Η Ελλάδα και πάλι μόνης της καλείται να βάλει οριστικό τέλος στον άκρατο νεοθωμανισμό του Ερντογάν

preview_player
Показать описание
Είναι γεγονός ότι λίγες μόνο ημέρες μετά τους επαίνους της ΕΕ προς την Τουρκία, την οποία αποκάλεσε σημαντικό σύμμαχο, καθώς οι Βρυξέλλες επιδιώκουν τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, βγάζοντας από την "εξίσωση" τις ΗΠΑ, το καθεστώς Ερντογάν συγκλονίστηκε από μαζικές διαδηλώσεις μετά από τη σύλληψη και φυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμάμογλου.

Ένας από τους κύριους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να επιτύχει αυτούς τους στόχους είναι η αμυντική της βιομηχανία. Μέσω της εξαγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνογνωσίας, η Άγκυρα ενισχύει τη στρατιωτική συνεργασία με άλλες χώρες, δημιουργώντας παράλληλα οικονομικές και πολιτικές εξαρτήσεις. Αυτή η τακτική επιτρέπει στην Τουρκία να εδραιώνει την παρουσία της σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές, επεκτείνοντας τις σφαίρες επιρροής της.

Ωστόσο κατά την άποψή μας παρά τα λάθη της η Τουρκία, βρήκε ένα μοντέλο αύξησης της επιρροής της στις παραπάνω χώρες, το οποίο εδράζεται και καλλιεργείται με βάση την κοινή θρησκεία και το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο, εργαλειοποιώντας την αμυντική βιομηχανία της και εξάγοντας προϊόντα σε αυτές, αναπτύσσοντας στενές οικονομικές σχέσεις στη συνέχεια, με την διείσδυση τουρκικών εταιρειών στις οικονομίες τους.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:03 - Ερντογανικός νεοθωμανισμός

-----------------
Το τουρκικό μοντέλο διείσδυσης σε χώρες με κοινή θρησκεία και κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο, εδράζεται στην εργαλειοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της εξάγοντας προϊόντα σε αυτές, αναπτύσσοντας στενές οικονομικές σχέσεις στη συνέχεια, με την διείσδυση τουρκικών εταιρειών στις οικονομίες τους

Είναι γεγονός ότι λίγες μόνο ημέρες μετά τους επαίνους της ΕΕ προς την Τουρκία, την οποία αποκάλεσε σημαντικό σύμμαχο, καθώς οι Βρυξέλλες επιδιώκουν τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, βγάζοντας από την "εξίσωση" τις ΗΠΑ, το καθεστώς Ερντογάν συγκλονίστηκε από μαζικές διαδηλώσεις μετά από τη σύλληψη και φυλάκιση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμάμογλου.

Τα πράγματα πήγαιναν, τουλάχιστον στη διεθνή σκηνή, εξαιρετικά καλά για την Άγκυρα.

Πράγματι, είναι σχεδόν σαν να είχε φτάσει η Τουρκία σε ένα σημείο καμπής στη μάχη της για επιρροή.

Ο πολύπλοκος ρόλος και οι στόχοι της Τουρκίας

Παρά την προειδοποίηση της ΕΕ για την Τουρκία ότι έπρεπε να «υποστηρίξει τις δημοκρατικές αξίες», είναι πολύ πιθανό η Τουρκία να συνεχίσει να επωφελείται πολύ από τις σχέσεις της με τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών, των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας.

Το γεγονός ότι το καθεστώς γίνεται εσωτερικά ακόμα πιο αυταρχικό από ότι ήταν ήδη φαίνεται σαν ένα μικρό εμπόδιο στην πορεία προς τη διεθνή επιρροή.

Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα με μεγάλο στρατό και αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία που βρίσκεται στρατηγικά μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Είναι επίσης ένα κράτος στα σύνορα πρώτης γραμμής στην ΕΕ και έτσι μπορεί να απενεργοποιήσει ή να ανοίξει διάπλατα το στόμιο της παράνομης μετανάστευσης στη Δύση και δεν διστάζει να το κάνει.

Οι υπερφίαλες φιλοδοξίες του Ερντογάν δημιούργησαν συμμαχίες εναντίον του

Επίσης, διάφοροι παράγοντες όπως ο πόλεμος με αντιπροσώπους του Ιράν με το Ισραήλ, οι τοπικοί εμφύλιοι πόλεμοι, η φιλοδοξία του ίδιου του Ερντογάν, οδήγησαν την Τουρκία στο να προβάλλει δύναμη και επιρροή πολύ πέρα ​​από τα σύνορά της.

Για λίγο, φαινόταν ότι ο Ερντογάν ήταν πολύ φιλόδοξος, προκαλώντας μια σειρά από πιθανούς αντιπάλους να ενωθούν , όπως Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αλλά πριν από μερικά χρόνια, το καθεστώς Ερντογάν αποφάσισε ότι η άμεση ιδεολογική αντιπαράθεση με αραβικά κράτη όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία ήταν πολύ κοστοβόρα για τις επιδιώξεις του.

Η αλλαγή τακτικής από την Τουρκία και ο ρόλος του Κατάρ
Η Άγκυρα έτσι μείωσε τη ρητορική, φίμωσε τους Άραβες ισλαμιστές πληρεξούσιους της και έκανε τις απαραίτητες κινήσεις που απαιτούνταν για να δημιουργήσει εκ νέου, αν όχι θερμές σχέσεις, τουλάχιστον καλύτερες σχέσεις με αυτά τα κράτη.

Η Τουρκία έχει αποκτήσει επιροή κυρίως σε κατεστραμμένα κράτη που εκτείνονται από την Κασπία Θάλασσα έως τη Σαχάρα.

Η εξαίρεση και το κόσμημα στο στέμμα αυτού του σκοτεινού τουρκικού αστερισμού είναι το Κατάρ, όχι καθόλου δορυφόρος ή μαριονέτα, αλλά ένας πλήρης εταίρος, ιδιαίτερα εύρωστος οικονομικά, με την Τουρκία να μοιράζεται την ίδια φιλόδοξη, σκληροπυρηνική ισλαμιστική κοσμοθεωρία, ενώ και οι δύο χώρες είναι βασικοί σύμμαχοι των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Τουρκία
#Ελλάδα
#Βαλκάνια

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Τίποτε δεν θα κάνουμε καί δεν μπορούμε νά κάνουμε, δεν έχουμε ηγέτες.

kostandinospavlidis
Автор

Δεν μας είπατε γιατί τον τομέα τον εξοπλιστικών μείναμε πίσω, κάποιος έγραψε ότι δεν έχουμεν ηγέτες, θα συμφωνήσω εν μέρη.
Έχουμεν όμως συνδικαλιστές που οποία κυβέρνηση και είναι δεν αφήνουν να προχωρήσει το πράγμα, ο νοών

ΑνδρέαςΚωσταντίνου
Автор

Τζάμπα τα κάνουν εκεί που θα πλήρωναν πώς θα τρώνε με δέκα μασέλες

ΣάκηςΣπύρου