Akıllı Şehirler için 13 Proje Fikri

preview_player
Показать описание

Büyük bir şehirde mi yaşıyorsunuz? O zaman derdiniz de büyük. Siz de her trafik keşmekeşinde, yağmur yağıp seller aktığında, otobüste dolmuşta sıkışıp kaldığınızda bildiğiniz tüm... fikirleri yanınızdakiyle paylaşıyor musunuz? “Böyle iş mi olur, ben olsam şöyle yapardım, şuradan bir hat geçireceksin, falan filan...” Vatanı, memleketi kurtarmayı çok seviyoruz değil mi? Ama lafla. Lafla peynir gemilerini yürütmeye çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla atalarımız o gemileri karadan sadece lafla yürütmediler. Çağın gerektirdiği teknolojiler her neyse alıp kullandılar. Şimdi sıra bizde. “Yıl olmuş 2017, biz hala...” diye başlayan cümleleri kurmak kolay. Önemli olan fikir geliştirebilmek, çözüm önerisinde bulunmak. Belki bir şeyleri değiştirmek için teknoloji bize bu konuda yardımcı olabilir.
“Akıllıyım ben” diyorsanız içinde yaşadığınız şehri de “akıllı” hale getirebilirsiniz. Dünyada giderek yükselen bir trend bu. “Akıllı şehirler” trendi. Daha yaşanabilir, sürdürülebilir, verimli şehirler için insan odaklı yaklaşımlar geliştiriliyor. Bu yaklaşımlarda kullanılan en önemli araç da teknoloji.
Bilgi iletişim teknolojileri, nesnelerin interneti gibi konseptler şehirlerde bizim gözümüz kulağımız haline geliyor. Akıllı bir insanın dış dünyadan duyu organları yoluyla bilgi toplamasına benzer bir şekilde akıllı şehirler de sensörler yardımıyla bilgi topluyor. Bu bilgiler işlenerek daha anlamlı hale getiriliyor ve şehrin problemlerine çözüm olarak geri dönüyor.

~
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

2014 yılında bır proje geliştirdim atık donusturmeyle ılgılı. projem uluslararası bılgısayar olimpiyatlarında 42 ulke 4000 den fazla proje arasından 3. secıldı bunu hayata gecırmek ıstedım fakat seçim dönemiydi beledıyeler buna destek vermedi. proje uretmekden cok projelere sahıp cıkmak konusunda egıtılmemız gerektıgıne ınanıyorum.

mehmetbag
Автор

Almanyadan gelen kuzenimle bir gün sokakta yürüyoruz, kuzenim 15 yaşında. Deniz abla gökyüzüne bakmaya korkuyorum binalar üzerime yıkılacakmış gibi oluyor dedi. Gülümsedim, korkusu biraz çocukça gelmişti. Fakat başımı kaldırıp tekrar bakınca.. Tam bir kabus gibi apartmanlar dikilmiş kimi 8 kimi 15 katlı. Ve başımı kaldırıp gökyüzüne baktığımda sadece sınırlı bir gökyüzü. Gökyüzünü kapatıyorlar çocuklar. Bir dünya bırakın biz çocuklara göklerde yer olsun uçurtmalara şarkısıyla büyüyen nesiliz. Ve korkarım ki kendi çocuklarımıza bu şarkıyı öğretmek için utanacağız.
Çözüm önerim ülkesel çapta :) türkiye tarım ülkesi, tarımsal üretimle desteklenmeyen sanayileşme hiçbir şeye yaramaz. Susamı nohutu bile ithal ediyoruz. Tarıma büyük destek verilmeli. Köylere dönmeliyiz, üretmeliyiz, köy enstitüleri tekrar açılmalı ve köylerde üretilen ürünler demir yoluyla ülkenin her tarafına ucuz bir şekilde ulaştırılabilmelidir. Şehirler yeniden yapılanmalı. En fazla 3 katlı ve bahçeli evler yapılmalı tıpkı avusturyada olduğu gibi. Çok okumalı ve yaratıcılığa- sanata-üretime daha çık önem veren bir eğitim sistemine sahip olmalıyız. Düşünce özgürlüğü, bilimsel özgürlük, sevgi, saygı, paylaşım. Oh mis gibi yaşanılası bir ülke olduk. İmagine diyip sözü john lennona bırakıyorum 😊

denizdamla
Автор

insanları harekete geçirecek içeriklere devam ederseniz mutlu oluruz :)

Автор

Çocukluğumuzda Barış Manço izlemek için erken kalkardık şimdi ise Barış Özcan :)
Şükürler olsun ki hayatımızda her daim güzel insanlar var..

