134 )

Allah sonsuz ve mutlaktır; gücü sınırsızdır ve herşeyden haberdar olandır; varlığı sonsuzluğa dayanır; herşeyi yönetir, yapılan ve yapılacak olan herşeyi bilir. O sonsuz ve sınırsızdır; ... Daimidir ve vardır; Varlığı daimidir, her yerde mevcuttur; her zaman ve her yerde var olmasıyla O, tüm zamanı ve aralıklarını yaratır.(Dan Graves, Scientists of Faith, s. 142-143)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Din ile bilim içiçedir. Çünkü İlim ve bilim birbiri ile bağlantılıdır.

bilimci
Автор

Yaratılmış Her şey Allahı anlatıyor. 👍👐🙏🏼☀️☀️🇹🇷

bilgiaydn
Автор

Arkadaşlar aslında bu videoda ismi geçen bilimadamlarının bir çoğu "Tanrıya İnanmıştır"
Allah Var Biz Muslumanız dememişlerdir.

youtube_generalnetworker
Автор

Bunların hiçbiri söylenmedi çocuk mu kandırıyorsun ? :d
(yorumlara baktım da baya enayi varmış)

ponciktv
Автор

Dünyanın en Zeki insanı olsan ne olur Hak dini bulamadiktan sonra....

Sbidobi
Автор

Evet bilim insanı allaha kavuşturur ve gerçek bir imana kavuşturur bilim insanlarını ateist ve deistlikle suçlayamazsininz onlar sizlerden daha iyi biliyorlar tanrı inancını allah inancını hangi din üzerinde bulunuyor olsalar bile onları kafir yapmaz en iyi müslüman Rabbini bulma yolunda düşünendir.insandan öyleleri varki ne bir ilme nede aydınlatici bir kitaba dayanmaksizin allah hakkın da tartışırlar .Allahı çok sevmek onu aramak tir.kalbi iman.dir

lokmank.karakoc
Автор

Bilim bizi dine götürür yalnız biz Allahı kitaptan ve peygamberlerinden biliyorduk zaten ateisler bunu anlayamaz çünkü düşünemezler

kaybolanhayaller
Автор

Allahın ahiretin neden gozukmedigini anladın mı illa ispat istiyorsan,
“Onlar kendi kendilerine düşünmediler mi ki, Allah gökleri ve yeri ve onların arasında bulunanları ancak hak olarak ve muayyen bir süre için yarattı. İnsanların birçoğu rablerine kavuşmayı gerçekten inkâr edicidirler.” (Rum, 30/8)
Ben kimim? Beni kim var etti? Ben neden var oldum? Nereye gidicegim? Nereden geldim? Oncelik ile bu tür soruları kendine sor olur mu ? Ister Musluman olsun ister başka inanca mensup biri olsun gerçekten aklı olan insan bu tür soruları sorar ve cevaplarını merak eder. Cennetin var olma konusuna gelirsek eğer, Ölüm ve hafiza en buyuk ispatlardandır, Şimdi çocukluk anını bir düşün belki 5 yaşında hatırladığın bir anı bile vardır. Anılarımızı ve hafızamız da saklanan bu bilgilerin aslında ahiretin ispatı olabileceğini hiç düşündün mü? Evrende gözümüze çarpan bir muhafaza edilme, saklanıp korunma delili var. Allah her şeyi koruyup saklıyor. Mesela bir sonra ki baharda çıkacak meyveler tohum ve çekirdeklerin de ya da hayvanlar yumurtalarıda insanların hayat boyu yaşadıkları anıları ise hafızalarda saklanıyor. Demek Allah evrende her ayrıntıyı muhafaza ediyor ve önemsiyor çünkü bir şey korunuyor ise onun değerli olduğuna işarettir eğer madde itibari ile geçici ve önemsiz görünen şeyler bile böyle düzenli bir şekilde korunuyor ise en kıymetli varlık olan insan öldükten sonra muhafaza edilmez diyebilirmiyiz?
Bir binayı ilk defa inşa etmek mi daha zordur yoksa ona benzer ikinci bir binayı inşa etmek mi? Veya bir orduyu ilk defa düzenleyip kurmak mi daha zordur yoksa dinlemiş için dağılmış olan bir orduyu tekrar bir araya toplamak mi? Elbette bir şeyin yapılması daha zor ikinci defa yapılması daha rahat ve kolaydır deriz. Peki evrende ki bütün atomlar emrinde birer ordu gibi çalışan, Allah bu orduyu dağıtıp ikinci defa tekrar toplayamaz denilebilir mi? Evreni 1 defa zaten yaratmış olan Allah'ın bunun tekrar bir benzerini yaratması neden akıldan uzak olsun ? Ayrıca her saniye nice varlıkları yaratarak zaten dikkat çekiyor. Yeni bir yaratilisin delillerini bizlere sürekli sunuyor. Etrafınıza bakmaniz bunları görmeniz için yeterli. Her bahar yeniden yeniye tazelenen yeryüzünü, çeşit çeşit bitkileri çeşit çeşit hayvanların yaratılışlarını bir düşün kışın ölen yer yüzünün her bahar yeniden canlanması yeni bir yaratilisin da işareti. Üstelik sonsuz güce sahip olan Allah icin kolaylık ve zorluk gibi kavramlar zaten yok iken yeni bir yaratılış elbette Allah için sonsuz kolaylık olacaktır.
Cömert bir insan zenginliği derecesinde ikramlarda bulunur mesela cömert bir öğrenci bir bardak çay ısmarlar iken padişah ise geniş bi sofra ile ikramlarda bulunur. Yani cömertlik ve zenginligin seviyesi arttıkça ikram da o nispette artar. Peki ya cömert ve zenginlik sonsuz olursa Sonsuz zenginlik sahibi olan Allahın ikramı da sonsuz olacaktır cennet gibi. Ama bu özellik bu dünyaya sığmıyor çünkü ÖLÜM var geçici ve sınırlı burada yaratılan her şey. Mesela ikinci baklavadan sonra 10 uncu baklavayı ne kadar istese de insan yemekte zorlanır. İnsanın ruhunda sonsuzluk isteği var iken ne kadar istese de bu nimeti tadamaz. Yani Allahin sonsuz cömertliği var iken diğer yanda kısıtlı bir dünya yapısı var. Buradan mantık çıkartmıyla diyoruz ki Allahin bu sonsuz cömertliği ve ikramının tecelli edeceği bir ahiret diyarı da var. Bu dünya da adaletsizliğin olması ise adaletli bir yerin olmayacagi anlamına gelmez. Adalet duygusunu veren Allah öbür dünya da tamamen adaleti sağlayacaktır. "Boynuzsuz keci boynuzlu keciden hakkını alacaktır." Hz.Muhammed Sav
Ayrıca bir anne bile evladına kıyamaz iken Allah kullarına neden kıysın imtihan ediliyoruz ki zulüm var ki Allahin bir bildiği de var bunun ahiret de var Mahşer günü gibi zalimlere çetin bir hesap sorulacak olan yer de var. İşte tum mesele buradaaa zulüm var ki imtihan ediliyoruzz Allaha inanan ile inanmayan bir olur mu hicc kendisine uyan ve ona uymayan için cennet cehennem inşa etmiş siz hala zorluk çekiyorsunuz inanmakta neden yaratıldık neden var olduk nereye gidiyoruz ölüm neden var bu soruları sorun..

