KUMAR / Halil KONAKCI

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Haramın en zoru başıdır,
Sonra kolaylaşır, Sonra sıradanlaşır,
Sonra alışılır,
Sonra tatlanır, sonra kalbe yerleşir.
Sonra da kalp başka bir haramı arar. (İmam Şafiî Rahmetullahi Aleyh)

nurum
Автор

Allah ‘ım ümmet-i Muhammed’i koru ümmet-i Muhammet’i affet
Amin

esmacakr
Автор

Allah razı olsun kardeşim eyvallah elhamdülillah çok şükür

abdulkadirceylan
Автор

Eşimden rabbim binlerce kez razı olsun hiç kötü ahlakı yok ben razıyım rabbimde razı olsun elhamdülillah

emelsahin
Автор

Selamünaleyküm hocam Rabbimden dileğim tüm gençlerimizi ve büyüklerimizi kurtarsın sıratı müstakimden eylesin Tüm gençlerimizi Allaha emanet ediyorum ki bu ve benzeri kötülükten kurtarsın

ummuhanapaydin
Автор

Allah Celle celalühu sizden ebeden razı olsun hocam

elaldogan
Автор

ALLAH RAZI OLSUN CANIM HOCAM MAŞALLAH ADAMSIN

kadiryldz
Автор

Allah razı olsun hocam bizi aydınlatan nadir hocalardansınız

nurullahduzgun
Автор

Hayırlı günler hocam allah razı olsun senden hergündinniyorum seni❤️❤️

filizkeskin
Автор

Çok haklisin canim hocam Allah sende razi olsun inşallah🙏🙏

useyinramiz
Автор

Allah bizi harmadan uzak tutsun inşallah hocam allah razı olsun bu pandemi de malesef kumar oynayanlar var allah bizi haramdan uzak tutsun inşallah harma artık bulaşmayız çünkü müslümanlara hiç yakışmıyo haram ama malesef ki yapanlar var allah bizi helale yakınlaştırıp haram dan uzak tutsun inşallah

alperozbulcum
Автор

Benim hayatımı bitirdi hayatım söndü 😢

kurulusosmananaliz
Автор

☪☪☪ALLAH ÖMRÜNÜZE BEREKET İHSAN BUYURSUN, AMİN ☪☪☪

alisomali
Автор

Hocam bir gününüz de de Mehdi a.s dan bahsetseniz ne güzel olur

ugurdamaksz
Автор

“Rasulullah s.a.v.:

‘İçerisinde güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür! Adem o günde yaratıldı, o günde cennete girdirildi, o günde oradan çıkartıldı ve o günde kıyamet kopacaktır! O günde öyle bir saat var ki, Müslüman bir kul o saate denk getirerek Allah’tan hayırlı bir şey isterse, Allah onun isteğini verir’ buyurdu.”
İbnu’l-Munzir el-Evsad 1714, Müslim 854/1717, Ebu Davud 1046, Tirmizi 491, İbni Hibban 2772, Malik 1/108, 109, Begavi 1050, Abdurrezzak 5583, Ahmed 10307, Albânî İrva 3/227

Ebû Hüreyre’den r.a. rivayet edildiğine göre
Resûlullah s.a.v. şöyle buyurdu:

“Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında geçen günahlara keffaret olur. ” (Müslim, Tahâret 16)

emrahoruc
Автор

Yarabbi Yarabbi Yarabbi Yarabbi hz. Muhammed asm hürmetine murat oğlu Rıdvan kulunu ve annesini ve kızkardeşlerini ve eniştelerini ve yeğenlerini ve ailelerini ve nesillerin cemalullah ile müşerref kıl, kabir azabından, kıyametin dehşetinden, hesapın zorluğundan, cehennem azabından, hayat ve ölümün fitnelerinden muhafaza eyle, acilen helal ve selametli iş ve kazanç ver, SAĞLIK SIHHAT AFİYET VER, namazı 5 vakit cemaatle kılanlardan eyle, kuranı ve sünneti yaşayan ve yaşatanlardan eyle, dinlerinde dünyalarında ahiretlerinde kolaylıklar ihsan eyle, zekatı hakkıyla ödeyenlerden eyle, bolbol rızanı kazandıran işlerde muvaffak kıl, bol bol hacca ve umreye gidenlerden eyle. Yarabbi senden hz Muhammed asm hürmetine isteriz, Amin diyenleri Firdevs cenneti ve cemalullah ile müşerref kıl amin amin amin(ismen dua makbuldür)

ahaaha
Автор

Hocam biz fıstık ticareti yapıyoruz hasat zamanı alıp daha sonradan fiyatı yükseldiği zaman Satış yapıyoruz bu ticarette haramlık bir Durumu var mıdır?

