Kleine particuliere windmolens voor thuis

preview_player
Показать описание
Heeft het zin om zelf een windmolentje te plaatsen?

Vond je dit een leuke of nuttige video? Like de video en abonneer je op mijn kanaal.

Donaties zijn ook altijd welkom:
Bank: NL18 ASNB 8831 3960 05 (R. Westelaken)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bedankt! :) Hele duidelijke uitleg, en geweldige onderbouwing!!! Nederland heeft meer van dit soort Youtubers nodig!

wilwilly
Автор

Bedankt man, ik zat er serieus over na te denken om er een te plaatsen. Maar met je opmerking kijk naar de boeren ben ik overtuigd. Aangezien ik tussen de boeren woon.

christian_lion
Автор

Zeer interessant alweer.
Heb in het verleden wel eens nagedacht over het nut van zo'n molentje, maar door deze uiteenzetting weet ik nu dat ik dit uit m'n hoofd kan zetten.

comep
Автор

Was weer duidelijk Tom.
Gelukkig zachte periode tot nu toe.
We doen ons best zuinig e zijn.
Nu nog die energiemeter bemachtigen

annemariedegroot
Автор

Beste lezers, kleine windturbines zijn nooit rendabel te krijgen. Ik ben hier door schade en schande wijs geworden. Ik heb zelf een bedrijf gehad die getracht heeft deze kleine turbines (1, 5-10 KW)aan de man te brengen. Kleine turbines zijn te duur en de plaatsingshoogte kom veelal niet hoger dan tien meter waar het windaanbod te laag is en turbulentie te hoog. Omwonenden reageren veelal niet positief op het initiatief. Er is ooit een testveld in Zeeland geweest (Schoondijke) waaraan ik heb deelgenomen. De testresultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Kortom, begin er niet aan. Het voorkomt een hoop teleurstellingen. Gr. Frans

fransvanvelzen
Автор

Leuke informatieve video 👏🏻
Feiten zijn altijd sterk 💪🏻

Humble_Electronic_Musician
Автор

Ik ben tot dezelfde conclusie gekomen.

rinokentie
Автор

Ik heb er zelf naar gekeken maar als ik uit ga van 25% van mijn idle verbruik op momenten dat ik geen zonnestroom heb dan mag zo'n ding niet meer als 300 euro kosten. Wel is een molentje van 175-250 watt opwekking eigenlijk voldoende voor alle idle verbruiken zoals internet, wif, vriezer en koelkast op het moment dat het draait.
Onder de streep zie ik het helaas niet rendabel worden en geen volledige oplossing zijn. Maar misschien zijn ze in de toekomst meer rendabel. We moeten immers een optie hebben voor het moment dat we geen zon hebben en dat is toch meet als de helft van het jaar.

pino_de_vogel
Автор

Bedankt voor jouw onderzoek en informatief spreken.

Betreft mijn situatie met als doel van het gas af: er liggen 29 panelen met een opbrengst van 5 megawatt per jaar. Geen opslag (nog niet ) het verbruik is hoog (lever wel terug) hangen 2 elektrostatische filters en 3 Airco’s (koelen verwarmen) 10 khw vermogen samen. Nu wil ik dus een elektrische cv voor mijn vloerverwarming maar heb een hoop gezeik met Enexis. Hier moeten voor de meter aanpassingen gedaan worden (iets met vermogen). Een warmtepomp zie ik gewoon niet zitten. Wat kan ik nu doen? Opslag creëren?? Een windmolen of 6 op het dak?? Extra boiler systeem voor het douchen ? En daarbij eventueel een pomp die de vloerverwarming aanstuurt??

Ik wil gewoon zelf de energie opwekken die ik nodig heb, ook anticiperen op een elektrische cv (welke veel volgens mij redelijk verbruikt)

Zelf zit ik in de vloerisolatie en begrijp redelijk wat van isolatie. Maar van heel de Instalatie-techniek en opbrengst, verbruik, technische mogelijkheden, dat vind ik toch lastig hoor.

Mijn huis is uit 1984 niet slecht geïsoleerd, hooguit kan ik nog wat glas vervangen en dan is het volgens de regels wel gedaan.

Vloerisolatie ligt er natuurlijk wel in hè 😉

NielsvandenBroek
Автор

Die kleine molentjes zie je alleen op bedrijventerreinen als een vorm van "wat zijn wij toch groen". Daarom is zo'n ring om de wieken ook populair, daar kan je de bedrijfsnaam op zetten.

pizzablender
Автор

Wat ik altijd lastig vind aan de discussies tav verduurzamen en bijbehorende investeringen, is dat de terugverdientijd opeens centraal staat. Wellicht ben ik wat idealistischer ingesteld dan anderen, maar toen ik ooit offerte aanvroeg voor zonnepanelen was ik vooral bezig met de ‘vergroen’-gedachte en niet met een investering die ik zsm moet terugverdienen.
Tenslotte heb ik het ook nooit zo strict economisch benaderd bij de aanschaf van een wat energie zuiniger hr-ketel, koelkast of wasmachine. Ondanks de meerprijs. Je moet er wat voor over hebben om de aarde leefbaar te houden, denk ik dan maar.

