Μελέτη 15 ώρες την ημερα? Floyd Rose σε Gibson? Μπουζουκι το 2023, Ομαδικό Μάθημα η ατομικο?

preview_player
Показать описание
G-Ερωτήσεις επεισόδιο 152
00:00 Εισαγωγή
01:12 Μελέτη 15 ώρες την ημερα?
09:09 Floyd Rose σε Gibson?
13:56 Μπουζουκι το 2023
20:50 Πάνος Δρακόπουλος - Panos Drakopoulos
55:05 Ομαδικό Μάθημα η ατομικο?

+ + + + + Πάνος Δρακόπουλος - Panos Drakopoulos + + + + +

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

► Εάν θέλετε νa συμμετέχετε σε ένα από τα επόμενα

► Video outro music:
Apostolis Armagos: The melodic Z (a tribute to Theodore Ziras)
Full album streaming:

Το πρώτο site με δωρεάν video μαθήματα κιθάρας στα Ελληνικά.

#mathimatakitharas #kithara #μαθηματακιθαρας

Thodoris Ziras, Theodore Ziras, Θοδωρης Ζηρας, Μαθηματα Κιθαρας, Mathimata Kitharas, Mathimata Ilektrikis Kitharas, Μαθηματα Ηλεκτρικης Κιθαρας, Μαθηματα με skype, Μαθηματα κιθαρας με skype, mathimata kitharas skype, idietera mathimata kitharas, ιδιαιτερα μαθηματα κιθαρας κλασικη κιθαρα, klasiki kithara, ακουστικη κιθαρα, akoustiki kithara, rgt exams, rgt εξετασεις, rock school εξετασεις, rock school music grades

ωδειο κιθαρας, odeio kitharas, ωδειο φακανας, odeio fakanas, ωδειο , Ελεύθερο Ωδείο, Ωδειο Αθηνα,, Guitar Institute of Greece (GIG), LAB Αθήνα Μαθήματα φωνητικής, κιθάρας, μπάσου, drums,ωδειο συγχρονη αποψη, μουσικη σχολη μοντινου μαρια, ωδείο αθηνών, παλλαδιον ωδειον, αττικο ωδειο, εμμετρον ωδειο, πειραματικο ωδειο, δελφικο ωδειο, μουσικοι οριζοντες, ελληνικο ωδειο, ωδειο απολλωνιο, ωδειο νακας φιλιππος - αθηνα, ελληνικο ωδείο πατησιων κυπριαδο, μουσικη σχολη κυψελης, lab music education, lab music education, ελληνικο ωδειο, εθνικο ωδειο, ωδειο αθηνων. τονικο ωδειο, ωδειο νικος σκαλκωτας, νακας, odeio nakas, δασκαλος κιθαρας, πανεπιστήμια μουσικής, custom κιθαρες, Ηλεκτρική κιθαρα, κλασική κιθάρα, ηλεκτροακουστική κιθάρα, odeio mousikipraksi, ωδειο μουσικη πραξη, μαθηματα κιθαρας αθηνα, mathimata kitharas athina, Νότες, μουσική, μουσικός, Εκπαίδευση κιθάρας, μουσική εκπαίδευση, Δάσκαλος κιθάρας, daskalos kitharas, μαθηματα κιθαρας για αρχαριους, mathimata kitharas gia arxarious, akoustiki kithara, ακουστικη κιθαρα, mathimata akoustikis kitharas, μαθηματα ακουστικής κιθάρας, Τραγουδια, κιθαρα, ρεπερτόριο,

μπουζουκι, μιχαλης παουρης, πολυκανδριωτης, mbouzouki, bouzouki, paouris, polykandriotis
katsamba, αδελφοι κατσαμπα
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Άξιοι θαυμασμού και ένα μεγάλο μπράβο και για τους δύο.

semzak
Автор

Ο καλεσμένος ήταν σούπερ! Έχουμε ανάγκη να ακούμε ανθρώπους που έχουν επίπεδο, ωραίο λόγο, να μπορούμε να μάθουμε κάτι καινούργιο από αυτούς, αλλά το κυριότερο να μας εμπνευσουν. Αυτό φυσικά πάει και σε εσένα Θοδωρή, που πέρα από τη γνώση που χαρίζεις απλόχερα, δίνεις βήμα να γνωρίσουμε αξιόλογα άτομα! Πολλά συγχαρητήρια άλλη μια φορά για την εκπομπή και ελπίζω τα επεισόδια να φτάσουν τουλάχιστον τα 500 και όχι τα 250!

