Aşılar, Civa ve Otizm ... ( Thiomersal, Hg, Vaccine)

preview_player
Показать описание
Merhaba arkadaşlar, Bugün konumuz aşılar, Aşıların içinde bulunan Civa Bileşiği ve Otizm hakkında olacak. Konuyu seçme sebebim sıklıkla annelerimizin kafasını karıştıran bir konu olması ve nerdeyse kimsenin olayı çok doğru kavrayamaması.Özellikle HEPATİT B, TETANOZ ve KUDUZ Aşıları , içlerinde bakteri üremesini önlemek amacıyla THİOMERSAL içerir. Thiomersal bileşiğinin %50 kısmını Hg ( Civa ) oluşturur.
Olabildiğince sade ve anlaşılır olmaya çalıştım ama ister istemez teknik terimler kullanmak zorunda kaldım. Dikkatli bir şekilde sonuna kadar izlerseniz oldukça yarar göreceğiniz bir video olacağını söyleyebilirim. İyi seyirler ...

İLGİLİ KAYNAKLAR ;

1-Association Between Thimerosal-Containing Vaccine and Autism. Anders Hviid, MSc; Michael Stellfeld, MD; Jan Wohlfahrt, MSc; et alMads Melbye, MD, PhD. JAMA. 2003;290(13):1763-1766.

2-Autism spectrum disorder. In: Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition, American Psychiatric Association, Arlington, VA 2013. P.50.

3-Incidence of autism spectrum disorders: changes over time and their meaning. Rutter M. Acta Paediatr.2005 Jan;94(1):2-15.

4-Mercury concentrations and metabolism in infants receiving vaccines containing thimerosal: a descriptive study. Pichichero ME, Cernichiari E, Lopreiato J, Treanor J. Lancet.2002;360:1737-1741. JAMA. 2003;290(13):1763-1766.

5-Neuropsychological Performance 10 Years After Immunization in Infancy With Thimerosal-Containing Vaccines. Tozzi AE1,Bisiacchi P,Tarantino V,De Mei B,D'Elia L,Chiarotti F,Salmaso S.Pediatrics.2009 Feb;123(2):475-82.

6-Prenatal and Infant Exposure to Thimerosal From Vaccines and Immunoglobulins and Risk of Autism. Price CS1,Thompson WW,Goodson B,Weintraub ES,Croen LA,Hinrichsen VL,Marcy M,Robertson A,Eriksen E,Lewis E,Bernal P,Shay D,Davis RL,DeStefano F.Pediatrics.2010 Oct;126(4):656-64

7-Prevalence and Characteristics of Autism Spectrum Disorder Among Children Aged 8 Years — Autism and Developmental Disabilities Monitoring Network, 11 Sites, United States, 2012. Christensen DL1, Baio J,Van Naarden Braun K, Bilder D,Charles J,Constantino JN, Daniels J,Durkin MS,Fitzgerald RT,Kurzius-Spencer M, Lee LC,Pettygrove S,Robinson C,Schulz E,Wells C,Wingate MS,Zahorodny W,Yeargin-Allsopp M; Centers for Disease Control and Prevention (CDC). MMWR Surveill Summ.2016 Apr 1;65(3):1-23.

8- The contribution of diagnostic substitution to the growing administrative prevalence of autism in US special education. Shattuck PT, Pediatrics. 2006;117(4):1028.

9-The epidemiology of autistic spectrum disorders: is the prevalence rising? Wing L,Potter D.Ment Retard Dev Disabil Res Rev.2002;8(3):151-61.

10-Thimerosal and the occurence of autism: negatif ecological evidence from Danish population-based data. Madsen KM,Lauritsen MB,Pedersen CB,Thorsen P,Plesner AM,Andersen PH,Mortensen PB.Pediatrics.2003 Sep;112(3 Pt 1):604-6.

11-Thimerosal-containing vaccines: evidence versus public apprehension. DeStefano F. Expert Opinion Drug Dafety. 2009; 8(2):1-4.

12-Thimerosal exposure in early life and neuropsychological outcomes 7-10 years later. Barile JP1,Kuperminc GP,Weintraub ES,Mink JW,Thompson WW.J Pediatr Psychol.2012 Jan-Feb;37(1):106-18.

Bu kanalda ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI hakkında bilmeniz gereken herşeyi bulacaksınız !
Öncelikle yenidoğan bebek döneminden başlayarak tüm yaşamınız boyunca ihtiyacınız olacak
-Sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler,
-Hastalıklara ilişkin bilgiler , belgeler , tedavi yöntemleri , trend yaklaşımlar,
-Çocukluk Çağında Uzman Doktor eşliğinde Diyet ,
-Obezite nedenleri , obezitenin engellenmesi , tedavi edilmeyen obezite sonrasında ikincil olarak gelişen sorunların çözümleri ,
-Çocukluk Çağında Aşılar ve Bağışıklama'ya ait tüm güncel bilgiler, ulusal aşı takvimi ve dahası,
-Sağlıkta yeni trendler , uygulanabilirlik, muhtemelen sorunlar,
- Ve tabi ki Sağlık koruyucusu kılığında ortalıkta görünüp çıkarları dışında hiçbirşey umurlarında olmayan ŞARLATANLAR İLE MÜCADELE !

gibi konuları araştırarak en güncel bilgileri Sağlık Bakanlığı ve Amerikan Pediatri Akademisi gibi sarsılmaz kaynaklar ışığında paylaşmaya çalışacağım.

