Τι να κάνεις αν το αμάξι σου ανεβάσει θερμοκρασία & γιατί

preview_player
Показать описание
Μια συζήτηση σε ένα σχόλιο στο προχθεσινό μου βίντεο μου έδωσε την ιδέα για το σημερινό. Τί κάνουμε αν ξαφνικά δούμε το νερό να ανεβάζει θερμοκρασία?
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Αλέξανδρε, προσωπικά είμαι νέος οδηγός και αυτά τα ενημερωτικά βίντεο για το τι κάνουμε σε περίπτωση ζημίας είναι gold. Νομίζω είναι κι άλλα παιδιά εδώ που ενδιαφέρονται να μάθουν. Η αλήθεια είναι ότι τα λες απλά και κατανοητά και μας δείχνεις κιόλας. Οπότε προσωπικά θα με έψηνε να έφτιαχνες κι άλλα ενημερωτικά βίντεο για το πώς να οδηγάμε με ασφάλεια, πώς να συντηρούμε το αυτοκίνητο και τι να κάνουμε σε διάφορες ζημιές. Keep it up. Είσαι μάγκας!

megaspazos
Автор

Καλησπέρα σε όλους, καλησπέρα Αλέξανδρε και πολύ ενδιαφέρον το θέμα του video. Eφόσον ζήτησες την γνώμη ανθρώπων του χώρου, θα σου πω κάποια πράγματα εντελώς φιλικά ως Μηχανικός και έχοντας ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σύστημα ψύξης του κινητήρα, κάνοντας μάλιστα προσωπικά κάποιες σοβαρές μετατροπές πάνω σε αυτό (π.χ. εγκατάσταση ηλεκτρικής αντλίας νερού ακυρώνοντας εντελώς την εργοστασιακή belt-driven αντλία) στο προσωπικό μου αυτοκίνητο, το οποίο όπως ξέρεις είναι το rx8 facelift. Σημειωτέον, ότι παρακολουθώ χρόνια ολόκληρα, βαθμό-βαθμό, την θερμοκρασία του <νερού>, μέσω συνδεσιμότητας obd και εφαρμογών τύπου torque, από την στιγμή που θα βάλω μπροστά το αυτοκίνητο, οπότε θέλω να πιστεύω, βάση όλων των παραπάνω, ότι έχω δικαίωμα να έχω άποψη βασιζόμενη στην πράξη και όχι μόνον, στο θέμα σε πια περίπτωση είναι χρήσιμο αυτό που σου πρότεινε ο Στάθης. Αρχίζουμε λοιπόν:
1ον Αυτό λοιπόν που σου είπε το παιδί, να ανοίξεις δηλαδή το καλοριφέρ, βοηθάει και ενισχύει το σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου, στην περίπτωση που ο κινητήρας μας έχει υψηλή θερμοκρασία π.χ. όταν οδηγείς στην πόλη, πρώτη-δευτέρα, φανάρια κτλ μέσα στο καλοκαίρι. Δεν μιλάω για περίπτωση υπερθέρμανσης ή ζημιάς π.χ. απώλειας νερών. Είναι φυσικό ένας κινητήρας να έχει υψηλή θερμοκρασία οδηγώντας στις παραπάνω περιγραφόμενες συνθήκες και σίγουρα πολύ υψηλότερη συγκριτικά με την χρήση του αυτοκινήτου τον χειμώνα. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν έχεις οργανάκι θερμοκρασίας νερού εντός του αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, που είναι πολύ σύνηθες για αρκετούς μήνες το καλοκαίρι, με το να ανοίξεις στο φουλ το καλοριφέρ, στρέφοντας παράλληλα τους αεραγωγούς εκτός της δική σου εμβέλειας, ώστε να μην σε χτυπάει ο καυτός αέρας, βοηθάει στην ψύξη του κινητήρα σου καθώς <προσθέτεις> στο σύστημα ή βάζεις σε λειτουργία ένα ακόμη ψυγείο, έστω και μικρότερο από το κύριο. Και δεν είναι για <λίγο> όπως είπες στο 11:53. Έχοντας το καλοριφέρ σου ανοικτό και με την συνεχή ροή του <νερού> στο ψυγείο θέρμανσης της καμπίνας, έχεις συνεχή απαγωγή μέρος της θερμότητας του νερού του κινητήρα σου από τον εξωτερικό αέρα που ωθεί το blower (ανεμιστήρας), εξού και η συνεχής ροή πολύ ζεστού αέρα από τους αεραγωγούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του θερμικού φορτίου του ρευστού (νερού) του συστήματος ψύξης του κινητήρα μας, καθώς διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμότητας (ψυγείο) της καμπίνας με συνέπεια την αύξηση της διαφοράς θερμοκρασίας (ΔΤ) μεταξύ κινητήρα και νερού και επομένως εν συνεχεία μεγαλύτερη ροή θερμότητας από το μοτέρ μας προς το ρευστό ψύξεως αυτού. Δηλαδή εφόσον πέφτει η θερμοκρασία του νερού μας στο ψυγείο θέρμανσης της καμπίνας, επιστρέφοντας αυτό ψυχρότερο στον κινητήρα μας απορροφάει μεγαλύτερα ποσά θερμότητας από τον κινητήρα μας. Συμπέρασμα: Η χρήση του καλοριφέρ του αυτοκινήτου όταν η θερμοκρασία του νερού μας είναι φυσιολογικά υψηλή λόγω π.χ. υψηλής εξωτερικής θερμοκρασίας, συντελεί στην στιγμιαία πτώση της θερμοκρασίας του κινητήρα μας ή στην εμπόδιση της περαιτέρω αύξησης αυτής ή στην μικρότερη αύξηση αυτής και άρα μειώνει τις πιθανότητες να οδηγηθούμε στην υπερθέρμανση του κινητήρα μας.