mehmetkaya
Автор

Neticesi belli olmayan altın veya döviz yatırımı da kumar mıdır?

husamettinakar
Автор

Hocam selamun aleykum sizden bilgi almak istiyorum ben namaza durdugumda bir çarpıntı hissediyorum bu esnada sanki ölcekmisim gibi hissediyorum ne yapmam gerekir

huseyinkoca
Автор

Cuma Gününün Fazileti:
NOT:(Cuma gecesi, Perşembe akşam Namazında başlar, Cuma akşam Namazına kadar sürer)

Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırılınca Allah'ı anmaya (namaza) koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca yeryüzüne yayılın da Allah'ın lutfunu arayın ve Allah'ı çok çok anın ki felah bulasınız" (el-Cum'a 62/9-10).

(357) Ebu Hureyre r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v.:

‘İçerisinde güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür! Adem o günde yaratıldı, o günde cennete girdirildi, o günde oradan çıkartıldı ve o günde kıyamet kopacaktır! O günde öyle bir saat var ki, Müslüman bir kul o saate denk getirerek Allah’tan hayırlı bir şey isterse, Allah onun isteğini verir’ buyurdu.”
İbnu’l-Munzir el-Evsad 1714, Müslim 854/1717, Ebu Davud 1046, Tirmizi 491, İbni Hibban 2772, Malik 1/108, 109, Begavi 1050, Abdurrezzak 5583, Ahmed 10307, Albânî İrva 3/227

Ebû Hüreyre’den r.a. rivayet edildiğine göre
Resûlullah s.a.v. şöyle buyurdu:

“Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında geçen günahlara keffaret olur. ” (Müslim, Tahâret 16)

Ebû Hüreyre r.a.şöyle dedi:
Resulullah s.a.v.:
“Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir Müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah’tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir. ”

Resulullah s.a.v. o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gösterdi. (Buhârî, Cuma 37, Talâk 24, Daavât 61; Müslim, Müsâfirîn 166, 167, Cuma 13–15)

Ebû Bürde İbni Ebû Mûsâ el–Eşarî r.a. şöyle dedi:

Bir gün Abdullah İbni Ömer r.a. bana:

– Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah’tan -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu.
Ben de:

– Evet, duydum. Babam, Resûlullah’ı s.a.v. şöyle buyururken işittiğini söyledi:

“O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir. ” (Müslim, Cuma, 16)

Resulullah s.a.v.buyurmuş:

 "Cuma gecesi Kehf suresini okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki cuma arasında işlediği (küçük) günahlar da affolur." (bk. et-Terğıbü ve't-Terhib, Kitabu'l-Cuma, 1/512-513) buyurmaktadır. 


Cenâb-ı Hak şöyle buyurur:

“Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler, siz de O’na salevât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin!” (el-Ahzâb, 56)


Evs İbni Evs’ten r.a. şöyle dedi:
Resulullah s.a.v :

“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salât ü selâm getiriniz; zira sizin salât ü selâmlarınız bana sunulur. ” (Ebû Dâvûd, Salât 201, Vitir 26)

Bir gün Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:

“–Cuma günü bana çok salevât getirin! Zira o gün, meleklerin hazır ve şâhid olduğu bir gündür.[3] O gün bir kişi bana salât ettiğinde onun salâtı mutlakâ bana arz edilir. Salevât getirmeyi bırakıncaya kadar bu durum böyle devam eder.” buyurdular. Ben:

“–Vefâtınızdan sonra da mı?” diye sordum. Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:

