Cum îți dai seama că DPF-ul tău își face REGENERARE? (Filtru de Particule)

preview_player
Показать описание
Programări - 0720 099 118

Poți achiziționa și RCA, CASCO sau orice tip de asigurare prin același link de mai sus.

CarVertical - cumperi 2 rapoarte, primești 3:

COMENZI - 0722354191

Facebook - 99Vehicles
Instagram - 99vehiclestv

VIDEO-URI

ULEI

PENTRU SOFERI

INTRETINERE SERVICE

DIVERTISMENT

DIESEL

TOPURI
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Cel putin pt grupul VAG mai sunt 2 semne, dar s-ar putea sa fie și la alte mărci:
1) Pornește ventilatorul de la radiator la putere maxima, iar in caz ca opresti motorul și DPF-ul nu a terminat curățarea sau e încă cald, ventilatorul rămâne pornit câteva minute sa răcească DPF-ul
2) dacă ai indicator când sa schimbi vitezele și mergi mai sub turat îți v-a indica sa retrogradezi ca sa conduci mai turat.

Manu-P
Автор

Salut! In primul rand, respect pentru munca pe care o depui! Te urmaresc de foarte mult timp si continutul creat de tine este de foarte mare ajutor. Tin sa mentionez asta, pentru a te incuraja sa o tii tot asa!
Nu sunt cunoscator, dar am un passat 2.0 tdi 190 cai si o masina de serviciu skoda, tot tdi si au sistem start-stop ambele. Foarte multe masini de generatie noua au sistemul asta pe masini si e bine de stiut (poate e la fel la toate). Atunci cand intra regenerarea pasiva, pe langa cele mentionate de tine, sistemul start-stop este dezactivat, asta, probabil ca sa iti dai seama ca masina face regenerare si sa nu opresti motorul.
Imi scot palaria si ma inclin! Respect!

steliancraciun
Автор

Exact azi am fost la dpf doctor în Măgurele. Alex Băiatul de acolo este super priceput și lucrează impecabil. Explica în detaliu toții pași pe care urmează sa ii facă. 👍

DjYacKuzA
Автор

Exact ce ma interesa.
Bravo Răzvan!

adrian-
Автор

Salut, Răzvan! Aș mai avea ceva de adăugat la cele spuse de tine..

Eu am un Golf 7 1.6 TDI 105CP din 2015, am mașina de nouă, în prezent are 85.000km și am avut timp să analizez foarte în detaliu cum stă treaba cu regenerările..

În primul rând, generația asta deja nu mai are nici măcar martor de DPF în bord (când pui contactul nu apare), în cazul în care DPF-ul are nevoie urgentă de regenerare sau intră în avarie, martorul apare pe display în locul numărului de km (în stânga jos), iar eroarea apare scrisă pe ecran.

Într-adevăr, un șofer care nu își cunoaște foarte bine mașina, nu e foarte atent la “semnele” pe care aceasta le dă sau nu se pricepe deloc la mașini, nu își poate da seama când anume își face mașina regenerare (iar la BMW și Mercedes te cred pe cuvânt că nimeni nu poate știi când își face regenerările), dar eu la Golf-ul meu m-am prins exact ce și cum se întâmplă.

În primul rând, eu cred (sunt 99% sigur) că nu am regenerare cu post-injecție, ci un injector suplimentar undeva în filtru. Regenerarea se face DOAR când motorul este la temperatura optimă de funcționare, niciodată cu motorul rece. Semnele sunt următoarele:

