Yabancı Dilde Eğitimi Tercih Eden Ülkeler: Hindistan ve Türkiye (4/12)

preview_player
Показать описание
İTÜ'nün Türkçe eğitim verdiği zamanlarda mezun olmuş Silikon Vadisi'nin deneyimli mühendisi Oktay Arslan ile Türkçe eğitim konusunu konuştuk.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Öğrenicinin anlaması: (hocanın ingilizce seviyesi)x(öğrencinin ingilizce seviyesi)x(hocanın konuya hakimiyeti), eğer her hangi birinin seviyesi 1'in aldında ise 0, 90 bile olsa bilgiyi aktarım düşüyor malesef

ramsoy
Автор

Lise ve öncesi büyük oranda unutulur. Yüksek lisans ve doktora genelde çok spesifik konularda yapılır öğrenmeden ziyade deneyim kazandırır. Ancak lisans kendisinden sonraki her şey için temel oluşturur. Dil bir şekilde öğreniliyor, ya da öğretiliyor ama lisansta öğrenilmesi gereken şeyler bir daha öğrenilemiyor. Bu sebeple lisans derslerinin, dersi anlatması ve anlaması gereken insanların en hakim olduğu dil ile yapılması gerekir. Ben Türkçe lisans ve yüksek lisans programından mezun olup Ph.D için Finlandiya'ya geldim, dilden yana bir problemim olmadı ve yapılan işlerin mantığını kavramış olmanın çok avantajını gördüm. Zannediyorum dersleri İngilizce almak zorunda olsaydım daha fazla zorlanırdım.

Bir diğer konu biz Türkler bazı şeyleri çok abartıyoruz. İngilizce öğrenmemiz lazım derken Jacob Rees-Mogg gibi İngilizce konuşmak gerekiyor diye algılıyoruz. Halbuki gerekli olan dil bilgisi bu kadar fazla değil. Yoksa Güney Avrupalıların İngilizceleri o kadar iyi değil. Uzak doğulular neredeyse dil bilmeden atlıyorlar ve bir şekilde kotarıyorlar. Birde aksan konusunu çok takıntı yapıyoruz, Fransızlar ile Hintler bile anlaşabiliyorsa bizim bunu kesinlikle takıntı yapmamamız gerekir.

hasanrize
Автор

"Shape" ne demek bilmiyorken Temel Tasarım dersine girmiştim. Odtü 2000 Mimarlık. Hazırlığı sınır puanla atlamıştım. Zorlandım ilk yıl. Şimdiki aklım olsa o dönem Türkçe eğitim veren İTÜ'yü tercih ederdim. Yabancı dilde eğitim olmazsa olmaz değil, tercih eden de olabilir tabi.

MimMusMet
Автор

Bu arada Hindistan'ın iki resmi dili var; biri İngilizce, biri Hintçe. ABD'de Hintlilerden ilk duyduğumda ben de şaşırmıştım.

sinanhanay
Автор

"Bilim dili İngilizceymiş(!) Yalan! Öyle olsaydı Tarzan fizikçi olurdu! Hala ağaçlarda yaşıyor adamcağız."

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu

bugraaksu
Автор

Hocam hocamızın bahsettiği ülkeler genelde Avrupa ülkeleri ve diller birbirine benziyor. Burda daha doğru düzgün kavramları bile ceviremiyorlar.

zeynettin
Автор

Hocam napim ben şimdi türkçe eğitim iyi hoş da ülkede tobb dışında adam akıllı türkçe eğitim veren bilgisayar bölümü yok :/

kaanunsel
Автор

Tüm eğitim süreci yabancı dille ilerleyecek ise öğrencinin çok iyi bir şekilde İngilizce bilmesi gerekiyor(Minimum C1 C2) ki bu hazırlık eğitimi ile verilebilecek bir sey değil.

e.c-machiavelli
Автор

Yabancı dilde eğitimde en büyük proglem çocuklar soru sormaya utanması. Birde o kadar iyi yabancı dil bilen öğretmen bulamıyorlar bu seferde öğrenmen komik duruma düşüyor.

erkanagri
Автор

Hocam eger yuzde yuz ingilizce egitim aldiysaniz bazi universiteler toefl ielts istemiyor. Ikincisi teknik jargonu ingilizce egitim almadan ogrenebilmek mumkun mu

golye
Автор

Türkçe öğrenim alanlar çok şanslı olduklarının farkında değil.

knt
Автор

Bilkent Üniversitesi hakkında 1.5 dakikalık bilgi - 1.34.30 dan itibaren

has
Автор

Biri İngiliz sömürgesi, diğeri Amerikan..

furkaneke