tsionik
Автор

Θοδωρή σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση στην ερώτηση μου.

lazarust
Автор

Συγχαρητήρια Θοδωρή για τα εξαιρετικα video και για τον αξιοπρεπεστατο και ειλικρινεστατο τροπο που μας μεταφερεις εμπειριες και αποψεις. Πολλες καλησπερες και ευχες.

mrloda-Paraschos
Автор

Φίλε Θοδωρη, έχεις δίκιο για την Les Paul. Το βασικό οικονομικό πρόβλημα με την προσθήκη τρέμολο στην Les Paul δεν είναι μόνο το κόστος της μετατροπής αλλά και το οτι με το που παίνει το τρέμολο επάνω η Les Paul χάνει ένα μεγάλο μέρος της αξίας της. Αυτός είναι και ο λόγος που βγήκε FXR Floyd Rose γιατί αν τρυπήσεις την Les Paul έχει χασει την αξία της. Επίσης όσον αφορά τον ήχο, θεωρώ ότι ο βασικός λόγος που χάνει τον συμπαγή ήχο της είναι το τρέμολο αυτό καθ' αυτό. Το τρέμολο ακουμπά μόνο σε μια ακίδα στις βίδες με αποτέλεσμα μειωμένη μεταφορά ήχου στο σώμα κλπ. Η σταθερή γέφυρα έχει μεγαλύτερη επαφή με τις βίδες με αποτέλεσμα μεγαλύτερη μεταφορά ταλαντώσεων και πιο συμπαγή ήχο.

rodanthosofficial
Автор

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας στην ερώτηση μου για τα ολιγομελή μαθήματα κιθάρας. Συγχαρητήρια και πάλι Θοδωρή για τη σειρά G-Erotiseis!

vas_gzn
Автор

Ο τρόπος που τα λέει ο Θοδωρής είναι εθιστικος. Μπορώ να κάθομαι να ακούω ιστορίες από την Αγγλία για ώρες

caeserthecat
Автор

Καλησπέρα, πολύ ωραία η συζήτηση με τον καλεσμένο! εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η δουλειά του ένα μεγάλο μπράβο!όσον αφορά τις απαντήσεις-αναλύσεις ο Δάσκαλος τα είπε όλα! πολύ δυνατό το σημείο που ο Θοδωρής λέει για τον δάσκαλο του! αυτό δείχνει τον τεράστιο ρόλο που παίζει στη ζωή μας ένας σπουδαίος δάσκαλος που δεν ξεχνάμε ποτέ! τέλος για άλλη μια φορά άπειρα ευχαριστώ! και συγχαρητήρια! στον δημιουργό αυτής της απίθανης εκπομπής!

panagiotiskaroutas
Автор

Και κάτι για τους κλειστόμυαλους. Το μπουζούκι με μαγνήτη οφείλει στην ηλεκτρική κιθάρα την εξέλιξη του ήχου του:
Οι παίκτες του '60 έπαιζαν με Twin Reverb λαμπάτο. Είναι ο ηλεκτρικός ήχος που ακούτε στο Χιώτη και τα live του Τσιτσάνη.
Οι σκυλάδες (όπως ο Γιάννης Παλαιολόγου) έπαιζαν ακριβώς με τις τεχνικές που περιγράφει ο Θοδωρής για shredding: Μαλακή πένα, τέρμα χαμηλό action και δεκάρα χορδή (τα μπουζούκια κλασικά έχουν εντεκάρες) και μικρές κινήσεις χεριού για ως και 180 bpm 16α.
Ο πιο διάσημος μοντέρνος μαγνήτης μπουζουκιού (μετά τα 2000's) είναι ο EMG B, που στην πραγματικότητα είναι ο EMG FT, active hot μαγνήτης για Telecaster.

nickmanistef
Автор

Στην τρίτη ερώτηση τα είπες εξαιρετικά!
Να αναφέρω και το Δημήτρη Στεργίου ή "μπέμπη", τον Malmsteen του τρίχορδου μπουζουκιού. Νeoclassical arpeggios και θέματα και δύσκολος χαρακτήρας, αυστηρός στη μελέτη του. Ακούστε το "Πενιές μπέμπη", είναι το πιο γνωστό του και θα εκπλαγείτε από την τεχνική με την οποία εκτελεί neoclassical θέματα.
Άλλος ένας παίκτης είναι ο Γιάννης Σταματίου ή "σπόρος", πολύ γρήγορος τετραχορδάς παίκτης που έχει neoclassical στοιχεία επίσης. Ακούστε το "Μπουζούκι και ουίσκυ", 165 bpm στα 16α με τρελή τεχνική.