2ον Σε πολλά σημεία αναφέρεις ότι: "...εμάς δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία του νερού...το νερό δεν μας ενδιαφέρει αυτή είναι η δουλειά του να παίρνει ζέστη...ας πάει και 100 εάν μπορεί να κρατάει το μοτέρ κρύο...¨.
Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία του νερού. Η θερμοκρασία του νερού είναι σε άμεση συνάρτηση με την θερμοκρασία του κινητήρα μας. Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού σημαίνει ότι αρχικώς ανέβηκε η θερμοκρασία του κινητήρα μας. Σημειωτέων, ότι το ρευστό (<νερό>) του συστήματος ψύξης του κινητήρα μας δεν μπορεί να απορροφάει συνεχώς αναλογικά την συνεχώς αυξανόμενη εκλυόμενη θερμότητα του κινητήρα μας, υπάρχουν όρια πέραν των οποίων η θερμοκρασία του κινητήρα ανεβαίνει χωρίς να απορροφούνται τα ανάλογα ποσά θερμότητας από το νερό μας. Οπότε, ιδίως σε αυτοκίνητα που τείνουν να ανεβάζουν εύκολα θερμοκρασία π.χ. mazda rx8 όχι απλά μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία του νερού, αλλά βάζουμε και οργανάκι ή μέσω obd για να την παρακολουθούμε με την συσκευή μας βαθμό-βαθμό, διότι ο δείκτης θερμοκρασίας του νερού στο καντράν είναι δυστυχώς για κλάματα. Το καλοκαίρι εύκολα ανεβαίνει εντός πόλης στους 97-99°C και σκεφτείτε ότι τα coolant seals (στεγανοποιητικά, o-ring) μπορούμε να τα εμπιστευτούμε εώς περίπου τους 105°C, από εκεί και πέρα μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας.
Όλα αυτά πάντα φιλικά, καλή συνέχεια στο κανάλι και με ότι άλλο ασχολείσαι.

