ITB | BEYGİR ARTIRAN BORAZAN!

preview_player
Показать описание
Anlatan Adamlar'ın bu bölümünde kiminin borazan kiminin trompet dediği, beygir artırırken senfonik bir ses veren ITB (Individual Throttle Bodies) nedir, nasıl çalışır ve bu güzel sesi nasıl çıkartır sizler için anlattık

Doğacan Kara ve Tuğberk Keçecioğlu olarak Anlatan Adamlar kanalımızda otomobil bilgi videoları hazırlıyoruz. Araçların sistemleri nedir, nasıl çalışır detaylarıyla sizlere aktarıyoruz.

Videoyu izledikten sonra beğenmeyi paylaşmayı ve kanala abone olmayı unutmayın. Sizlerin destekleri ile her geçen gün daha da büyüyeceğiz!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

1 ayda 3 video, bir daha bu kadar özletmeyin :)

egelechad
Автор

Adam oturmuş ansys'den simülasyon yapmış.. mükemmel anlatım, tebrik ederim👏👏👏

avsarmuhendislik
Автор

Helal olsun abi. Bize nolursun böyle analizli görsel anlatımlı analitik incelemelerle gelin. Tebrik ederim.

alperenkaya
Автор

bir makine mühendisliği öğrencisi olarak bu işin arka planını anlatmanız çok hoşuma gitti. sadece anlatmakla kalmayıp ANSYS vb. programlar ile desteklemeniz videoya ayrı bir renk katmış. bu tarzda videoların devamının gelmesi dileğiyle. iyi çalışmalar dilerim.

apexianra
Автор

İyi bir mühendisin anlatımı başka oluyor.
Tebrik ederim.

muratguner
Автор

Profesör seni görmeyeli saçlar beyazlamış 😮

edipelmas
Автор

18 yaşımdayım tamirciyim beni bu mesleğe sevdiren ustalarım degilde sizlersiniz abim sizi cok seviyorum cok teşekkür ederim bütün emekleriniz için

Ahmet_tur
Автор

1.4 atmosferik hyundai bayonumla göz göze geldik şu videoyu izlerken

DrYamtar
Автор

analiz kısmını çok beğendim detayları bu kadar iyi gösteren bir video yok

engindurukanoglu
Автор

Abi diğer kanallara kolay kolay yorum yapmam ama işini çok samimi yapıyorsun ya, hakkını veriyorsun.

huseyinkaraca
Автор

Anlatan adamlar mı adam gibi adamlar mı bilemedim... Şöyle detaylı ve omurgalı başka bir teknik kanal yok. Elinize emeğinize sağlık. Türkçe içerik olarak bu konuda tekelsiniz.

bearelease
Автор

Bizlere bu kıymetli mühendislik bilgilerinizi aktardığınız için çok şanslıyız . Türk mühendisleri size minnettar 🙏.

alihancillioglu
Автор

parayla bu eğitimi almaya kalksak paramız yetmez ÇOK TEŞEKKÜRLER 🙂

sercanyetim
Автор

bu kadar mükemmel bir anlatim yok, inanilmaz!

cahangirnasirov
Автор

Gördüğüm videoların birçoğunda bu ITB lerim ucu direkt açık . ITB bulunan bir arabada hava nerede filtre edilip motora giriyor.

mustafaozdal
Автор

bu işi hakkı ile yapan adam gibi adam 10 sene sonra bile izle yine yeni detay farkedip öğrenirsin <3

TunahanGokkan-cgyj
Автор

Çok güzel ve önemli bir konuya değinmişsiniz elinize sağlık. Sadece bir konuda kırıldım ITB yi sadece honda ve Bmw üzerinden anlattınız ama videodaki itb seslerinin çoğu Toyota motorlarına aitti. En azından videodaki Toyota 4AGE yada 3SGE yada 1uze(V8) yada 1gze(V12) bu motorlara yapılan itb'lerden olduğunu ve hatta fabrikasyon itb li modellerininde olduğunu hatırlatmak isterim. Elinize sağlık teknik konulu videoların devamının gelmesi dileğiyle.

aliosman
Автор

mühendis olarak CFD analizi kullanarak anlatılması hoşuma gitti

kahya
Автор

Bu olayı sadece fiziksel olarak açıklasanız da çok iyi bir video olurdu, buna ek cfd analizi ile işin mühendislik tarafını detaylıca anlatıyorsunuz, mükemmel olay, elinize sağlık.

yunusemresurmeli
Автор

Formula 1'deki airbox hava girişi de benzer bir amaca hizmet eder ama F1 airbox'ı bu etkiyi daha da artırmak için hava girişi aracın gitti yöne ve doğrultuya bakar; hava daha çok sıkışır. İlk tasarımda intake ile hava giriş yollarının kesiştiği yerlere radius verirseniz trompete sahip intake'ten birazcık daha fazla verim alabilirsiniz. Hatta silindirlere giden ve aracın hareket doğrultusuna dik, yumuşak geçişli borularla biraz daha fazla verim alabilirsiniz. Yıllar önce lisans tezinde bunlara çalışmak biraz zahmetli olmakla beraber eğlenceli ve eğiticiydi.

nazmhikmet