Bayraktar TB3: İnsansız ama Hedefsiz Değil!

preview_player
Показать описание
Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapmayı başaran ilk insansız hava aracı oldu. Bu tarihi başarı, sadece Türk savunma sanayisinin değil, aynı zamanda mühendislikte hedef odaklı çalışmanın gücünü de gözler önüne seriyor.
Комментарии
Автор

Birçok yorumda "gemi Türkiye'de yapıldı" denmiş. Doğrudur, ancak şunları lütfen göz önünde bulundurun:
1. Bu videonun konusu geminin nerede yapıldığı değil. Eğer 45 dakika izleyip kafanız "vay gemi alındı dedi" şeklinde çalışıyorsa ana fikri anlamamışsınız demektir. Bir daha izleyin.
2. Tasarımın dışarıdan alınması (Atak helikopterinde ya da belki F-16'da olduğu gibi) aslında onların tasarladığı aleti burada üretiyoruz gibi oluyor. Aynı iphone ve ipad adlı aletlerin Çin'de üretilmesi gibi. Her ne kadar bu biraz gri bölgede olsa da F-16'yı biz kendi şirketimizde yaptık demek bana mantıklı gelmiyor, biz onu ABD'den aldık. Geminin tasarımına ne kadar katkımız var bilmediğim için bu konuda yanlış bir şey söylemek istemem.
3. Yeniden diyorum: gemi alınmış olsa da biz yapmış olsak da konunun onunla bir ilgisi yok :). Sizin partizanlıkla taraflara ayrılmış aklınıza uymuyor olabilir ama benim bu gemiyle bir derdim yok (alınmış olsa da yapılmış olsa da o gemi bizim gemimizdir).

İyi seyirler dilerim.

oguz_ergin
Автор

Youtube algoritması başka insanların karşısına çıkarsın, hedefsiz insan kalmasın diye bir yorum ve beğeni bırakıyorum.
Saygılarımla hocam :)

ahmetbingol
Автор

ikinci inişi 45metrede yapmış müthiş bir olay

zen
Автор

Küçük bir atölyem var. En ufak bir masa, sandalye veya elektronik devre yaptığımda onun verdiği hazzı anlatamam. Siz ve sizler gibilerin ortaya koyduklarını görünce imreniyorum. Gençlere hedef koyarak mücadele etmenizi canı gönülden destekliyorum.

aliuzman
Автор

Öğretici ve sorgulayıcı video hazırlamışsınız hocam söyledikleriniz çok değerliydi. İzleyiciler olarak teşekkür ederiz.

dincooo
Автор

Hocam çok güzel yaklaşıyorsunuz olaylara. Hem tarafsız hem derinlikli. Sizi izledikçe sıfır (0) olan milliyetçiliğim artı (+) düzeye çıkıyor. Sizi dinledikçe Türkiye'ye sevgim oluşuyor.

NackLucky
Автор

Baykarin yazılım yönündeki mükemmel başarısı hiç öne çıkmıyor.Bu sihalari o yazilimlar indirip kaldırıyor.

gozlerindoguyorgecelerime
Автор

Ağzına sağlık hocam.Çok değerli tespitleriniz

orhannozdemr
Автор

Gemiyi biz almadık yaptık hocam sedef tersanesi bu gemiyi yaptı geminin tasarımı ispanyol ama gemi tamamıyla türkiyede yapıldı

ebuhanife
Автор

bu iniçin yapılabilmesini sağlayan algoritmayı yazabilmek her yiğidin harcı değil drone ağası selçuk ağabeyden başkası yazamazdı bu algoritmeyi

EddySerdankov
Автор

Bu gemi alinmadi Türkiyede üretildi üstadim. Ispanyollardan teknik destek alindi ama türkiyede yapildi. Bu önemli bir konu!

steppenwolf
Автор

Ağzınıza yüreğinize sağlık, mesele vatansa gerisi teferruattır!!! bu işler siyaset üstüdür...

delidumrul
Автор

Her çalışan kazanamayabilir.Ama kazananlar çalışanlardır.

MehmetYlmaz-mxnq
Автор

En önemli noktayı yakalamışsınız hocam. Hedef ortaya koymak ve başarmak

denizpehlivan
Автор

Hocam ellerinize sağlık! Videolarınızı nerdeyse en başından beri takip ediyorum. Yaptığınız yapay zeka güncelerini arkadaşlarıma, akrabalarıma tavsiye ediyorum. Anlatığınız konular birçok alanı etkiliyor. Bu yüzden dostlarımın en azından anlattıklarınızı duymuş olmalarından yanayım. Tekrardan, elinize, emeğinize sağlık hocam. İyi ki varsınız!😊

harmuskar
Автор

Hocam verdiginiz bilgiler çok değerli, Allah razi olsun. Ben orta yaslarda ev hanımı biri iken, dünyadaki bilim ve teknolojiyi sizin emeklerinizle öğrenmeye çalışıyorum. Bizim bazı gençlik elindeki nimetin farkinda değil.
Ayrıca gençleri yureklendirici motive edici aciklamarinizda taktire şayan.
Siz iyilik yapın denize atık balik bilmezse Halik bilir. Kolay gelsin selamlar

aiseKp
Автор

Hocam emekleriniz için teşekkür ederiz. Saygılar.

darkbf
Автор

Hocam hedef konusunda size katılmakla beraber ufak bi düzeltme yapayım, TCG Anadolu Türkiye'de üretilen bir gemi

erenipek
Автор

Anadolu Tuzla'da kızakta üretilmiş olup tasarım ve dizayn olarak Ispanyol Navarna tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca Juan Carlos I. Gemisi ile teknik bazı özellikleri hariç aynı gemidir. Bunlar dışında gemi aslında başta tekrardan düzenlenecekti fakat maliyetler artınca vazgeçildi.

F-35'ler ise asla dikey iniş versiyonu sipariş edilmemiş olup normalde Hava Kuvvetleri versiyonu alınmıştır. F35 projesinden atılmamız üzerineyse hepten yalan olmuştur.

kediyiyenbirkedikedi
Автор

Haklısınız hocam, bu tarz projelerde en önemli şeylerden biri kazanım elde etmektir. Avrupa ve abd uzun zamandır bir çok konuda bir çok projeyi sadece yapabiliyor muyuz diye büyük miktarlarda fon ayırıp test ettiler, dert ettikleri şey de tecrübe edinmekti. Biz de velev ki bu uçağı sadece test için geliştirsek bile (işin aslı öyle değil tabi, seri üretim yapılacak) en azından ileride lazım olursa eski verilerden faydalanıp ihtiyaca göre kullanırız.

yok..