1. Crește consumul instant (la ralanti, stând pe loc, vezi cel mai clar diferența).
2. Crește turația de la 750RPM (turația normală de ralanti cu motorul cald și fără climă în blană) la aproximativ 1000RPM.
3. Există o pierdere de putere simțitoară la motorul 1.6 TDI de 105CP, dar nu foarte pronunțată la 2.0 TDI 150CP (dar dacă îți cunoști bine mașina, simți pierderea de putere și la Golf GTD). Eu cred că această pierdere de putere provine din faptul că pompa de înaltă presiune nu mai împarte debitul la 4 injectoare, ci la 5 (chit că la al 5-lea probabil nu îi dă o presiune foarte ridicată - tocmai de aia pierderea de putere este de vreo 5-7CP maxim la motorul de 105CP).
4. Un semn foarte ușor de indentificat la orice VW de la Golf 6 încoace este faptul că în timpul regenerării pornesc ventilatoarele de pe radiator la o turație foarte ridicată (se aude foarte tare din exterior acest lucru) pentru a răci mai eficient lichidul de răcire ce circulă prin instalație, că am înțeles că și DPF-ul are un radiator (precum cel ce încălzește habitaclul) prin care circulă lichid de răcire ca să mai scadă temperatura filtrului (să nu ia foc). Filtrul trebuie menținut constant la 500-700 de grade Celsius, dar dacă nu ar avea acel radiator, ar crește mai mult de atât temperatura din el și ar exista riscul să ia foc, și atunci acesta este motivul pentru care pornesc ventilatoarele de pe radiatorul mare al mașinii.
5. Cel mai ușor de identificat semn este următorul: VW-urile noi când stai pe loc cu ele sunt limitate la 2500RPM. Astfel, dacă tu accelerezi motorul în blană, turația nu va urca la 5000 de ture ca la modelele din generația Golf-ului 5, ci se va bloca la 2500. Astfel, dacă vei ține accelerația în blană și motorul în limitarea de 2500RPM, în timpul regenerării vei auzi încontinuu un sunet foarte similar cu cel de Blow Off, care se tot repetă la câteva secunde (așa se aude injecția din DPF).
6. Ultimul semn că regenerarea este în desfășurare este la modelele care au pe Display afișaj digital pentru temperatura uleiului (pe lângă afișajul analogic pentru temperatura lichidului de răcire): vei vedea că deși nu ai condus deloc agresiv, uleiul în loc să aibă 80-85-90 de grade Celsius, cum are de fel când nu conduci agresiv, are 97-100 de grade Celsius (chiar și iarna când afară sunt -10 grade Celsius).

Acestea sunt lucruri valabile la Volkswagen (modelele de la Golf 6 încoace), nu mă pot pronunța cu privire la alte brand-uri. De menționat ar fi faptul că dacă întrerupi regenerarea oprind motorul, chiar și după ce scoți cheia din contact, te dai jos din mașină și încui mașina, ventilatoarele de pe radiator vor continua să funcționeze vara încă vreo 7-10 minute iar iarna încă vreo 5 minute. Oricum, nu recomand deloc să faceți acest lucru..

Dacă în mers observați că mașina își face regenerare și atunci veți merge constant cu 2500-3000 de ture în a 3-a sau a 4-a, regenerarea se va termina în 10-15 minute (în funcție de cât de înfundat este filtrul). Dacă mergeți bară la bară doar cu a 1-a și a 2-a, mai ales și subturat, regenerarea poate dura și 20-25-30 de minute, iar filtrul va avea mult de suferit. De aceea un motor Diesel este bun de navetă.. 15km extra-urban dimineața în drum spre muncă, facultate, shopping în oraș, etc., 15km extra-urban seara în drum spre casă din oraș, și nu vei știi niciodată când anume motorul își face regenerare. Dimineața se va încălzi cam în 15-20 de minute, deci cel mai probabil nu va avea timp de regenerare dacă tu ajungi la destinație, în 99% din cazuri nici nu va iniția regenerarea, pe parcursul zilei cât vei merge prin oraș o vei ‘înfunda’, dar seara când vei pleca în navetă spre casă motorul va fi cald sau se va încălzi mult mai repede decât dimineața, și dacă vei merge cu ea turată la peste 2000 de ture, lejer își va termina regenerarea până ajungi acasă. Acasă o lași 5min la ralanti înainte să o oprești (turbina fiind foarte încinsă când uleiul are peste 100 de grade, cum are de fel la regenerare), și astfel 85.000km nu vei avea nicio bătaie de cap. 😁

Dacă o pornești dimineața la rece, mergi cu ea 5 minute, o oprești, peste 2 ore iar o pornești, mergi 5 minute, o oprești, apăi își va face regenerări zilnice... Dacă în schimb faci naveta, își va face cam o regenerare la 500-700-1000km (depinde cât de lungă e naveta ta). 😁

sebastianmarcu
Автор

La mine Audi A4 B8 2009, creste turatia la relanti la 1000. Merg cu ea undeva aproximativ 20km drum întins, trepta a 3 a, turata intre 2500 3000. Asa procedez de fiecare dată de 4 ani de când am masina.

eugencreta
Автор

Soluția cu “senzorul” pentru avertizare intrare in modul regenerare pasiva este următoarea. Se poate pune un led (12v)legat la firele pentru încălzirea oglinzilor, și poziționat in spatele sticlei de la oglinda(trebuie sa fie neaparat izolat pentru umiditate). Masina când își face regenerare, “pornește” anumiți consumatori (încălzire oglinzi, luneta, parbriz, etc) pentru a facilita turația motorului, dar fără sa aprindă martori de utilizare a acestora in bord. Astfel îți dai seama când își face regenerarea prin aprinderea led ului in oglinda laterala. Citroen ds5, 2.0 bluehdi. Salutari!

