Ik heb het gebruikt als vulling tussen betondorpels die bij mijn huis tussen het trasraam en het overige metselwerk (en houtskeletbouw) zit.
Plankje onder het uitstekende deel en vullen maar. Zit al vele jaren en blijft mooi aansluiten dus enigszins flexibel is het ook.
frankm
Dank je, Koos! Ook over het voegen. Nooit echt gedaan, maar dit ga ik onthouden.
woutmoerman
Hoi Koos, probeer eens Jointfix van den Braven. Dat is de echte spuitcement en helemaal niet zo nat. Heel fijn om mee te werken!
RottierSystems
Bedankt voor deze zinvolle exercitie Koos! Vraag me wel af in hoeverre dat spul niet uit de voeg loopt door de zwaartekracht in een realistische situatie. Stenen verticaal dus ipv liggend op de werkbank. Moet namelijk onderste voeg van mijn schoorsteen opnieuw gaan voegen of bijwerken als dat kan.
ruuddegraaf
Ik kan me nog herinneren, 25 jaar geleden, moet ik wat gaten in beton dicht smeren. Kreeg ik toen een spuit voor, zodat je dieper in dat gat kwam.
Maar ik perste steeds het vocht uit het mengsel, waardoor er steeds droge mortel over bleef in mjjn spuit....Lijkt hier ook het geval. Alsof het ontmengt.
Ik ga toch eens op zoeken wat je nu hebt gebruikt en wat de toepassingen hier van zijn.
Leuk filmpje Koos
roysmeets
Gefeliciteerd met de 40 000 abonees, ik kreeg vandaag nog een soort reclame folder over kerama gevel bekleding en vlonderplanken.
PeterWitvliet
Heb ook ooit 4 tubes gekocht, om ingefreest lood weer mee vol te zetten.
Maar de eerste tube was echt drama, het kwam er erg moeilijk uit de tube dat de onderkant van de tube begon te lekken.
Uiteindelijk de tube weggegooid en andere 3 retour, gewoon maar weer op de oude manier met een zakje voegmortel en dat ging gewoon weer probleemloos.
mr.v
Heb voeg cement van den Braven. Werkt prima. Een nadeel. Als de muur nat wordt wordt de oorspronkelijke voeg donkerder. De herstelde kunst voeg verkleurd echter niet. Het gerepareerde deel springt er dan zichtbaar uit. Verder is het laatste deel moeilijk uit de koker te persen. Dan maar open snijden en op de ouderwetse manier verder
BluesDocter
Ik heb af en toe wat specie nodig en bewaar het cement (droge mortel) in een ton met deksel. Daar doe ik ook wat zakjes silicagel bij zodat het droog blijft. Dat neemt natuurlijk wel veel meer ruimte in dan zo'n tube maar als ik al hoor hoe kort het houdbaar is lijkt het me alleen geschikt voor specifieke situaties. Bedankt voor de tip in ieder geval.
TheVincent
Oppervlakte voorbereiding en afwerking
Aanbrengtemperatuur: +5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden). Ondergronden dienen schoon, droog, vet- en stofvrij en draagkrachtig te zijn. Hechtvlakken ontdoen van loszittende bestanddelen, zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. Druk ca. vijf minuten na het aanbrengen in de voeg Zwaluw Joint Fix® zorgvuldig aan en strijk het na met een voegspijker. Voor een optimaal eindresultaat niet aanbrengen op ondergronden die tijdens het aanbrengen blootgesteld zijn aan zonneschijn. Verwijder na 5 à 10 minuten het overtollige voegmateriaal met een handveger of een natte spons van het metselwerk/de ondergrond naast de voegen. Tijdens het drogen wordt het product donkerder. Gereedschap en handen na gebruik afspoelen met water. Aanbrengen met de meegeleverde V-naad tuit.
seatleon
De diverse merken hebben verschillende viscositeit. Gewoon proberen welke jou het beste bevalt. Om kleine stukken voeg op te vullenis het perfect. Het is uiteindelijk een soort lijm welke voelt en eruitziet als cement.
phiwi
Even een vraagje
Is dit echt cement?
Of chemisch spul met een andere eigenschap?
En wat is de toepassing voor ?
Ken wel cement om te voegen en te metselen
KOLONEL-HATHI
Ik kan me best voorstellen dat je met wat oefening nog best een aardige knipvoeg kan maken met zo'n tube...
Rensioco
het is gewoon jointfix het wordt gebruikt voor het afvoegen boven je lood slabbe echt ideaal spul geen zooi meer op je dakbedekking