cunkubirkul
Автор

Ben Albert Einstein ın ALLAHA inanıp inanmadığını öğrenmek istedim. İsaac Newton bir sürpriz oldu. Teşekkürler bilgi tarlası

gamenariumyoutube
Автор

Allah ezeli ve ebedidir.(Başlangıcı ve sonu yoktur.), Allah zamandan ve mekandan münezzehtir.( Zaman ve mekan Allah katında geçerli değildir. Zamanı ve mekanı yaratan da odur.), O yaratılmamıştır, doğmaz ve doğurmaz, ancak var eder, O hiç yarattıkları varlıklara benzer mi? Benzemez. Yemez, içmez, uyumaz.
Muhtaç varlıklar olarak bizim yaratıcımızın olması şart ve deliller ile varlığı zaten kesin. Lakin Allah'ın yaratıcısı yoktur. Biz boşuna ona Allah demiyoruz. Kendi kendine oluşması için belli bir zamana ihtiyaç vardır. Oysa ki Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Allah'ı kendimiz ile kıyas ediyorsunuz. Bu durum onu tanımanızı zaten zorlaştırır. Aslında Allah hep vardır. Ve tüm bilgiler zaten ezeli ilmindedir. Allah tabiri caiz ise şu an geleceği de görüyor geçmişi de. Şu anı da. Konuyu az da olsa kavrayabilirsek eğer mantık yerine zaten oturuyor. Allah'ın kendi kendini oluşturması için bir başlangıca ihtiyacı vardır. Allah'ın Başlangıcı ve sonu yoktur. Ezeli ve ebedidir. Yoktan var etmek, Yok etmek sadece yarattıkları varlıklar üzerinde geçerli bir durumdur. Yaratmak, yok etmek bu tür kavramları da Allah yarattı ve onun elinde gerçekleşiyor. Geçmiş, şimdiki, gelecek gibi kavramlar zamana bağlı bir kavramdır. Zamanı ortaya koyan da odur. Yani geçmiş gelecek şimdiki gibi kavramlar Allah için geçerli bir durum değildir. Bu durumda tıpkı dediğim gibi bu durumlar Allah için geçerli değil ise zaten başlangıç, son gibi kavramların da Allah için geçerli olmadığını anlamış oluruz. Yani onu yaratan bir varlık da yoktur. Kendi kendine de oluşmamaştır. O hep vardır. Tüm bu cevaplar, "Allah bizi yaratmadan önce ne yapıyordu?" Sorusunun da cevabıdır. Allah bizi yaratmadan "önce" diyoruz önce kavramı da zamana bağlı bir kavramdır. Fakat zaman Allah katında yoktur. Tabiri caiz ise anlayacağımız dilden konuşursam o andadır. Şimdi Telefonu ben icat ettim diyelim. Telefon bozulsa, donsa ben de donarmiyim? Hayır. Çünkü telefonu icat eden benim. Telefonun içinde ki şeyler beni ilgilendirmez. Ben telefona veya içine benzemem. Tıpkı Allah da böyledir. Zaman denen şeyin içinde yer almıyor. Veya kendi kendine oluşmuyor. Çünkü oluşturma, var etme eylemini de Allah ortaya koydu. Zaman denizinin içindeyiz ve nasıl işliyor bu durum Allah katında algılayamayız.
İnan Kur'an da çok geçer "Düşünmüyorlar mı." Ayetleri.
Çoğu ayet uygunsuz demişsin hangi ayet uygunsuz? Her ayetin mantıklı şekilde açıklaması mevcut. Bilimsel deliller dahil var o kitabın içinde. Bizim asıl yurdumuz ahiret. Dünya'da geçici bir süre misafiriz. Gene anlamı olamayacak demişsin ahiretin. Lakin sen daha gelme amacımızı anlamamışsın bu şekilde zaten ahireti anlamlandıramazsın. Bom boş ortada kalma diye bir şey yok. Hak eden hak ettiği muameleyi görecek orada.