GabrielManea.
Автор

La camion, DAF de exemplu, iti spune inainte cu ceva timp, iti arata ca se intampla, si mai ales cred ca la fiecare 10 zile se regenera (livrari in interiorul Londrei, ciuciu mers cum trebuie...)

danielberzelian
Автор

La multi ani!. Și cât mai multe videoclipuri ești din ce in ce mai bun, felicitări 👍

cupsadaniel
Автор

Senzor de filtru de particule nu este, dar poti vedea ca regenereaza masina pentru ca, i se ridica turatia de la 900 pe la 950-1000 de ture, creste consumul stand pe loc (de la 0.3l/h la 0.6-0.7 l/h la 1.6 tdi, de la 0.6 la 1.2 la 2.0 tdi).

EdWardlele
Автор

Pe langa semnele spuse de tine, mai pot adauga ca in procesul de regenerare, electro ventilatoarele sunt la turatie maxima.
Cel putin asa se manifesta la Ford Focus 3 1.6 tdci 115cp.

alexandrumonah
Автор

Depinde de cum a fost mers cu masina! Masina mea vw passat b6 common-rail 2.0 140 de cai cod cbab, are 403.780 km si tobele sunt curate si face regenerari la 400 de km sau si mai mult!

andreistanciu
Автор

Cu un OBD reader citești parametrii masinii si iti dai seama cand face, plus ca unele aplicatii chiar iti indica printr o valoare in ce stadiu se afla regenerarea(0 no regen, 1 passive regen, 2 active regen). Regenerarea pasiva se face la viteze mari >110kmh( nu neapărat cand filtru este spre limita de umplere )cu ajutorul temperaturii gazelor iar cea activa cu post injecție la viteze mai mici >70kmh și când e aproape de limita filtru ca nivel de funingine.

sergiuuu
Автор

0:45 Nu filtrul de particule sesizeaza ca trebuie sa faca regenerarea, ci ecu

andreimarianvinatoru
Автор

Nu stiu cum este la BMW sau Mercedes dar la VAG (Skoda superb 2.0 TDI DSRB) cu postinjectie singurul simptom este turatia putin crescuta la relanti. In plus regenerarea porneste destul de rapid dupa ce ai pornit motorul iar daca opresti motorul inainte sa termine regenerarea (gen mai are 16-17g) o continua cand repornesti motorul si nu se intampla nimic, sau cel putin nu am vazut eu sa se intample. Mersul turat (legal) nu curata DPF-ul, puteti verifica asta cu testerul sau la VAG cu Vag dpf si vedeti in timp real, doar poate scade destul de mult acumularea de funingine in DPF iar masina va face regenerarea dupa mai multi km. Ar putea sa scada funinginea(soot) dar in conditii destul de rare gen urcat un deal destul de abrupt (si lung cat sa poti merge cu macar 80-90 timp de 15-20 de min) sau poate mers cu viteze foarte mari.
Oricum daca mergi relativ constant sau o lasi pe loc regenrearea se face cam la fel, doar in accelerarile in cu pedala apasata la maxim sau in frana de motor se opreste postinjectia, in rest orice ai face tot cam 20 de minute ii ia.

stefpaul
Автор

postare foarte interesanta si utila! ; obs: incercati sa nu mai folositi " ca si"; este suficient " Ca", chiar cu riscul unei cacofonii; succes!!

horiamarinescu
Автор

La Citroen C5, modelul fabricat după 2008 știi când filtrul își face regenerarea după oglinzile retrovizoare. Se încălzesc atât de tare încât nu poți să ții mâna pe ele. Și rămân așa cât timp se efectuează regenerarea după care revin la temperatura de afara. Și după mirosul fumului care nu e alb dar e mult mai înțepător la nas decât de obicei.

SorinAmbrozie
Автор

Prea tare esti, nu inteleg de ce ai atati de putini abonati la ce content bun faci

georgecureteu
Автор

am un x3 2007 2.0d, 175k km
A inceput sa isi faca regenerare, am facut-o integral,
dupa care in scurt timp a inceput inca o regenerare pe care a trebuit sa o intrerup
iar apoi dinnou dupa un scurt timp au inceput inca 2 regenerari.

Si acum am verificat filtrul si e in stare excelenta, chiar daca am facut numai drumuri externe, de atunci nu si-a mai facut regenerare(cel putin nu una pe care sa o pot observa) 10k km de la prima regenerare

dontgetaggro
Автор

Filtrele se umple in general la 5 6 7 hai 8 sute km, ce faci te duci de una la curățat manual? Si sa iti dai seama singur cand isi face regenerarea nu ai cum. Sau da prinzi una două cu noroc. Iti trebuie un obd o aplicatie ce se potrivește mașini tale si asta e.

gimy