mazdarxGreece
Автор

(από το 27:46)
Θα διαφωνήσω με τον Σήφη διότι τα έμβολα που παλινδρομούν μέσα στον κύλινδρο χωρίς να γίνεται η καύση δεν υπάρχει κάποια μορφή ενέργειας (απλά εξακολουθούν να κινούνται επειδή είναι σε εμπλοκή ουσιαστικά με τους τροχούς) όπως η θερμική ενέργεια που λέει γιατί για να υπάρχει, πρέπει πρώτα να παραχθεί! ( δηλ η χημική ενέργεια του καυσίμου μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια από την καύση και ένα μέρος από αυτήν μετατρέπεται σε μηχανικο έργο, σε κίνηση δηλ από την διάταξη έμβολο - διωστήρας - στροφαλος .. ).
Επίσης δεν γίνεται να τρίβεται το έμβολο με τον κύλινδρο διότι το έμβολο δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τα τοιχώματα του κυλίνδρου, υπάρχει πάντα ένα φιλμ λαδιού ανάμεσα τους για να μην δημιουργούνται τριβές!
Εάν δεν υπήρχε αυτό το φιλμ λαδιού θα ειχαμε φθορές λόγω της τριβής των ελατηρίων με τον κύλινδρο , φθορές των μετάλλων, υψηλές θερμοκρασίες, διαστολή των μετάλλων και στην συνέχεια το κόλλημα του κινητήρα.
Αυτή είναι η άποψη μου πάνω σε αυτό το κομμάτι και συγνώμη για τον μεγάλο όγκο του κειμένου.
Φυσικά μπορείτε να με διορθώσετε αν έχω κάνει κάποιο λάθος η αν διαφωνείτε με αυτό.
Σας ευχαριστώ!

dimitrispr
Автор

Καλυτερα από τον φυσικό μου τα λες ρε Αλεξ!!🔥🔥

aleloco
Автор

ΠΡΟΣΟΧΉ!
Κάθε φορά που αλλάζετε λουρί εκκεντροφόρων καλό είναι να αλλάζετε και αντλία νερού. Αυτό επειδή με τον καιρό εξαιτίας του λουριού (που χαλαρώνει κτλ.) αλλάζουν οι ανοχές της αντλίας και συνεπώς παύει να δουλεύει όπως έχει σχεδιαστεί δηλαδή σωστά. Επίσης, όταν σφίγγεται την αντλία και το λουρί ΠΆΝΤΑ να χρησιμοποιείτε δυναμόκλειδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής. Μερικές επιπλέον συμβουλές για να αποφευχθεί τυχόν υπερθέρμανση.

stratisprf
Автор

Αλεξ εγώ δουλεύω νταλικα. Καμία φορά το καλοκαίρι σε καμία δυνατή ανηφορια θα σηκώσει λίγο θερμοκρασία. Για να ρίξεις τη θερμοκρασία σ αυτά τα μεγάλα μοτέρ τα δίνεις πολλές στροφές για να κρυωσουν. Το ίδιο κ στην κατηφόρα όταν τραβάς το retarder για να κόβει το αμάξι στον κατήφορο οι θερμοκρασίες που σηκώνει είναι απίστευτες. Κ πάλι θέλει να έχεις μέσα 1700 1800 στροφές στον κινητήρα (2200 έχει κόφτη) για να βοηθάς στην ψύξη του. Αν σβήσεις τον κινητήρα ενώ είναι ζεματισμενος μπορεί να πάθεις ζημιά. Αυτά ισχύουν για τους τρακτορες