cunkubirkul
Автор

Allah kendini yok edebilir mi? Diyenlere,
Yok edebilir desem mantığa aykırı, Yok edemez desem gücü mü yetmiyor -haşa- diyeceksin. O yüzden şu açıklamayı yaparsam eğer biraz da olsa anlayacağını düşünüyorum
Şu 2 şeyi unutma,
1.Allah ezeli ve ebedidir (Başlangıcı ve sonu yoktur)
2.Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. (Zaman ve mekanın içinde yer almaz, zaman ve mekanı yaratan bizzat kendisidir)
Allah'ın kendini yok etmesi için belli bir zamanın içinde, zaman dahilinde bulunması gerekiyor. Çünkü yok olmak için zaman gereklidir, başlangıç gereklidir. Allah da bu tür şeylerden münezzeh olduğunu belirtmiştik.
Mesela bazı insanlar "Allah bizi yaratmadan önce ne yapıyordu?" Sorusunu sorar. Burada fark ettiysen eğer "önce" kelimesi geçmektedir. Önce kelimesi de zamana dahil bir kavramdır. Yani bize göre işleyen düzen Allah katında çok farklı, beynimizin algılamayacağı şekilde işlemektedir. Bize göre olan dün, geçmiş, gelecek, önce, sonra gibi kavramlar Allah katında bizde olduğu gibi geçerli değildir. Onun katında bu tür durumlar nasıl işler bilemeyiz. Diyelim ki cennette gideceksin bize göre olan gelecekte. Ama Allah zamandan münezzeh olduğundan dolayı tabiri caiz ise şuan senin cennette ki halini de zaten görmektedir. Şimdi ben sana soruyorum, Allah kendini ne "ara" yok etsin?. Yok etseydi zaten şuan ne sen burada olurdun ne ben. Ayrıca yok etme ve baştan var etme eylemlerini de bizzat ortaya koyan bir Yaratıcı yarattığı eylemi zaten kendisi üzerinde kullanması başlı başına 2. mantık hatası olacaktır.

cunkubirkul
Автор

Kuranda daha bilimin yeni açıkladıgı seyler var

sonrheinlandmeclisi
Автор

Einstein inşallah müslüman olarak OLMUŞSUNDUR yoksa cok üzülürüm

bahadirunal
Автор

Abi bunların yarısı deist yarisi Hristiyan

elifmehrali
Автор

Allah'a değil de astrolojiye inanıyordu

tugcesra
Автор

Newton disinda digerleri yanlis soylenmis yanlis hatirlamiyorsam bunlardan sadece newton tanriya inanirdi(musluman olup olmamasini bilmiyom ama deist deyildi hristyan yada muslumandi)
Tanriyi gormem icin bas parmagima bakmam yeterli(Newton).

cavidanhesenov
Автор

Nikola Tesla olmalıydı oda ranrıya inanıyor

rhtedits
Автор

İlla tanrı var dedikleri diye müslüman olmuyor Deist te olabilir?

belesredeldes
Автор

allah dediğini nereden çıkardın bgkbngjkbnöçhnhgb

yusufnegis
Автор

İnsanların düşüncelerini yargılanmaktan vazgeçin hiç kimse bir şeye inanmak zorunda değil küçükken ne öğretilirse ona inanıp sormadan sorgulamadan yaşıyorsunuz böyle sorgulayan insanlar görünce kuduruyorsunuz kimsenin neye inanıp inanmadığı sizi ilgilendirmez dünya sizden ve sizin düşüncelerinizden ibaret değil...!!!!

defnekucuk