Henüz abone olmamışsanız alt kısımda paylaştığım linke tıklayarak abone olabilirsiniz.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hocam maalesef literatürü yeterince incelemiyorsunuz; özellikle de dünya literatürünü, sadece siz değil diğer doktorlar da genelde böyle. Ezbere bilgilerle hareket ediliyor ve nesillere zarar veriliyor. Daha fazla bilgi almak isteyenler, bu konuda Alişan Yıldıran hocayı okuyun, yayınlarını takip edin.

rzi
Автор

Evet hoca burada şirin şirin anlatmış, ben de araştırmadan önce aaa ne güzelmiş demiştim. AMA, ağız yolu ile alınan cıva ile damar yolu ile alınan alüminyum ve civa arasında çok fark var. Ağız yoluyla alınan metaller mide bağırsak ve karaciğer süzgeçlerine takılarak kana karışması engelleniyor, vücuda direkt enjekte edilen civa artık istediği yere gidebilir. Ayrıca kandaki ağır metaller öyle birkaç saatte vücudu terketmeyip doku ve organlarda biriktiği, o yüzden kanda tespit edilemeyip vücudu terkettiği söylenmektedir.

zerre
Автор

Hocam yapılan çalışmalar diyorsun siz kendiniz araştırdınızmı.Sistemin size öğretmiş olduğu bilgiyi yani ezberi söylüyorsunuz.

s.e.
Автор

Peki bu thiomersal neden bir çok ülkede yasaklandı. Mesela Amerikada

rabiali
Автор

Dsö diyince beni bir gülme tutuyor aklıma dünya Nufusunu 100 milyona indirmeye kalkan şeytanlar geliyor

korkufilmleriscarymovies
Автор

Madem genetik hastalıksa doğduğunda çocuktan topuk kanı alınıyor hastalıkları erken teşhis edebilmek için otizm neden bilinmiyor veya genetikse aileye neden genetik testi yapılıp bakılmıyor varmıdır yokmudur diye?

buketkaya
Автор

Üretenler bile bu kadar güzel savunamadı aşıyı.Bağışıklık sistemi konuşun biraz da.Reçete edilemeyen hava, su ve gıdadan bahsedin

nahitgundogdu
Автор

Peki regresif otizm.neden oluyor kimse neden bunu arastirmiyor 2 yas 3 yas sonrask otizm neden oluyor

kdjdiidpe
Автор

Acaba çokmu cahilce Bi soru soruyorum? Madem bir haftada vücuttan tamamen atılıyor ömür boyu koruyuculuk sağladığı söylenen bebek aşıları neden yapılıyor vücutta kalmayan aşının faydası nerde?

mzryzr
Автор

Timerosal ın otizm yaptığı ile ilgili açılan davalar kazanılmışken siz nasıl bir hekim olarak bukadar net konuşuyorsunuz??? Çok üzücü gerçekten....

deryaozturk
Автор

Aşı karşıtı değilim aşıları da yaptırdım ama 12. Ay aşısına az kaldı kafam karıştı. 12 ya da 18 aya kadar gayet güzel gelişimi olup da aşıdan kısa süre gerileyen çocuklar var. Aşılar otızim yapmıyor olabilir ama bunun nedeni ne olabilir. Neden aşıdan sonra çocuklar aniden geriliyor

meltemminaz
Автор

Abi öncelikle veriler ne kadar güvenilir? tüm vakaların kaydedilmediğini açığa alınan doktor örneğiniz ispatlıyor.

adileahsun
Автор

Yine ezbere bilimsel olduğu düşünülen bilgilerle karşı karsiyayiz

sadeizim
Автор

Sıfır aşisız bir çocuk annesi olmanın avantajını yaşıyorum.Digerleri aşiliydi menenjitten ensefalite epilepsiye gormedigimiz hastalık kalmamıştı...Bu taş devri bebesi olacak diye espiri yaparak doğurdum hamdolsun daha hiç hastalanmadi sünnet sonrası bile ağrı kesici vermedim aglamadi çünkü.Yedigi tek kimyasal sünnet esnasindaki anestezi ...onu da atar inşallah vücudu.

Sosyologsifa
Автор

Beyefendi lütfen Doç. Dr. Cüneyt Konuralp'in BAĞIŞIKLIĞIN ARKA BAHÇESİ 1 ve BAĞIŞIKLIĞIN ARKA BAHÇESİ 2 isimli kitaplarını okuyunuz.

sametkanal
Автор

Aidin salih "gerçek tıp" otizm bölümünü okuyun lütfen!!

serguz
Автор

Hocam nedense otizm ve Sma bizde mi çok yaygın. Bazi kadinlar doktora bile gidemiyor çocuklarını da doktora goturemiyorlar hatta çocuklar sokaklarda ciplak ayakla geziyorlar bu kadinlarin en az 4 çocuğu oluyor. Gayet sağlıklı oluyorlar ben hiç otistik ya da sma olanı görmedim. Bize mi bu otizim sma yanlış yapılan şeyler var diye düşünüyorum siz ne dersiniz.

sezinsezin
Автор

12 aylık oğlum var 2 aylık aşısından sonra gaz sancısı meme reddi iştahsızlık huysuzluk boyda kiloda geride kaldık 2 aylıkken giydirdiğimi 7-8 ayda giydirim kıyafetlerini bu beni psikolojikmen mahvetti doktora gittiğimde normal karşıladılar kısaca ilaçlar sağlığa faydalı zararlı mı çözemedim mecbur kalmadıkça gitmiyorum

keremkarakas
Автор

1000'de 14 oranı nasıl artmadı, size gelen çocuklardan hesap edin nolur.. Benim doğum yapan yaşıt arkadaşlarımdan sürekli duyduğum şey bu..

FroginFrock
Автор

Hocam, bazı bebeklerde aşı olduktan sonra çok değişik vakalar saptanmış. Epilepsi, konuşma güçlüğü… Ben şahsen ilaç endüstrisine çok güvenmiyorum açıkçası. O yüzden çok derin şüphelerim var

berkaytalay
visit shbcf.ru