Ceas Brooks Automatic Moonphase Tourbillon Saxonia

preview_player
Показать описание
Descriere
Caracteristici tehnice

Brand:Brooks

Model:Barbatesc

Cod produs: CAB109

Functii ceas: Ora,ziua saptamanii,ziua lunii,Moonphase.

Mecanism: Automatic

Dimensiune carcasa: 42 mm

Grosime carcasa: 15 mm

Latime curea la telescop: 22 mm

Material curea: Piele maro.

Material carcasa: Otel inoxidabil.

Culoare carcasa: Rose Gold.

Geam: Hardlex.

Cristale de Zirconiu in dreptul orelor (cu exceptia orei 6)

Rezistenta apa: 3ATM

Capac spate transparent,ofera vizibilitatea mecanismului.

Ceasul vine insotit de cutie originala Brooks.

Cum functioneaza un ceas automatic?

Ceasurile de mana automatice sunt prevazute cu un arc, care se armeaza datorita miscarii aleatorii a bratului purtatorului in timpul activitatilor obisnuite a acestuia. Cat timp ceasul este purtat, arcul sta tensionat si ceasul functioneaza. Arcul stocheaza suficienta energie pentru a mentine ceasul in parametrii functionali. Totusi, atunci cand nu este purtat, dupa cateva ore, arcul se detensioneaza complet si ceasul se opreste.

Cum trebuie purtat un ceas automatic?

Înainte de a fi pus la mână, un ceas automatic trebuie pus în funcțiune și încărcat prin rotirea coroniței, ca în cazul unui ceas mecanic. Coroana se rotește de 10-15 ori, iar apoi, pe parcursul zilei, mișcarea mâinii va păstra rezerva de mers obținută prin armarea manuală sau o va mări. Dacă este pus la mână fără a fi întors manual, în prima parte a duratei de funcționare, este posibil ca ceasul să rămână în urmă.

Nu trebuie însă abuzat de încărcarea manuală. Ceasul automatic nu este conceput pentru a fi întors zilnic ca un ceas mecanic. Încărcarea excesivă poate dăuna anumitor piese ale mecanismului și poate compromite elementul de etanșeitate al coroanei. În acest sens, dacă ceasul automatic nu este purtat zilnic, se recomandă achiziția unui watch winder, care să îl țină în permanență încărcat.

Ceasurile automatice nu trebuie supuse la șocuri

De regulă așa apar problemele. Ceasurile automatice nu sunt recomandate pentru activități care presupun șocuri sau vibrații. De exemplu nu sunt recomandate persoanelor care merg cu motocicleta, cu bicicleta sau cu trotineta (electrică). Nu sunt recomandate nici celor a căror activitate presupune bătaia sau mișcarea bruscă din mână. De la vibrații sau șocuri repetate, masa oscilantă (denumită și rotor – piesa care are rol în încărcarea ceasului) va căpăta joc, iar în timp riscă să se desprindă, blocând mecanismul.

Calendarul nu trebuie potrivit în intervalul orar 22 pm – 02 am

Ca și în cazul ceasurilor quartz cu calendar, este interzisă potrivirea calendarului în intervalul 22 pm – 02 am. Explicația este simplă: începând cu ora 22, roțile de la orar intră în angrenaj cu cele de la calendar, pentru a schimba data. Fiind în tensiune, dacă se intervine asupra lor, există un risc foarte mare ca acestea să cedeze.

Se recomandă acționarea periodică a cronografului

Pentru ceasurile automatice cu cronograf, se recomandă acționarea periodică a acestuia (pornit, oprit, resetat), pentru a asigura și gresarea pieselor care intră în componența cronografului. Această operațiune poate fi efectuată din când în când, când posesorul ceasului își aduce aminte, o dată pe săptămână sau o dată pe lună, de exemplu. Nu se recomandă lăsarea cronometrului pornit în permanență. Acest lucru nu dăunează ceasului, însă îi înjumătățește rezerva de mers.

Care este abaterea acceptată pentru un ceas automatic?

Ceasurile automatice nu sunt la fel de precise precum un ceas quartz. Precizia acestora poate fi influențată de foarte mulți factori, cum ar fi: activitatea posesorului, încărcarea arcului, durata de la ultima revizie, temperatură, chiar și presiune atmosferică. Pentru mecanismele elvețiene, abaterea acceptată de producători este între -10 s și +15 secunde la 24 de ore.
Рекомендации по теме