Dat gezegd hebbende, je video stipt een aantal belangrijke verschillen aan tov particuliere zonnepanelen. Voornamelijk dat windenergie vooral op grote schaal zin heeft en (simpel gezegd) kwadratisch efficiënter wordt.
Wat dat betreft lijkt mij dan ook logisch (in dit kader): neem bijv. een energieleverancier die lokaal windenergie opwekt (wij hebben nu pure energie die dit volgens mij doet) en gooi zonnepanelen op je eigen dak waar mogelijk.
Je wekt dan misschien niet op alle momenten zelf, lokaal duurzame energie op. Maar de benodigde energie die je niet uit je zonnepanelen kunt halen, is dan in elk geval wel duurzaam ingekocht

Micharrr
Автор

waar ik de mijne zet is die all veel gedraaid het is te zien waar je die plaatst en hoe en welke wieken je gebruikt en tja de mijne open gedaan wat kon roesten gespoten met verf en wat gesmeerd moet worden smeer ik zoo simpel is zelf de bobijn spuit in in het rood en helpt de beschermen tegen kortsluiting en ok de verbruik met er wast op dus batterij s en zoo want als je los laat draaien in geve ge wind verbrand de spoel veele kopen dat of maken het met een alternator maar roesten en vast komen te zitten en vele foutjes ik ken er wat van

dimitrimotor
Автор

Een windmolen levert AC (met gelijkrichter wordt dit DC?) Maar daarom ook een extra omvormer want zonnepanelen zijn natuurlijk DC. (Kort door de bocht uiteraard)

gertvanwerven
Автор

We zijn nu bijna 2 jaar verder en de energieprijzen hebben wel wat gedaan. Het rekenvoorbeeld in deze clip gaat uit van 4000kWu voor €700, - Dat is 17, 5 ct per kWh; zal nu rond het dubbele liggen? Dat betekent wel wat voor de terugverdientijd, lijkt me. En ik ben ook wel benieuwd naar het effect van de afschaffing van de salderingsregeling. Bij afschaffing zullen de prijzen voor een molen wel omhoog gaan (kijk naar wat er met zonnepanelen gebeurde toen de energieprijzen de pan uit rezen), maar aan de andere kant levert een windmolentje ook 's nachts en in de winter op, wat zonder saldering ineens een stuk interessanter is. En mogelijk zijn de kleine windmolens ondertussen ook efficiënter geworden?
Zou het mogelijk zijn om een update-filmpje te maken?

quissamaNL
Автор

Woon in buiten gebied en heb 20 zonnepanelen. Wil wel graag een goed werkende kleine wind turbine. Waarom? Salderen gaat er af en dan heb ik niet zoveel aan mijn zonnepanelen. Want wanneer draait mijn warmtepomp s winters. Wanneer heb ik dus 4000 kw nodig? Oktober november december en januari. En dan doen mijn zonnepanelen heel

peterwubs
Автор

Het vermogen van een windmolen gaat met de 2e macht van de wieklengte (oppervlakte van het rotorblad) maar belangrijker met de 3e macht van de windsnelheid. De helft van de nominale windsnelheid (meestal 6 bft= ca 10m/s) dus 3 bft = ca 5 m/5, levert nog maar 12, 5% vermogen op. (1/2 ^3= 1/8=12, 5%)

bart.lagerweij
Автор

Prima video, indien je inderdaad op het platteland woont en de ruimte hebt zou je een windmolen kunnen overwegen maar inderdaad de nadelen kunnen hoog zijn. Helaas hebben we weinig getijdestroming anders zou dat handiger zijn.

edwardvanhazendonk
Автор

is het niet zo dat er veel vaker wind is dan zonlicht? De helft van de dag is het nacht... de hele dag is er wind... Zonnepanelen bestaan bij de gratie van subsidies. Zonnepanelen lijken me vwb fabricage een stuk milieu onvriendelijker. Niet dat ik tegen zonnepanelen ben, maar voorgaande punten zijn toch ook positieve punten.

CeesVerhoog
Автор

Het is altijd de "wetmatigheid van de grote getallen" die de voorkeur heeft. Dus groter, langer en vooral hoger maar ook meer er van helpt. Zo is stadsverwarming veel rendabeler dan dat iedereen voor zich een CV in huis heeft. Iedereen een molentje, nee dan is het beter een paar hele grote aan de rand van een stad of dorp in een park te plaatsen.

QUADBOYification
Автор

Kinetische energy van de wind is 0.5x sm lucht x( 0.785xdiameter wind vleugel in kwadraad) x (windsnelheid tot de macht 3) dit is watt aan de as, volgens de wet van BETZ kan hier maar 59% max uit worden gewonnen hier moeten we nog het rendament van de windmolen mee verrekenen dus blijft er niks over aan opbrengst met kleine diameters windmolens

yannickenergycompany