sharpshtr
Автор

Το να ανοίξεις το καλοριφέρ στο ζεστό βοηθάει μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και προϋποθέτει να έχεις νερό στο κύκλωμα Φυσικά!Σε περίπτωση που πάρεις χαμπάρι ότι ανέβηκε η θερμοκρασία, μπορείς να το ανοίξεις μέχρι να σταματήσεις στην άκρη και να σβήσεις το αμάξι μηηηπως και βοηθήσει...Είχα για αρκετό καιρό θέμα με την θερμοκρασία στον Κορεάτη "εργάτη" που είχαμε (1600cc), τα καλοκαίρια και κυρίως όταν έτρωγε κίνηση μέσα στην Αθήνα ξεκινούσε να βράζει.Χρησιμοποιούσαμε το κόλπο με το καλοριφέρ Γιατί ξέραμε το πρόβλημα του και ότι το κύκλωμα έχει νερά αλλά και πάλι είχα τον νου μου αν δεν έπεφτε η θερμοκρασία ούτε λίγο μέσα σε ένα λεπτό (το πολύ) και συνέχιζε να ανεβαίνει κατευθείαν στην άκρη και σβήσιμο!!!Το αμάξι είχε αρκετά θέματα που ανέβαζαν την θερμοκρασία κυρίως όμως βουλομένο ψυγείο, πιθανό ρήγμα στο block και μάλλον (ήδη) αρπαγμένη φλάτζα.Κανένας "μάστορας" δεν μπορούσε να προσδιορίσει ακριβώς που οφείλεται το θέμα...Μετά Από καθάρισμα του ψυγείου, αλλαγή και τοποθέτηση χαμηλότερου θερμοστάτη και φώκια στο κύκλωμα κατάφερε και ηρέμησε το αμάξι και μάλλον γλυτώσαμε την φλάτζα αλλά και πάλι προσέχαμε την θερμοκρασία και έτοιμοι να ανοίξουμε το καλοριφέρ.Και φυσικά δεν το πηγαίναμε στον κόφτη 🤣🤣!!!Καλό είναι λοιπόν να έχουμε πάντα τον νου μας στην θερμοκρασία και να μην ξεχνιόμαστε είτε καινούριο είτε παλιό είναι το αμάξι....κυρίως οταν είναι παλιό και πόσο μάλλον όταν το πηγαίνουμε στον κόφτη συνέχεια.Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι στην άκρη κατευθείαν και σβήσιμο Γιατί δεν ξέρουμε τον λόγο που μας ανέβασε θερμοκρασία.Μόνο αν "ξέρουμε" το πρόβλημα του παίζουμε με το καλοριφέρ αλλά και πάλι με προσοχή!Γενικά προσοχή στην δρόμο μάγκες!!!

asovaros
Автор

Μπράβο! Το σωστότερο που μπορούσες να κάνεις. Απάντησες σε απορίες και διαφωνίες με επιχειρήματα .

teok
Автор

Ωστόσο Αλέξανδρε, η θερμότητα που ανεβάζει το μοτέρ και ζεσταίνει το πλαίσιο, είναι πρακτικά, ενεργειακή απώλεια, αν το θεωρήσουμε μη προσφορά σε οφελιμο έργο. Η καλύτερη "μηχανή" λοιπόν είναι εκείνη η οποία θα μπορούσε να δουλέψει αδιαβατικα, ώστε να μην έχουμε ροή θερμότητας προς το περιβάλλον, η μηχανή αυτή θεωρητικά και μόνο υπάρχει όπως ξέρουν πολλοί είναι η Carnot. Όλοι οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες έχουν τρομερές ενεργειακές απώλειες σε σχέση με την απόδοση της Καρνο, αλλά και σε σχέση με την ίδια την χημική ενέργεια των καυσίμων. Αν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη χαμένη θερμότητα θα είχαμε μεγαλύτερη οικονομία. Και το περίεργο είναι, ότι από όσο ξέρω, οι κατασκευαστές κοίταξαν να αξιοποιήσουν την θερμότητα των φρένων στα υβριδικά και όχι την θερμότητα του μπλοκ, φανταζομαι οτι έγινε για λόγους μεταφοράς και διαχείρισης της θερμότητας, ώστε να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία του κινητήρα παραπάνω, αλλά μήπως έχεις καμιά καλύτερη εικόνα επί του θέματος;

