Sinüzit Ameliyatı Sonrası Sinüzitin Tekrarlama İhtimali Var mıdır?

preview_player
Показать описание
Sağlıklı bireyler yılda iki ya da üç kez sinüzit geçirebilirler. Eğer siz yılda on kez sinüzit oluyorsanız ya da geçirdiğiniz sinüzitler ilaç tedavisine rağmen iyileşmiyorsa bu durumda ameliyat olmanız gerekebilir. Geçireceğiniz ameliyat sizi sağlıklı bir erişkinin sinüzit geçirme sıklığına kavuşmanızı sağlar.

Sinüzit ameliyatı çok hassas bir ameliyattır. Sinüzit hastalarının hepsinde aynı belirtiler olmayabilir ve bazen sadece geniz akıntısı olarak karşımıza çıkabilir. Sinüzite yol açan burun içi nedenleri endoskopik muayene ile teşhis edilebilir.

Sinüsler, soluduğumuz havayı nemlendirir ve mikroplardan temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kafa kemiklerimizin hafifletilmesini sağlar ayrıca sesimizin karakteristik şekilde oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Burundaki tıkanıklık sonucunda sinüsler doğru şekilde havalanmazsa içlerinde bakteri ya da virüs birikir bu da bakteriyel sinüzite neden olabilir.

Sinüzit Ameliyatı Kolay Yapılır mı?

Hekim için zor, hasta için kolay ameliyatlardır. Ameliyatı yapacak doktor tüm teknik ekipmana, bilgi ve deneyim birikimine sahip olmalıdır. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bu cerrahi girişim 1-2 saatlik sürede tamamlanmaktadır. Ameliyat sonrası dönem çok kolay geçmekte ve genellikle burnu tamamen kapatan bir tampon kullanılmadığı için hasta kısa zamanda normal faaliyetlerine geçebilmektedir.

Sinüzit Ameliyatı Öncesi Hastalar Ne Yapmalıdır?

Sinüzit hastalarına gerekli tüm teşhisler yapıldıktan ve ameliyata karar verildikten sonra, ameliyat tarihi belirlenir. Hastalara ameliyat öncesinde rahat ve gevşek bir kıyafet verilir. Yüzük, saat, küpe gibi aksesuarların çıkarılmış olması gerekir. Aynı zamanda hastalarda makyaj bulunmamalıdır. Sinüzit ameliyatı öncesi yüze krem de sürülmemelidir. Hastaların sinüzit ameliyatı öncesinde yüzlerini sabunla iyice yıkamaları gerekir. Saçları ise geriye doğru toplanır.

Sinüzit Ameliyatından Sonra Ne kadar Zamanda İyileşirim?

Hastalar genellikle ilk ameliyat gününde taburcu edilmekte ve ayakta takip edilmektedir. Burnu kapatmayan bir tampon ile 1-2 gün içerisinde çıkartılarak hasta takibe alınmakta ve 5. günde hastalar işine dönebilmektedir. 3 haftalık erken takip döneminden sonra hastalar uzun dönemli takibe alınırlar.
Aşırı kanama, keskin baş ağrısı, 38.6 °C ve daha yüksek ateş, burun ve gözlerde şişlik, burun kanallarında ince şeffaf sıvı akıntısı gibi semptomlarda hemen cerrah ile irtibat kurulmalıdır.

--------------------------------------------------------------------

Yazımızın devamını okumak ve detaylı bilgi almak için Sinüzit Ameliyatı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sinüzit hakkında daha detaylı bilgi almak için Sinüzit Belirtileri ve Tedavisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarım;

--------------------------------------------------------------------

Sinüzit ile alakalı kanalımdaki diğer videolara göz atabilirsiniz:

Sinüzit Sorununun Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Sinüzit Sorunu Yaşayanların Burun Ameliyatı Olmasında Bir Sakınca Var mıdır?

Sinüzit Ameliyatı Nasıl Yapılır?

--------------------------------------------------------------------

Herkese Merhaba,

Hekimliğin bir sanat olduğunu düşünmekteyim. Hastalarımla kurduğum; iletişim, ameliyat öncesi ve sonrasındaki tüm soru ve sorunlarıyla ilgilenmem, ameliyat sonrasında hedeflediğim doğal sonuçlarla çalışmalarımı bir sanatçı yaklaşımıyla, kişiye özel planlayarak uygulamaktayım.

Ameliyat kararı kendinize dair bir iç-yolculuktur,

Bu yolculuğa adım atarken çok iyi düşünmelisiniz...
Рекомендации по теме