fzt.emrahdemir
Автор

Bu ülke gelişirse Barış abi sayesinde.

cerenslatur
Автор

Neden 2-3 milyon abonesi yok bu adamın diye düşünen tek ben miyim?

rdvanmertceviker
Автор

bu gelişmeler çok güzel ancak yer altında yapılan tarım beni biraz ürkütüyor. Çünkü konu doğanın yapay bir ortama aktarımı olunca kendimi her yanın talan edildiği distopik bir filmde gibi hissediyorum

bansheebelgium
Автор

10 tane Barış Özcan daha olsa dünya kurtulur valla

nihanbelhan
Автор

ygs'ye iki hafta kaldı, biz öğrencilere motivasyon niteliğinde ya da sınav konulu bir video hazırlarsan çok güzel olurdu.seni seviyoruz barış abi

KodKahve
Автор

İyi de bizim insanımız proje üretmesine üretir o kafa var ama hani deriz ya 'kafasını düzgün işlere kullansa. Otoparka balonu, sensörü yaparsın adam gelir sırf kıllığına balonu patlatır hatta ateş falan edip vurmaya çalışır. Önce eğitim önemli medeni olmak önemli sonra gerisi gelir zaten. Bi şey yaparken 'niye böyle yapıyorum ki ya' diye düşünün bi sorgulayın sonra saçma hareketler yapmayın inanın hayat çok güzel olur.

ibrahimgonza
Автор

Bu projelerin ulkemizde hayata gecebilmesi maalesef insanlarin hayatini kolaylastirmaktan cok ranta bagli. Fikirler orjinal, websitesi harika olmus ama malesef bu insanlarin samimiyetle hazirladigi calismalarin yetkili makamlarda bir kiymeti harbiyesi olmayabilir. Bu sartlarda bile motive olup birseyler uretenler ne kadar tebrik edilse azdir.

Alvinctx
Автор

Harika bunun gibi "Büyük düşünmeyi" amaçlayan videolar istiyoruz.Teşekkür ederim.

kaanbey
Автор

Yine konu çok iyi. Bakış açımı geliştiriyorum seninle. Yeni konuyu ben söylüyorum bütün ülkenin derdi Eğitim sistemi.

alametifarikaherhic
Автор

Bilim sanat tasarım... Bu kadar kaliteli türkçe içerik oluşturan başka kanal yok!! Teşekkürler Barış abi. Pazar sabahları sayende düşündürücü ve anlamlı. İnşallah daha fazla abonenin olacağını göreceğiz. Başarılar!!

Arsal
Автор

Türkiye'nin Sen ve senin gibilerine çok ihtiyacı var. Harika videolara imza atıyorsunuz. 👏🏻👏🏻👏🏻

seyfettinkaradag
Автор

2013te Karaman' da akilli şehir yapıldığı duyurulmuştu. diğer sehirlere yaygınlaştırma da sorun var galiba. Bu arada isvecte cöpten enerji uretimi icin diger ulkelerden çöp ithal edildiği duyurulmuştu, bizim ulkede birkac sehirde ufak capli yapilabiliyor. dusunsenize avrupanin en buyuk tuketicisiyiz çöplerimizi enerjiye cevirdigimizde ekonomiye katkisi ne olur? her zaman ki gibi bu güzel video icin teşekkürler barış abi.

engineereem
Автор

bütün videolarınızdan kendime bir pay çıkarabiliyorum, teşekkürler barış abi ^^

birvatandas
Автор

Herkes bu sayfadaki bi videoyu bi sosyal medya hesabında paylaşırsa hayalini kurduğumuz Türkiye'ye bi adım yaklaşmış oluruz bence. Kısa günün karı.

fratkarakaya
Автор

Sultan Mehmet'in sadece zekası ile bulduğu bir fikir değildi gemileri karadan yürütmek. Ondan bir asır önce Türk denizci Umur Bey Mora yarımadasında gemileri karadan yürüttü. Ve Fatih bu fikri tarih ilminden faydalanarak uyguladı. Bu yüzden yeni bir şeyler bulmaya çalışmak olmamalı tek meselemiz; okumalı, öğrenmeli ve sorgulamalıyız mütemadiyen.

huseyinbircan
Автор

Bir fikir var aklımda şöyle
akıllı cüzdan : cüzdanın içinde bir çip olacak ve telefondaki uygulama ile bağlantılı olacak uygulamadan en fazla 4 metre olmak üzere istenilen mesafe ayarlanacak ve eğer cüzdan düştüğünde aralık istenilen mesafeyi aştığında telefona mesaj gelecek ve cüzdanın düştüğünü uyaracak

dedektifvoidarastrmaclar