Beyin Pili Nedir? Parkinson Hastalığına Nasıl Faydası Olur?

preview_player
Показать описание
Beyin Pili nedir?
Beyin pilleri insan beyni içerisinde herhangi bir noktaya elektrik akımı verilerek, elektrik akımı verilen bölgedeki beyin hücrelerindeki elektriksel aktiviteyi uyarabilmeyi ya da baskılayabilmeyi sağlayan cihazlardır.

Beyin Pili Hastaların Yaşamında Neleri Değiştiriyor?
Beyin pili ameliyatlarını “Hastalığın saatini geri almak” diye tanımlayabiliriz. Bu tedavi sayesinde bağımsız yaşayamayan, sosyal hayattan kopan kişiler yeniden bağımsız yaşama şansı bulabilmekte, önemli bir kısmı da mesleklerini tekrar icra edebilme şansı yakalayabilmektedir.

Beyin Pili hangi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır?
Beyin pilleri başta Parkinson hastalığı olmak üzere, “Esansiyel Tremor” denilen titreme olguları ve aşırı vücut kasılmalarının meydana geldiği “Distoni” de tıbbi tedavinin yetersiz kaldığı durumlarda başarı ile uygulanmaktadır.

Beyin Pili Taktıran Hasta Yaşamında Nelere Dikkat Etmelidir?
Beyin pili takılan hastaların normal günlük yaşantılarında hiçbir değişiklik olmamaktadır. Hastalar çok sert olmayan, kafa travmasına neden olmayacak tenis, bilardo gibi her türlü sportif faaliyetleri sürdürebilir, yüzebilir ve bisiklete binebilirler.

Doç. Dr. Ali Zırh
PARMER / Beyin ve Sinir Cerrahisi / Parkinson Cerrahisi

#Parkinson #BeyinPili #MedipolPARMER #Medipol

Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Parkinson’a 12 yaşında yakalandı

Parkinson hastalığında ortalama tanı konulma yaşı genellikle 60 yaş üzeri olmasına rağmen hastaların % 5 ila 10’unda hastalık başlangıç yaşı 20 ile 50 arasındadır. Çok nadir olgularda, Parkinson benzeri bulgular çocuklarda ve genç adölesanlarda da görülebilir. İşte bu hastalardan biri de Enes Kaycı.

Almanya’da yaşayan Enes Kaycı çocuk yaşta, 12 yaşında iken, Parkinson olduğunu öğrendi. İlk belirtileri sağ ayakta sürtünme ile başladı ve kasılma şikayetleri ile devam etti. Üniversiteye hazırlanırken kasılmalarından dolayı sürekli strese giren ve bu durum yüzünden fiziksel olarak da zorluk yaşayan Enes Bey, mücadeleci ruhu ile üniversite sınavını kazandı. Hobi ve Dekorasyon Bölümünü kazanan Kaycı, sınavlarında yeri geldi kasılmalarından dolayı başarısız oldu yeri geldi çok çalışarak başarıya ulaştı.

Parkinson yüzünden hayatı derinden etkilenen Enes Bey bu yüzden toplum içine de girmek istemiyordu. Hayatının en zor anını çalışma hayatında yaşadığını söyleyen Enes Bey denge problemleri yaşadığı için işe alınmasının doğru bulunmadığını, hep reddedildiğini ve bu durumun onu çok üzdüğünü dile getirdi.

Şimdilerde 33 yaşında olan Genç Parkinson hastası beyin pili tedavisi ile hayata yeniden başlamak istiyor. Yeni bir iş, yeni bir hayat ve yeni bir gelecek için Türkiye’de Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER) Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Ali Zırh’a bu ameliyatı olmaya gelen Enes Bey ailesi ile birlikte ameliyat için gün sayıyor.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Nekadar maliyeti var hocam babamda hasta ilac fayda etmiyo avusturyadan sigortali sigorza karsiluyomu

ridvankorkmaz
Автор

Distoni hakkinda bilgi verebilirmisiniz

latifcandemir
Автор

Beyin pili ameliyatı ne kadar sure iyilesme oluyor devamlimi yoxsa bi sure sonra etkisini kayb ediyor deyirtirmek gerekiyormu

elvinumarl
Автор

merhaba hocam sorum olacak esansiyel tremor var bende ben özel eğitim bölümünü okumayı düşünüyorum engelli bireylerde sorun yaşarım diye ameliyat olmayı düşünüyorum ameliyatdan sonra sorun yasarmiyim biliyorum %100 geçmez ama bu mesleği çok istiyorum.bu mesleği yapmamda büyük sorun olur mu

Hasretindenprangalareskittim
Автор

Bende 1 senedir parkinson hastasiyim yaşım 45 rajil ve antipar içiyorum.mesela ilaclar ileride etki etmicek bunu biliyoruz.beyin pili ameliyatı olunca bununda ilac gibi etkisi ileri yıllarda azalacakmi.

Kurusoguk
Автор

Hocam sorum olacak pili kac yasinda takiyonuz akrabamda var parkinsonizim ama su an takamayiz pil diyorlar neden

hatice_.c