LefterisKillmister
Автор

Παιδιά, να σκεφτείτε ότι όταν είμουν 19 χρονών και έδινα εξετάσεις για τα σήματα, έλεγε το υπουργείο μεταφορών, ότι στην περίπτωση που ανέβει η θερμοκρασία, κάνουμε δεξιά, αλλά δε σβήνουμε τη μηχανή, διότι έλεγε, το ελάχιστο νερό που υπάρχει, βοηθάει στον να δροσίζεται η μηχανή. Εμένα μου φάνηκε πολύ παράξενο αυτό, καθόσον γνώριζα ότι δε μπορούμε να ανοίξουμε τάπα για να συμπληρώσουμε, διότι θα καούμε. Από την άλλη δεν έχουμε κάποια ένδειξη στο ταμπλό που να λέει ότι κόλλησε ο θερμοστάτης, ούτε ότι στρέφει το βεντιλατέρ. Διότι εάν ξέραμε ότι φταίει το βεντιλατέρ, τότε ναι, θα ανοίγαμε το καλοριφεράκι με το ζεστό αέρα για να κάνει απαγωγή θερμότητας προς την καμπίνα. Άρα, όπως πολύ σωστά είπανε και τα παιδιά στο βίντεο, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να σβήσουμε τη μηχανή, να ανοίξουμε το καπό για να φύγει η ζέστη, και να παρατηρήσουμε τυχόν σημείο που να βγάζει νερά ή ατμούς. Το σίγουρο είναι ότι καλούμε την οδική βοήθεια. Πέραν τούτων, το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δροσίσουμε με λίγο νερό, μόνον εξωτερικά του ψυγείου, και όταν αργότερα πέσει η θερμοκρασία, να ανοίξουμε με προσοχή την τάπα και να συμπληρώσουμε.

DamMichael-xn
Автор

Πολύ καλό βίντεο Αλέξανδρε! Δεν είπες όμως τις πιο σημαντικές περιπτώσεις υπερθέρμανσης ενός κινητήρα : 1)ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ, 2) ΚΑΜΜΕΝΟ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ (Η ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ), 3) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΔΙΑΡΡΟΗ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ-PARAFLU (ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΡΟ ΚΛΠ), 4) ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ-ΚΟΛΛΗΜΕΝ Η ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ

christossarigiannidis
Автор

. Μιας και είμαι φοιτητής μηχανολογος μηχανικος μπαίνω στο πέμπτο ετος. Μπορω να αντιληφθώ οτι γίνεται μια σύγχυση οτι αυξάνεται η θερμοκρασια με τη ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ( αυτη δίνει και την απαντηση) . Όταν έχεις μια θερμική πηγη στους 100 Κελσίου και την αποσύρσεις προφανως και ΔΕΝ προκειται να να βρεις καπου ουτε στο άμεσο σημείο με την πηγή πάνω απο 100 βαθμούς Κελσίου. Η σύγχυση που θεωρώ οτι γίνεται ειναι οτι σταματώντας τη μηχανή αρα και την κίνηση του νερού η θερμότητα θα συνεχίσει να μεταδίδεται σε μέρη μηχανικα ισως που δε θα έφτανε( η θερμότητα)επειδη υπήρχε ροή του νερού ( δε θα παω περισσότερα περί συναγωγής και αγωγής της θερμότητας κλπ). Με πιο απλα λόγια όταν έχεις έναν τοίχο και ζεσταινεις τη μια πλευρά και ξαφνικά θες να την κρυώσεις θα παρατηρήσεις οτι αν τη βρεξεις με ενα λάστιχο από τη μεριά που τον έβρεχες τοτε η θερμοκρασία στην άλλη μεριά του τοίχου θα είναι μικρότερη από αυτή που θα είχε αν δεν εβαζες καν νερο και το αφηνες να κρυώσει "φυσικα". Ελπίζω να έγινα κατανοητός 😁.
Καλη συνέχεια σε όλους!!! Καθε
άποψη δεκτη εννοείται αλλα σιγουρα τεκμηριωμένη.

giannisioannidis
Автор

Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνω όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου υπερθερμαίνεται;
Απάντηση: Όταν ο κινητήρας σας υπερθερμαίνεται, είναι σημαντικό να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε στην άκρη του δρόμου και να σβήσετε τον κινητήρα. Αφήστε τον κινητήρα να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Κατόπιν αναζητήσετε την αιτία του προβλήματος.
Οι κινητήρες μπορεί να υπερθερμανθούν για πολλούς λόγους. Γενικά, είναι επειδή κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα ψύξης και η θερμότητα δεν μπορεί να διαφύγει από το χώρο του κινητήρα. Η πηγή του προβλήματος μπορεί να περιλαμβάνει διαρροή συστήματος ψύξης, κακό ανεμιστήρα ψυγείου, ελαττωματική αντλία νερού, χαμηλή στάθμη λαδιού κινητήρα ή βλάβη του θερμοστάτη. Ανεξάρτητα από την πηγή του προβλήματος, η υπερθέρμανση του κινητήρα δεν είναι κάτι που θέλετε να αφήσετε να καθυστερήσει. Ο κινητήρας σας μπορεί να υποστεί σοβαρή, αν όχι μόνιμη, ζημιά.

