filmov
tv
Γιώργος Τσίγκος & Οι Μαύροι Κύκλοι - Ναι, είσαι πιο όμορφη από ποτέ - (Official Music Video 2021)

Показать описание
Μουσική: Γιώργος Αποστολόπουλος
Στίχοι: Γιώργος Τσίγκος
Στίχοι:
Κατέβα στους ελεύθερους δρόμους της πόλης
Με τα χρώματα στα μάτια της φύσης όλης
αγάπη να μοιράσεις
Να χορέψεις τρελά, δυνατά να γελάσεις.
Ναι είσαι πιο όμορφη από ποτέ
Ναι είσαι πιο όμορφη από ποτέ
Μου έριξες γλυκό βλέμμα κάλεσμα ηδονής
μέσα σου πηγάζει μελωδία ουράνιας μουσικής
στο πλήθος σε ακολουθώ, φοβάμαι μη χαθείς
σαν ηλιοβασίλεμα αντηχείς
Ναι είσαι πιο όμορφη από ποτέ
Ναι είσαι πιο όμορφη από ποτέ
Ναι είσαι πιο όμορφη από ποτέ
Ναι είσαι πιο όμορφη από ποτέ
Κι εγώ ένας δειλός ανθρωπάκος που πάλι εμπιστεύτηκες
Συγχώρησε με δεν είμαι ο Πήγασος που ονειρεύτηκες
με τα φτερά μου τρυφερά να σε αγκαλιάσω
και ψηλά μαζί σου να πετάξω.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιώργος Αποστολόπουλος : Κιθάρα
Γιώργος Τσίγκος: Φωνή
Sevan Barsam : Τύμπανα
Κώστας Μπουραζάνης : Μπάσο
Σκηνοθεσία – μοντάζ: Νεκτάριος Θεοδώρου
Κάμερα: Δημήτρης Καλύβεζας
Παραγωγή: Ν.Τ.F.Team
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τις κυρίες:
Βασιλική Νικηφορίδου : Βίντεο
Γιώτα Μανωλίου : Βίντεο
Κατερίνα Αντραχτά : Βίντεο
Νάγια Γιαννιτσάκη : Βίντεο και Φωνητικά
Αγγελική Μπλέτσα : Βίντεο και Φωνητικά
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ
(που ακούει πρώτη φορά την μπάντα μας)
ΤΟ 2019 εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο στο Μπουένος Άιρες ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ ζητώντας τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στην Αργεντινή, μετά την απόρριψη του σχετικού νομοσχεδίου την περασμένη χρονιά από τη Γερουσία.
ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ έχουν γίνει στην Αργεντινή σύμβολο της υπεράσπισης του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη της χώρας.
Στο Περού, ακτιβιστές χόρεψαν, καταγγέλλοντας τη βία κατά των γυναικών.
Στην Αργεντινή, γυναίκες κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα, μετέφεραν πλακάτ με γραμμένα τα ονόματα των γυναικών που δολοφονήθηκαν στη χώρα.
Στο Μεξικό, διαδηλώτριες συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ζητώντας ισότητα και να σταματήσει η εκμετάλλευση.
Στο Λονδίνο, το κυρίαρχο θέμα της πορείας ήταν η κλιματική αλλαγή και οι δυσανάλογες επιπτώσεις που έχει στις γυναίκες σε ορισμένα από τα φτωχότερα μέρη του κόσμου.
Με δεμένα μάτια, μαντήλι στα χέρια και χορεύοντας, χιλιάδες γυναίκες σε διάφορες πόλεις της Αργεντινής και άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής διαδήλωσαν κατά της βίας.
Διαδήλωσαν κυρίως εναντίον των εγκλημάτων λόγω του φύλου —που αποδίδονται στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΊΑ, ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΑ νοοτροπία που αποκαλείται ματσίσμο στη Λατινική Αμερική.
Παρά το ότι έχει υπάρξει ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο και αύξηση των μηνύσεων και των καταγγελιών, το φαινόμενο συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα στην Αργεντινή, μια χώρα περίπου 44 εκατομμυρίων κατοίκων όπου καταγράφηκαν 278 γυναικοκτονίες το 2018, κατά δεδομένα του Ανώτατου Δικαστηρίου.
«Από την Αθήνα μέχρι τη Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη Γη»: εκατοντάδες γυναίκες στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής αλλά και στις γυναίκες που έχουν βγει μαχητικά στους δρόμους των μητροπόλεων του κόσμου.
Η Las Tesis, η Διαθεματική Γυναικεία Κολεκτίβα Παραστατικών Τεχνών, που πρωτοχόρεψε στους δρόμους του Σαντιάγκο, έχει πυροδοτήσει μια σειρά από αλυσιδωτές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και έφτασε και στη χώρα μας: αυτή τη φορά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Γυναίκες όλων των ηλικιών, γυναίκες σε αμαξίδια, άλλες με παραδοσιακές Χιλιανές φορεσιές, άλλες με κρουστά για να δίνουν τον ρυθμό, κάποιες με τις μικρές τους κόρες στους ώμους, όλες με καλυμμένα τα μάτια και με κόκκινα λουλούδια στα χέρια ενώνουν τις φωνές τους στον ρυθμό του «Un violador en tu camino» («Ενας βιαστής στον δρόμο σου»), που έχει καταστεί μέσα σε λίγους μήνες ένας φεμινιστικός ύμνος ενάντια στην έμφυλη βία και τις ανισότητες.
«Ο βιαστής είσαι εσύ», λένε οι γυναίκες: «Είναι οι μπάτσοι / Οι δικαστές / Είναι το κράτος / Οι βουλευτές».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 350 γυναίκες απευθύνονται κατά μέσον όρο ετησίως στην αστυνομία, ήτοι σχεδόν μία γυναίκα την ημέρα. Από αυτές όμως οι περισσότερες αποφεύγουν να υποβάλουν μήνυση, είτε από φόβο, είτε θεωρώντας ότι η αστυνομία δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη.
Περαιτέρω έρευνα, από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι γκούγκλαραν συγκεκριμένες και ανησυχητικές φράσεις που σχετίζονται με επιθέσεις σε γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη στο The Journal of General Psychology, η φράση “Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, χωρίς να το ξέρει κανείς” αναζητήθηκε από το Google 163 εκατομμύρια φορές – αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με το MSNBC.
Η φράση: «Θα τη σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι», αναζητήθηκε 178 εκατομμύρια φορές, ενώ η φράση «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η τελευταία αναζήτηση σημείωσε 67% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Комментарии