Su arıtma cihazları zararlı mı? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtlıyor…

preview_player
Показать описание
NTV’de yayınlanan NTV'ye Sorun programında Prof. Dr. Osman Müftüoğlu su arıtma cihazları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İzleyin...
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ANKARANIN SUYUNU İÇMEKTEN İYİDİR BENDE TAKTIRDIM GAYET MEMNUNUM 1, 5 YAŞINDAKİ OĞLUM HEP ENFEKSİYONDAN HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA KALIYORDU AMA ŞU AN ÇOK ŞÜKÜR İYİ SADECE KONTROLE GÖTÜRDÜM

MehmetGMS
Автор

En kaliteli su da olsa plastik şişelerde bekletiliyor. Bazıları damacanalarda duruyor (tekrar tekrar kullanılıyor) güneşten, sıcaktan soğuktan aşınan plastikler mikro ölçeklerle kana karışıyor ki, daha tehlikeli bir durum. Yoksa pınarın başında olsak biz de biliriz su içmeyi.

keyifehli
Автор

Doktorum. Beş yıldır arıtma su kullanıyorum. Mineral ve tatlandırıcı filtresi var. 2-3 ayda bir ayrıntılı kan tahlili yapıyorum kendime. Bütün elektrolit seviyeleri, ca, mg, demir, potasyum, cl hepsi normalin üst sınırında çıkıyor. Bunları daha çok yiyeceklerden alıyoruz arkadaşlar. Sudan aldığınız kalsiyumu dert etmeyin. Çok kafaya takıyorsanız günde 1 zengin mineralli maden suyu için olsun bitsin.

harvesu
Автор

Tuvalet köşelerinde bekleyen damacanaları tekrar doldurarak halka satmak sağlıklıysa size afiyet olsun hocam.Ben 11 yıldır arıtma suyu içiyorum içim rahat ve sağlıklıyım.

ramazanergenc
Автор

ambalajlı su denilen suların çoğuda arıtma su olarak üretiliyor. Çeşmelerden akan su flor, ozon değişik kimyasallar ile geliyor ayrıca artıtma sular 8 değerinde alkali su haline geliyor

mtkkck
Автор

Arıtmadan için petten iyisir mineral kafanıza takılıosa gunluk 1 maden suyu için sorun cozulsun güneşte beklemiş plastik çöplerde su içeceğime bole yapıyorum 😅

Syrax
Автор

Ambalajlı su ne kadar güvenli damacanalar ne sıklıkla tecavüze uğradı bu konuda da bilgi vermenizi rica ediyorum

mustafagor
Автор

Konuşurken keşke bilim diliyle net konuşulsa bizler de net bir şekilde bilinçlensek. Şu tarihte yayınlanan makalede yapılan çalışmada şu bilgiler verilmektedir vs. vs. Bilmem anlatabildim mi.

rayaerka
Автор

Kanserojen plastik ambalajlarda cayır cayır güneşin altında bekleyen, zemheri soğukta plastik kaplarda saklanan ve tüketiciye ulaştırılan sular sağlıklı, filtre edilip mis gibi yıllardır hiç sorun yaşamadan kullandığım arıtma cihazı sağlıksız çok güldüm mineral diyor sadece su ile beslensek dediği doğru olurdu Baya bir bilgi kirliliği var bence, sayg.

burhanozturk
Автор

birader okey minerali de azaltıyor da . Ne yapayım mineral almak için içinde ağır metal içeren, kireçli su mu içeyim ? ayrıca arıtma cihazında genel arıtımdan sonra post karbon ve alkalin filtre suyu tatlandırıyor ve mineral bakımından tekrar zenginleştiriyor . ha yine de İçerim günde bir maden suyu al sana mineral . son 8 yıldır arıtma su kullanıyorum . keşke daha önce kullanmaya başlasaymışım . Şebeke suyu için akrabalarımın %70 i böbrek taşı gibi dertlerle uğraşıyor . Allah'a çok şükür ailemde hiçbir sorun yok . kana kana içiyoruz . herkese öneririm.

bsuat
Автор

Durumu olupta arıtma almayanın aklına sasarım.15 sene hem iş yerinde hem evde.Damacanadan allah kurtarasın.

Hhu-__
Автор

Bu tarz yorum yapipta altarnatif soylemiyorlar ya cildiriyorum turkiyede dogal su kaynagimi kaldida aritma cihazi almayalim ozaman butun su sirketlerini kapatsinlar

varoldunya
Автор

Aritici damacanadan daha iiyidir Onda da miineral kaybi oluyor deniyorsa ona da cozum var haftada bir sise maden suyu bile sudan alicagimiz minerali zaten karsilar.cok kafa yormaya karistirmaya gerek yok bence

defnedefnee
Автор

kullandığınız arıtma cihazının eğer mineral filtrasyonu yoksa bu sorunu içeceğiniz suya bir iki damla limon damlatarak çözebilirsiniz böylelikle mineral sorununu da çözmüş olacaksınız :)

saglk
Автор

Bir çok yorumda damacana daha kötü diye yazmışlar, hoca arıtma kullanmayın damacana kullanın mı diyor?

salihmemedoglu
Автор

"kaliteli suyun yerini" tutamazmış. İyi de Nerede imiş o kaliteli su? Arabaya her hafta atlayıp 40-50km bazen 80-100km yol yapıp köy dağ çeşmelerinden kaçımız su alıp gelebilir ki? Temizliğini kaynağını bilmediğimiz, görmediğimiz her gün bir haberi çıkan hazır su firmalarının plastikler ile hadi en iyi karbon fiber damacanalar ile getirdiği sulardan ise arıtma cihazını tercih ederim. Kapımızın önünde dağdan gelen kaynak suyu var da biz mi içmedik?
Şu videoyu izleyin de musluk suyunun alkali değerinin 7ye yakın olduğunu ama hazır suyun 5, 5 olduğunu görün. Osman Hocaya önceden itimat ederdim ama artık şirketlerin değirmenine su taşıyanlardan biri olduğu kanaatindeyim. İtimat edilir birisi değil benim için.
@

hakkokumus
Автор

Arıtma üreten arkadaşlar cihazın bir köşesine lütfen soda takılacak bir aparat yapın arıtılmış suyun deposuna 1 şişe soda eklesin cihaz. Bittikçe yenisini ekleyelim. Böylelikle hem ph artmış olur hem milyonlarca mineral kalsiyum vs eklenmiş olur nasıl fikir.

NoThingLse
Автор

Böbrek ve idrar yolları agrısı varsa arıtıcı düzene koyabilir.Biiraz sağlıklı gibi.

recepgurkanhosman
Автор

Sayın hocam arıtma cihazlarından çıkan ham suya mineral katmak için flitre var sodyum, potasyum ve özellikle kalsiyum
gibi unuttunuz heralde

marten.tc
Автор

Burdan şu çıkıyor; bazı markalar artık iş yapamıyor ve bazı yerlerden, bazı selam'lar ile su arıtma cihazları kötüleniyor.

serhanbilgili