“–Evet, vefâtımdan sonra da! Allah Teâlâ peygamberlerin vücutlarını yemeyi yeryüzüne haram kılmıştır. Allâh’ın Nebîsi hayattadır ve dâimâ rızıklandırılır.” buyurdular. (İbn-i Mâce, Cenâiz, 65. Bkz. Ebû Dâvûd, Salât 201/1047, Vitir 26)

Hazret-i Ebû Bekir Sıddîk -radıyallâhu anh- şöyle buyurur:

“Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’e (ihlâsla) salevât getirmek; günahları, suyun ateşi söndürmesinden daha çabuk yok eder. Ona (muhabbetle) selâm göndermek, pek çok köle âzâd etmekten daha fazîletlidir. Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’i sevmek ise canların özünden ve Allah yolunda kılıç vurmaktan daha üstündür.” (Hatîb el-Bağdâdî,  Târihu Bağdâd,  Beyrut 1422, VIII, 39)

Rasûlûllah (s.a.v. ) şöyle buyurur: "Beş gece vardır ki, o gecelerde yapılan dualar geri çevrilmez:

1- Receb`in ilk cuma gecesi (Regâib gecesi) 2- Şabanın onbeşinci gecesi (Beraat gecesi) 3- Cuma gecesi 4- Ramazan bayramı gecesi 5- Kurban bayramı gecesi ".

Kadir gecesi: Ramazan ayının 27. gecesidir. Fakat başka gecelerde olduğu da rivayet edilmiştir. 

(Cumadan faziletli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan efdaldır.) [Deylemi]

(Bir Müslüman, Cuma günü gusül abdesti alıp, Cuma namazına giderse, bir haftalık günahları af olur ve her adımı için sevap verilir.) [Riyadun-nasıhin]

(358) Ebu Hureyre r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v. Cuma gününü anlattı ve:

(2) Cuma Günü Müslümanlar İçin Özel Bir Gündür!

(359) Ebu Hureyre, Ribiyyibni Hıraş ve Huzeyfe r.a. şöyle dediler:

“Rasûlullah s.a.v. buyurdu:

‘Allah-u Teâlâ bizden önceki kimselere Cuma gününü kaybettirdi. Dolayısıyla Yahudilerin özel günü Cumartesi, Hristiyanların özel günü Pazar oldu. Derken bizi dünyaya getirdi ve Cuma gününü Allah bize hidayet etti, gösterdi. Böylece Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini ibadet günü kılmış oldu. İşte bunun gibi kıyamet gününde de onlar bize ittiba edecektir. Biz dünya ehlinin sonuncularıyız, kıyamet gününde ise herkesten önce lehine hüküm verilenlerin ilkleri biz olacağız’ buyurdu.”
Müslim 856/22, Nesei 1367, İbni Mace 1083, Albânî Cami 1017

(360) Abdullah ibni Abbas r.a. şöyle dedi:

“Rasûlullah s.a.v.:

‘Şüphesiz ki bugün bayramdır! Allah bu günü Müslümanlar için bayram yapmıştır! Cuma’ya gelen kimseler yıkansın! Eğer güzel kokusu varsa ondan sürünsün! Misvaka ise, iltizam gösteriniz!’ buyurdu.”
İbni Mace 1098, Tabarani Mucemu’s-Sağir 1/1291/269

(4) Cuma Günahların Bağışlanmasına Vesiledir
(361) Ebu Hureyre r.a. şöyle dedi

Rasulullah s.a.v.:

‘Büyük günahları işlemedikçe beş vakit namaz ve Cuma, öbür Cuma’ya kadar aralarında işlenen günahlara kefarettir’ buyurdu.”
Müslim 233/14, Ebu Avane 2/20, Tirmizi 214, İbni Mace 1086, İbni Huzeyme 314, İbni Hibban 1733, Tayalisi 2470, Beyhaki 2/467, Begavi 345, Ahmed 2/484

(5) Cuma Namazını Terketmenin Cezası!

