Budismul in Romania; Cele 3 caracteristici ale Existentei

preview_player
Показать описание
Budismul in Romania
Cele trei caracteristici ale existenței in filozofia budista

Am discutat anterior despre suferința și poziția sa esențială în învățătura budismului.

Dar Buddha a definit trei caracteristici principale ale existenței, care includ suferința, impermanența și conceptul de sine unic.

Suferința, așa cum a fost definită anterior, vine in viață, ca o boală, ca o singurătate, ca bătrânețe sau doar ca un sentiment general cu care nu ne impacam prea bine. O parte a problemei este că dorim ca viața să fie permanentă atunci când toată existența este impermanentă, totul este supus unei schimbări continue, sau cum spunea un nene mai istet ca mine odata: Totul se transforma. Nașterea și moartea fac parte din acest proces de transformare.

Toată viața, a ta, a mea, a familiei și prietenilor nostri , este ca un râu care curge. Fiecare moment al vietii este diferit precum fiecare miscare a râului este diferită. Nimic în natură nu este ceea ce a fost cu un momentul mai înainte. Fiecare ființă vie este într-o continuă stare de flux.

În viața, corpurile noastre cresc atunci când suntem copii și se schimbă pe măsură ce îmbătrânim. Relațiile vin și pleacă, adesea pentru că personalitatea, interesele și atitudinea fiecaruia se schimbă.

Pe măsură ce trăim, adoptăm atât obiceiuri pozitive, cât și negative și ne agățăm de ideile pe care le asociem cu „sinele nostru”. Dar sinele nostru din aceasta viata este impermanent si ca atare doar un mit iar odată ce am aflat asta, putem privi dincolo de nevoia ca viața să rămână la fel.

În timp ce Buddha a văzut viața continuând după moarte, el a descris-o mai degraba ca aprinderea unei lumânări de către alta, flacăra provine de la prima flacără, dar a doua este o consecință a primei și nu o reproducere unică a ei.

Cu toate acestea, în esență, el ne-a văzut identitatea ca o colecție formata din corp, sentimente, percepții, formațiuni mentale și conștiință.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Simplu...nu?!!! 🌝
Așa este...
Mulțumesc frumos!
Te îmbrățișez!

anapop
Автор

Interdependenta vieții, interconectare, suntem în schimbare, în flux, percepțiile, sentimentele, concepții m>ntale formează sinele. Sinele se dezvolta cu ceilalți, când ești singur apare suferință, sper ca am înțeles, respect și mulțumiri. 👍💯👋🙏😘

constantamariagrigore
Автор

Interesanta întrebare am pus eu în comentarii, de ce ești trist? Tu ca om faci parte dintr-un sistem, te integrezi in el pe măsură posibilităților tale, în funcție de potențial... Viata ta, sensul vieții tale este fericirea, un raport dintre plăcere și necesități, nu - ți poți satisface necesitățile, nu ești fericit. Trebuie sa fii o comuniune profunda, perfecta între toți părțile propriului tău sistem, o simbioza perfecta între părți în urma căreia rezulta o armonie în plan spiritual, se construiește, se purifica sinele divin în final. Asta am imteles-o de la psihoterapeut prin regenerarea constelațiilor subiectului și din învățăturile, concepțiile budismului, iluminarea ca alei. Namaste! 💫💫💫💫👏😘🙏

constantamariagrigore
Автор

Pretene raspundem sincer undei locul la duhul lui dumnezeu in inima sau creier?

ionutberchiberchi
Автор

Buna! Vorbeste te rog si despre inaltare, trup si suflet, intr-un video. Multumesc!

anavuici
Автор

Nu ești singur, ești în inter - acțiune cu oamenii, atunci nu mai ești trist?

constantamariagrigore