Avaz Shur Shahnaz - Darvishreza Monazzami

preview_player
Показать описание
آلبوم به یاد استاد بهاری (بداهه نوازی کمانچه)

شور، شهناز

------------------------------------------------------------------------

آلبوم به یاد استاد بهاری اثر درویش رضا منظمی با بالاترین کیفیت را به صورت رسمی و قانونی از کانال آوای باربد بشنوید و لذت ببرید.

------------------------------------------------------------------------

این اثر رهاورد ارادتی درونی به حضور معنوی یک استاد است، به میراث دار و امانت نگهدار کمانچه، استاد علی اصغر بهاری (۱۳۷۴-۱۲۸۴) که نوازنده ی این اثر را معلمی کرده و رموز کمانچه نوازی را به او و بسیار شاگردان دیگر به آموخته است.
درویش رضا منظمی (متولد ۱۳۲۲ - لرستان) آخرین بازمانده از شاگردان کمانچه ی حسین خان یاحقی درباره ی چگونگی ضبط این اثر می گوید:
از سفر شمال به تهران برمی گشتم، در مرقد امام زاده طاهر کرج درنگ و تأملی کردم و بر مزار استاد حضرت بهاری دعا و فاتحه ای خواندم. یاد آن صورت جذاب و نگاه معصومانه، آن رفتار زیبا و بیان پر احساس استاد که همیشه در خاطرم نقش بسته، وجودم را انباشت. و تا رسیدن به منزل، غرق در آن خاطرات شیرین و روحانی بودم. کمانچه را برداشتم و از دخترم خواستم وسایل ضبط را آماده کند. می خواستم از آن حضور معنوی و جذبه ی شیرین و پر کشش خاطره ی همیشه ماندگار استاد بهره ای ببرم و سازی از دل برای اهل دل بنوازم که اگر خدا بخواهد به یادگار بماند.
بدیهی است که هنوز هم زیباترین و غنی ترین اجراهای موسیقی دستگاهی ایران در عرصه ی بداهه نوازی و بداهه خوانی را باید در ضبط های خصوصی و محافل انس هنرمندان جستجو کرد. موقعیت اجرایی و حریم امن روانی هنرمند سنتی، با این فضاها سازگارتر است تا با استودیوها، سالن های بزرگ و شنوندگان انبوه و ناشناخته. در پنجاه سال گذشته بهترین ضبط های باقیمانده از هنر تک نوازی، همنوازی و بداهه سرایی استادان و حتی هنرمندان رده های پایین تر، محصول موقعیت شناسی هنرمندان یا دوستانی بوده که صید این آنات و ساعات تکرارنشدنی را غنیمت دانسته اند. برای شنونده ی ماهر و رمز آشنا، کیفیت و حال درونی این آثار بسیار مهم تر از کیفیت ضبط صدا و دیگر مسائل فنی آن است. روشن است که هر چه جلوتر آمده ایم، تکنیک و صدای ضبط های خانگی نیز بهتر از گذشته شده است، و البته به کارگیری افکت های غیر ضروری مانند اکو و ... تا حدی از کیفیت درونی اجراها کاسته است.
در این اثر، کمانچه ی استاد بهاری را به روایت درویش رضا منظمی می شنویم. جمله بندی ها، سکوت ها، تکیه ها و بسیاری از ظرافت های ساز استاد بهاری با وفاداری اجرا شده اند، و البته لحن و احساس فردی نوازنده - جناب منظمی - نیز در آن برای گوش های آزموده، حس می شود. جملات گاهی طولانی تر از معمول هستند و گاهی کاملا آزاد و بداهه سرايانه. گاهی نیز به اجرای گوشه هایی از ردیف رسمی پرداخته شده است و در پاره ای از لحظات، بخشی از یک گوشه - مثل کرشمه - که شیرینی اجرا را افزون کرده و قصد ردیف نوازی در بین نبوده است. بیشتر زمان اجرا به قطعات ضربی متنوعی اختصاص یافته که اجرای زیبای آنها از استاد بهاری و از شاگردانی بر می آید که نزد او آموزش دیده اند.
درویش رضا منظمی در این اثر نواخته و خوانده و ساخته است. ساختن به سه معنا، هم شعر و هم موسیقی و هم از دست خود. در فرهنگ قدیم ایران کسی را خنیاگر می دانستند که موسیقی و شعر را خود بسراید، بنوازد و بخواند و حتی ساز دست خود را هم بسازد.
خوانندگی و ذوق سرشار شعری منظمی را معاشران هنرمند او دریافته اند، هرچند که انتشار عام نیافته است اما او آخرین شرط لازم برای خنیاگری را نیز دارد. سازی که با آن در این اثر نوازندگی کرده است با همکاری زنده یاد استاد شهبازی - از خراطان معروف لرستان - ساخته شده و بیان کننده ی حس و حال مطلوب اوست. درویش رضا منظمی در زندگی هنری خود به رضایت و تمامیتی دست یافته که دستیابی به آن، حتی برای نوازندگان مستعد، در نسل های بعد به آسانی قابل تصور نیست.
سید علیرضا میرعلی نقی
------------------------------------------------------------------------

حق انحصاری نشر اثر:

تمام حقوق قانونی مترتب بر این اثر برای موسسه آوای باربد محفوظ است. استفاده از تمام یا بخشی از اثر به هرشکل ممنوع و هرگونه انتشار شبکه ای و رسانه ای آن منوط به دریافت مجوز کتبی لازم از ناشر است.

------------------------------------------------------------------------

#علی_اصغر_بهاری
#درویش_رضا_منظمی
#Barbad_Music
#کمانچه
#بداهه_نوازی
#استادبهاری
#درویش_رضامنظمی
#aliasghar_bahari
#darvishrezamonazami
#موسیقی_فاخر
#موسیقی_اصیل
#موسیقی_سنتی
#موسیقی_اصیل_ایرانی
#آوای_باربد
#Avaye_barbad

------------------------------------------------------------------------
Рекомендации по теме
visit shbcf.ru