nickmanistef
Автор

Η καλυτρη μελετη, τουλαιστον θα μιλησω για εμενα που ειμαι επαγγελματιας μουσικος, ειναι π.χ. το πρωι μελετη πιο δυσκολων θεματων, οπου το μυαλο ειναι ξεκουραστο, π.χ. τζαζ, δυσκολες τεχνικες και λιγο θεωρια προχωρημενη, και το βραδυ, εφαρμογη θεωριας, ρεπερτοριο, γραψιμο αυθνετικης μουσικης, παιξιμο σε backing tracks all modes, styles etc etc, παρακολουθηση master class music videos in youtube, following musicians and their content, eg, jazz, chords, blues techniques, jazz technoques. και γενικος, να χετε διαλύματα, αλλο το πρωι, αλλο το βραδυ, και να εχεετε ενδιαφεροντα πολλα στην μουσικη, οπως, θεωρια, εφαρμογη, και τεχνικες

josephguitarist
Автор

Θοδωρή καλησπέρα, πολλά συγχαρητήρια για τις υψηλού επιπέδου εκπομπές που κάνεις και τις γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας. Χαίρομαι να σε παρακολουθώ και ανυπομονώ κάθε εβδομάδα να ανέβει το νέο σου βίντεο.
Αν και η αγαπημένη μου μουσική είναι η rock/hard/metal κρατάω ανοικτούς τους μουσικούς ορίζοντες μου ακούγοντας και jazz/funk/soul/fusion. Πέραν τον ακουσμάτων, “γρατζουνάω” κι εγώ πολύ ερασιτεχνικά την ηλ.κιθάρα.
Πάω τώρα στις ερωτήσεις που θα ήθελα να σου κάνω:
- Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ τον αμερικάνο κιθαρίστα Mark Lettieri ο οποίος έχει και προσωπικά projects αλλά παίζει και στους Snarky Pappy (βραβευμένοι με Grammy). Αν έχεις άποψη, η σύντομη γνώμη σου για τον κιθαρίστα αυτόν θα με ενδιέφερε.
- Ο συγκεκριμένος παίζει με βαρύτονη κιθάρα η οποία απ’ ότι έχω καταλάβει δίνει ξεχωριστό ηχόχρωμα στις funky/jazz συνθέσεις κι εκτελέσεις του. Θα ήθελα να μας έδινες τα φώτα σου σχετικά με τις διαφορές της βαρύτονης από τις standard ηλεκτρικές κιθάρες, τον τρόπο που παίζονται, δυσκολίες και οφέλη που τυχόν έχουν, καθώς και να ρωτήσω αν θα μπορούσαν οι βαρύτονες να χρησιμοποιηθούν σε heavy μουσικές σε λογικές drop-D κτλ. Πώς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο metal style ?
Προσωπικά δεν έχω υπόψη μου heavy groups ή heavy κιθαρίστες που να χρησιμοποιούν βαρύτονες, οπότε αν γνωρίζεις κάτι σχετικό μας λες.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συνέχισε την εξαιρετική δουλειά που κάνεις.

vassiliskaragiannikis
Автор

Αουστραλια εδω Θοδωρη!!!! χαθηκαμε αλλα ειμαι παρων!!! να εισαι καλα!!!!

georgepap
Автор

Καλησπερα! τρομερα το βιντεο σου, τα ανακάλυψα προσφατα και τα εχω δει σχεδον ολα...παιζω εδω και 2 χρονια και εχω την εξης ερωτηση...μελετώ 2-3 ωρες την ημερα, ξεκινάω με ασκήσεις ρουτινας alternate και economy picking κ.τ.λ και μετα προσπαθω να βγαλω κανενα κομμάτι που μου αρεσει, και που να ειναι και λιγο πιο δύσκολο απο τις δυνατότητες μου...ειναι καποιες μερες ομως που τα χερια μου δεν πανε καθολου..ουτε καν στις ασκησεις ζεσταματος...αν κανω διάλειμμα 1-2 μερες μετα νιωθω οτι τα χερια μου πανε πιο αεράτα.χρειαζόμαστε που και που κανενα διάλειμμα "αποθεραπείας"? η ειναι χειροτερο να χανουμε μερες και ωρες μελετης? ευχαριστω!!!

alexkrzs
Автор

O Paco De Lucia σε κάποια συντένευξή του που είχα δει κάαααααποτε, είχε πει πως μετά τις 3-4 ώρες ζεσταινόταν και μετά τις 6-7 μπορούσε να παίξει στο top.

