İLERİDE SANAL BİR EVRENDE YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ? (#metaverse #teknoloji #yapayzeka #vr #podcast)

preview_player
Показать описание
Sanal bir evrenin mümkün olup olmadığı konusu sıkça tartışılan bir konudur. "Ready Player One" isimli bir film, Ernest Cline tarafından yazılan bir bilim kurgu romanından uyarlanmıştır. Film, 2044 yılında geçen distopik bir gelecekte geçmektedir. Dünya kaynakların tükenmesi, aşırı nüfus ve ekonomik çöküşle mücadele etmektedir. İnsanlar gerçek dünyanın sıkıcılığından kaçmak için OASIS adlı bir sanal gerçeklik dünyasına girmektedir. Oyunun milyoner kurucusu, öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bulana vermek üzere oyun evrenine bir anahtar saklamıştır. Wade Watts karakteri bu macera dolu hazine avına katılmaktadır. Ancak her şey, acımasız bir rekabete dönüşerek diğer yarışmacıları saf dışı bırakmak için şirket hissedarları ve paragöz oyuncular tarafından engellenmektedir.

Filmde, sanal gerçeklik gözlüğü takarak bir oyun evrenine giriş yapılmaktadır, ancak aynı zamanda gerçek hayat devam etmektedir. Örneğin işten sonra telefon oyununda tanıdığınız bir oyunu sanal evrende oynayabilirsiniz. Ayrıca sanal evrende gerçek hayattaki gibi olmak zorunda değilsiniz. Örneğin, gerçek hayatta dövme yaptırmamışsanız, sanal evrende dövme yaptırabilirsiniz. Cinsiyet kavramını da kendiniz belirleyebilirsiniz, yani bir erkek gerçek hayatta kadın bir karaktere veya bir kadın gerçek hayatta erkek bir karaktere sahip olabilirsiniz. Sanal evren, dünyada kısıtlanan şeylerin özgür olduğu bir alandır.

Sanal evrende para kazanabilir, karakterinizi geliştirebilir ve öldüğünüzde sıfırdan başlarsınız. Ancak bu durum hem gerçekçi hem de can sıkıcı olabilir. Sanal evrende arabaları ve diğer araçları kullanabilir, aşk yaşayabilirsiniz. Bu evren, dünyadan farklı bir alternatif evrendir. Farkındaysanız, dünyadaki şirketler gelecekte gelişecek sanal evrene daha hızlı ulaşmayı düşünerek hazırlıklar yapmaktadır. Yeni sanal para birimleri çıkmaktadır ve firmalar sanal gözlükler tasarlamaktadır. Gerçekten dijitalin bir parçası haline gelmekteyiz. Bu şekilde kullanıcılar daha etkileşimli bir alan olan sanal evrende var olurlar. Örneğin, gerçek hayatta hiçbir zaman Uzak Doğu'ya gitme imkanınız olmayabilir, ancak ileride sanal evren sayesinde bunu yapabilme imkanına sahip olabiliriz. Eğitim için ülke değiştirmeye gerek kalmadan sanal bir sınıfta istediğimiz gibi ders işleyebiliriz. Sanal evrende dünyanın sokaklarında gezebiliriz.

"Ready Player One" filmi, 2018 yapımı bir film olup teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sanal evrende yaşamanın mümkün olabileceğini düşündürmektedir. Daha özgür olabileceğimiz bir alan ve istediklerimizi yapabileceğimiz bir ortam sunmaktadır. Sanal gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerinin gelişimiyle birlikte yeni bir evrende yaşayabileceğimizi düşünüyorum. Sizlerin fikirlerini merak ediyorum, yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

İLERİDE SANAL BİR EVRENDE YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ? (#metaverse #teknoloji #yapayzeka #vr #podcast #fypシ #keşfet #kesfet
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

2:42 giyilebilir teknoloji ile teknoloji algımızda çok değişti

hamzaturksal
Автор

İnsan oğlu kendi dünyasını yaşanılabilir hâle getirmek yerine yaşanılabilir başka evren oluşturuyor, oluşturmaya çalışıyor .Yazık

emrecan-wsrccwy
Автор

2:29 İslamic Coin görmüştüm. Kim yapmışsa

hamzaturksal