C# | CancellationTokenSource | CancellationToken | Task Cancel

preview_player
Показать описание
Async ve Task kullanımlarında sıkça karşımıza çıkan CancellationToken parametrelerinin nasıl kullanılacağını bu videoda anlatmaya çalıştım. Bir mail gönderme uygulaması üzerinden örneklerini yapmış olduğumuz bu kullanımlar efektif kullanıldığında uygulamalarımızda performans artışları sağlayacaktır.

#cancellationtokensource #cancellationtoken #task
#blazor #docker #dotnet

Kanala Abone Olmayı Unutmayın!

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Sabah githubınızda bu konunun spoilerı niteliğinde bir repo görmüştüm. Video bekliyordum. :) Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. :)

teknolojiuzmaniburada
Автор

Hocam elinize, dlinize sağlık, teşekkür ederiz

emirhancifci
Автор

hocam selamlar cancellation token hata fırlattığında o methoddaki bütün istekleri de öldürüyor. örnek olarak 1. istek çok uzun sürdü bu methoddaa ama ikinci isteğin işlemi devam etmekte cancellation hata fırlattığında 2. isteği de öldürüyor bunun önüne nasıl geçebilirm ?

suskun
Автор

Hocam selamlar, elinize sağlık.

Kullanıcı beklemek istemedi tarayıcıyı kapattı, ya da Postman'dan istek gönderiyorduk Cancel dedik, CancellationToken nasıl tepki veriyor? Eğer token exeption veriyorsa bunu nasıl anlıyor?

Автор

Hocam merhaba. elinize sağlık. metod içinde çalışır mı örnek veriyorum 1 butonda 2 metodum var her metod bu şekilde. yardımcı olursanız sevinirim bu konu ile ilgili.

defacerxxgaming
Автор

Hocam selamlar
elinize sağlık, çok sade bir anlatım olmuş. Ben konu ile alakalı kafama takılan bir soru sormak istiyorum


Düşenelim ki aspnetcore da bir worker service oluşturduk. Ve bu servis bir dakika aralıklarla bir takım işlemler yapacak, yani örnekteki gibi sonsuz bir while döngüsü ve bu döngünün altında büyük bir proje çalışacak. Biliyorsunuz worker service oluşturmak için genelde built-in gelen BackgroundService sınıfından kalıtım alırız ve buradan bize ovverride edeceğimiz abstract bir metod gelir
override stoppingToken)
{
....
}

şeklinde bir metot. Bu Metodun içinde de varsayalım ki ef core da kullanacağız http client da kullanacağız cache de kullanacağız, bir dünya iş yapacağız. Sonra da kubernates üzerinden ilgili deploy işlemlerini gerçekleştireceğiz tek bir podda çalışmak üzere. Dakika başı da bu servisimiz çalışacak.
Takdir edersiniz ki bu serviste sizin örneğinizdeki gibi bir iptal butonu durdur butonu tarzında bir yaklaşım olmayacak. İş bu halde iken ben bu CancellationToken'i ne yapacağım hocam? Kullansam ne işe yarayacak? Sonuçta girip birisi durdurmayacak ki bu servisi değil mi? Aylarca yıllarca çalışacak belki. Kendi kendine bir hata alır patlar burası ayrı bir durum. Zaten patlama durumunda ilgili catch bloğuna düşer kod. E peki bu örnekte cancellationToken benim ne işime yarar hocam? Kullansam bir karı yok kullanmasam da bir zararı yok gibi duruyor. Sizce kullanmak mantıklı mı? Yoksa atladığım kaçırdığım bir nokta var mı? Teşekkürler

jackdaniel