Όμως όλα αυτά με τις 8-10, 18 ώρες είναι φλοριές.

Ο Keith Richard βρυκόλακας αλλά και πρωινός σαν κόκορας που δεν κοιμάται κάπου μες στο 24ώρο, αλλά όπως γράφει στο βιβλίο που εξέδωσε με τον τίτλο "Life", κοιμάτε κάθε 2, 3-4 μέρες, κάποιες φορες μετά από 5.
Το ρεκόρ του για ηχογράφηση ενός (1) τραγουδιού συνεχόμενης παρουσίας στο studio 5 μερόνυχτα!
Είχε 2 ηχολήπτες που κοιμόντουσαν με βάρδιες κάτω απ'την κονσόλα, μάλιστα ο ένας τελικά τον πήραν με φορείο κατέρρευσε.

Υ.Γ. η καλύτερη εκπομπή σου κατά την γνώμη μου, διότι η ανάλυση που έκανες για το μπουζούκι αλλά και η συζήτηση με τον εκπληκτικό φίλο από την Ρόδο.
Αλήθεια τώρα (Υ.Γ. 2) επειδή θες να πας διακοπές στον σμαραγδένιο νησί θα βγάζεις συνέχεια από εκεί μουσικούς;

steliosgiannopoylos
Автор

Για χαρά σου Θοδωρή ήθελα να σε ρωτήσω ποια η γνώμη σου για τον μπασιστα των primus les claypool;

ΓιώργοςΘεοδωρής-λι
Автор

Χιουντάι μια χαρά αμάξια είναι!!! Πάντως πλέον όλες σχεδόν οι εταιρείες βάζουν Les Paulειδές κιθάρες με τρέμολο για όσους θέλουν κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω όμως ότι κάποιος θα πληρώσει Gibson Les Paul και μετά να κάνει τέτοια μεταποίηση που θα μειώσει την αξία της στη δευτερογενή αγορά.

panagotispatrik
Автор

Πολύ ενδιαφέρον βίντεο και πάλι !!! Σχετικά με το τρέμολο σε Gibson δεν αναφέρθηκε το Bigsby. Το θεωρείς κακή επιλογή ?

johnnybizonni
Автор

Φιλε μου γεια σου. Ειμαι 60 ετών και προσπαθω να μαθω μπουζούκι απο το 1995. Πηγα σε 4-5 διαφορετικούς δασκάλους κάνοντας εξάσκηση κατα μέσο όρο 3-4 φορες τη βδομαδα με Μαγγαλα διαστήματα ανάπαυλας ενδιάμεσα και το αποτελεσμα σημερα να μην μπορω να παίξω ουτε ενα τραγούδι.ποσο δυσκολο ειναι να μαθει καποιος μουσικη ή ποσο ανίκανος μπορει να ειμαι εγω ωστε να μην μπορω να ευχαριστηθώ κατι που τοσο αγαπω! Σημειώνω οτι δεν μπορω ουτε και επιδιώκω να γινω επαγγελματίας. Το χόμπι μου θελω να κανω. Ευχαριστω για το χρονο σου και περιμενω να ακούσω τη γνωμη σου. Καλη συνεχεια!

gkourg
Автор

"Με μπουζούκι θα παίξω τζαζ επειδη είμαι ανοιχτόμυαλος και πρωτοπόρος" προσωπικά ΔΕΝ θα συμφωνήσω..!!
Αν φτιάξω σουβλάκι τυλιχτό και αντι για κεμπάπ βάλω μέσα ΜΠΑΜΙΕΣ.. Ναι θα είμαι πρωτοπόρος αλλα το αποτέλεσμα θα είναι ΧΑΛΙΑ!!
Το ζητούμενο δεν ειναι το να κάνει κανείς κάτι που δεν έχει ξανα γίνει... Το ζητούμενο ειναι να είναι πραγματικά ΚΑΛΟ!
Τα νησιώτικα του Πάριου δεν μπορείς να τα παιξεις με BC RICH και MESA BOOGIE στο τέρμα το gain για να είσαι "¨πρωτοπόρος" και "ανοιχτόμυαλος"
Το κάθε όργανο όπως και η κάθε φωνή έχει τον ήχο και το ύφος της..
Η προσωπική μου γνώμη ειναι αυτή και βεβαίως δεν ειναι υποχρεωμένος κανείς να συμφωνήσει μαζί μου :)

kostasmarinakis
welcome to shbcf.ru