Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den flaş yeni müfredat açıklaması! Tarih verildi | A Haber

preview_player
Показать описание
HABER | Son Dakika Haber ve Güncel Haberler
#Haber #SonDakika #AHaber #Canlı #Gündem

🔔 Dünyadan ve Türkiye'den en güncel haberlere anında ulaşmak için A Haber YouTube kanalına abone olup bildirimleri açabilirsiniz.

🔔A Haber YouTube kanalına abone olmak için;

🔔A Haber canlı yayınını takip etmek için;

A Haber Resmi Web Sitesi

Sosyal Medya Adreslerimiz

#AHaber
#Haber
#SonDakika
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

"İnsanlar geleceklerine karar veremezler, alışkanlıklarına karar verirler. Alışkanlıklar da insanların geleceğine karar verir." diyor A.A. Alexander.
Bu bağlamda eğitimdeki gerçek değişiklikler insanların ve toplumun alışkanlıklarına etki eden seçimleri, davranışları yerinden oynatmaya, başka mecralara sürmeye yönelik olmalıdır. Yollarda, sınıflarda, derslerde öğrenci paketleme, sınıflarda oturup ders dinleme, ekran izleme ve izletme devri artık bitmiştir.
Yılların yerleştirip ezberlettiği eğitim ve okul sosyolojisine, lise yönlendirmesine, okul yapılanmasına, haftalık toplam ders sayısına, branş derslerin haftalık kredisine, adı seçmeli olan ama gerçekte seçilmeyen derslere, alan seçimlerine, zorunlu eğitim modeline ve zorlamalarına, baz olarak bir eğitim gününün yeniden planlanmasına, öğretmen yönlendirme ve yetiştirme modeline, öğretmenliğin değerine... vs. vs... dokunmayan değişiklikler değişiklik sayılmaz. Olsa olsa yeni bir uyuşukluk zemine hazırlık sayılır.

sebahattingunday
Автор

Yeni müfredatı yayınlamadan önce Türkiye'de anaokulundan liseye kadar kaç öğretmenimizin görüşü alındı. Sahada olan öğretmenlerimizin gücü, etkisi daha fazla olmalıydı. Türkçe' yi güzel konuşma, yazma dersleri artırılabilirdi ders sayısı olarak. Çünkü dilimiz Türkçe. Dünya'da iletişim ise yabancı dil ile olur. 21. Yüzyılda bilişim teknoloji altyapısı arttırılmalı. Ders saatleri içerisinde surekli ders değil, çocuklara gençlere sayısal sözel mantık geliştirici aktiviteler arttırılmalıydı. Din egitimi temel olarak yeterli. Ders sayısının her sınıfta arttırılması cok dikkat çekici. Din egitimi aile içerisinde kazandırılır. Çocuklara gençlere bilimsel araştırma süreç eğitimini öğreten ders, aktiviteler yapılmalı. Öğrenmeyi, araştırma yapmayı, okumayı sevdirmek gerekir. Açıkçası açık bir şekilde tüm alanlarda öğretmenlerimiz dinlenmis olsa daha iyi olurdu. Ölçme işlemi sadece sınav ile olmaz. Coklu değerlendirme yapılmalı. Değerlere önem verilirse, küçük yaştan itibaren her şey daha güzel olur. Biraz da gençlerimizi, çocuklarımızı dinleseydik hangi konularda egitim almak istedikleri konusunda...

esracoban