(362) Abdullah ibni Mesud r.a. şöyle dedi:

“Nebi s.a.v. Cuma namazına gelmeyen kimseler için:

‘Yemin olsun ki; birisine emredeyim insanlara namaz kıldırsın, sonra Cuma namazına gelmeyen kimselerin evlerini kendileri orada iken yakıvereyim istedim’ buyurdu.”
Müslim 652/254, Ahmed 3743, 3816, 4007, 4295, 4398, Albânî Cami 5142

(363) Abdullah ibni Ömer ve Ebu Hureyre r.a.şöyle dediler:

“Rasulullah s.a.v. ’i şöyle derken işittik:

‘Bir takım insanlar Cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah onların kalplerini muhakkak mühürleyecek de kendileri gafillerden olacaklardır!’ buyuruyordu.”
Müslim 865/40, Nesei 3/88, İbni Hibban 2785, Begavi 1054, Ahmed 2132

(364) Ebi’l-Cağd ed-Damuri r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v. :

‘Kim, küçümseyerek üç Cumayı peş peşe terkederse, Allah onun kalbini mühürler!’ buyurdu.”
Ebu Davud 1052, Nesei 1368, Tirmizi 500, İbni Mace 1125

(6) Cuma Namazının Vakti

(365) Sehl bin Sa’d r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v. ’in zamanında biz Cuma namazını kılmadan ne kaylule yapardık ne de yemek yerdik.”
Müslim 859/30, Buhari 899

(7) Cuma Namazının Vacip Olmadığı Kimseler

(367) Tarık bin Şihab r.a. şöyle dedi:

“Nebi s.a.v :

‘Cuma namazı haktır ve her Müslümana cemaatle onu eda etmesi farzdır! Dört kişi müstesnadır:

1) Köle veya

2) Kadın veya

3) Çocuk veya

4) Hastadır’ buyurmuştur.”
Ebu Davud 1067, Darekutni 2/3, Hâkim 1/288, Beyhaki 3/183, Albânî İrva 592

(8) Cuma Günü İçin Gusül Abdestinin Vucubiyeti!

(369) Ebu Said el-Hudri r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v. :

‘Cuma günü gusletmek, buluğ çağına gelen herkese vacibtir!’ buyurmuştur.”
Buhari 895, Müslim 846/5, Ebu Davud 341, Nesei 3/93, Darimi 1/361, İbni Mace 1089, Malik 1/122/4, İbni Huzeyme 1742, Begavi 331, Beyhaki 1/294, Ahmed 3/60, Albânî İrva 143

(370) Abdullah ibni Ömer r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v.:

‘Herhangi biriniz Cumaya gideceği vakit gusül etsin!’ buyurdu.”
Buhari 851, Müslim 844/1, Nesei 1375, Malik 1/102/5, Begavi 332, Albânî Cami 458

(371) Ebu Hureyre r.a.şöyle dedi:

“Rasûlullah s.a.v.:

‘Her yedi günde bir gün gusül edip başını ve bütün vücudunu yıkamak, Cuma’ya giden her Müslüman üzerine Allah’ın bir hakkıdır!’ buyurdu.”
Müslim 849/9, Buhari 865, Abdurrezzak 5298, İbni Huzeyme 1761, Begavi 337

(373) Semure bin Cundeb r.a. şöyle dedi:

“Rasulullah s.a.v. :

‘Bir kimse Cuma günü abdest alırsa o, makbuldür, iyidir. Kim de gusül abdesti alırsa gusül abdesti daha faziletlidir’ buyurdu.”
Ebu Davud 354, Nesei 1379, Tirmizi 497, Darimi 1/362, İbni Huzeyme 1757, İbnu’l-Carud 285, Begavi 2/164, Beyhaki 1/295, Ahmed 5/8811

(375) Ebu Hureyre r.a. şöyle dedi:

“Nebi s.a.v. :

‘Cuma günü mescidin kapılarından her kapının önünde melekler ilk gelenleri yazarlar. İmam minbere çıkıp oturunca, yazdıkları sayfaları dürer ve hutbeyi dinlerler. İlk gelen deve kurban eden kimse gibidir. Bundan sonra gelen, sığır kurban eden gibidir’ buyurdu.

Ebu Hureyre r.a. şöyle dedi:

Rasulullah s.a.v., tavuk ve yumurtaya varana kadar zikretti.”
Buhari 890, Müslim 850/25, Nesei 363, 384, İbni Mace 1092, Darimi 1/362, Malik 1/101, Tayalisi 2384, İbnu’l-Carud 286, İbni Huzeyme 3/133.

aykutguncel