YiannisPagonis
Автор

Στο θέμα κατηφόρα και αφήνω το αμάξι να τσουλάει με ταχύτητα μέσα χωρίς γκάζι, μία φορά που είχα πάρει βολτα ένα golf mk4 1.6 η θερμοκρασία (του νερού) από τα κανονικά επίπεδα η βελόνα είχε φτάσει στο τέρμα κρύο (κατεβαίνα 20 λεπτά με αυτόν τον τρόπο). Και το είχα δει και μου έκανε εντύπωση, βεβαίως και δεν ήταν η πραγματική θερμοκρασία γιατί μόλις φτάσαμε σε σημείο να πατάω γκάζι η θερμοκρασία επανήλθε... 😉 Πάντως πιστεύω ότι το κρυώνει φουλ το αμάξι γιατί το μόνο που το ζεσταίνει είναι η τριβή .

johny-pfid
Автор

Εχθές αυτό σκεφτόμουνα αδερφέ γιατί δεν είχα ιδέα τι γίνετε όταν ανεβάζει θερμοκρασία το μοτέρ, πολύ ενημερωτικό βίντεο 🔥💪

Anastasios_Kontakis
Автор

Καλησπερα Αλεξ. Εγω ηθελα να πω οτι ειμαι νεος οδηγος και σαν νεος θα ηθελα να ξερεις οτι αυτου του ειδους τα βιντεακια σου ειναι υπερβολικα χρησιμα για εμας. Σαν γεννηθηκαμε και τα ξερουμε ολα, ουτε επειδη πηραμε το διπλωμα ξερουμε ολα τα μηχνολογικα. Οποτε εγω προσωπικα σε ευχαριστω πολυ για αυτα του ειδους τα βιντεακια σου. Τα ενημερωτικα σου βιντεο ειναι 100% διδακτικα επειδη λες πραγματα και δινεις και τις αποδειξεις σε φωτογραφιες. Απο την αλλη τα αλλου ειδους βιντεακια σου ειναι απλα απολαυση. Και μια συμβουλη αν θελεις να την ακουσεις απο εναν δικο μου ανθρωπο που δεν ειναι στην ζωη πλεον. θα στο πω οπως μου το ελεγε. <<Την ταχυτητα πρεπει να την σεβεσαι και να την φοβασαι αλλα οταν θα εισαι μαζι της θα ειναι σαν την καλυτερη γκομενα που ειχες ποτε>>...

ΤασοςΓρυπαρης
Автор

Παρά πολύ καλό βίντεο ελπίζω να έχουμε περισσότερα από αυτό το είδος διότι είναι πολύ ενδιαφέρον ( Υ.Γ review στο λευκό samurai για εμάς που μας αρέσουν και τα 4x4 ;) )

teokal
Автор

Ρε Άλεξ έλα στο σχολείο μας να διδάξεις...Είσαι καλύτερος από τους καθηγητές μας 😝✌️

CarTuningGr
Автор

Bravo ρε φίλε πολύ αξιόλογο βίντεο κ ας τό θεωρήσουν κάποιοι βαρετό, χρειάζεται κ λίγο εξήγηση σωστή για μαθαίνουμε κ να ξανά θυμόμαστε

alexistsirogiannis
Автор

@resurrection garage αυτο που ειπατε στα 6:50 λεπτα οτι ανεβαζει 1000-1200 βαθμους ειναι θερμοκρασιες που της ανεβασει στην καυση εκτονωση και ειναι στιγμιαια και δεν το λεω για να το παιξω μαγκας ουτε εξυπνος απλα αν κανω λαθος διορθωσε με

spyrosxoudalakis