Mitä kuuluu, Itämeri? | Liveraportti

preview_player
Показать описание
Syksyn ensimmäisessä Liveraportissa lähdetään merelle selvittämään, mitä kuuluu Itämerelle? Mukaamme lähtee BSAG:n (Baltic Sea Action Group) asiantuntijat Anna Klemelä ja Anton Lehtinen.

Tiedossa on keskustelua Itämeren ja sen kalojen tilasta, mitä kalastajat voivat tehdä, jotta kalastomme merellä voisi paremmin ja mistä ongelmat johtuvat. Ja hei aihe ei kosketa vain merellä kalastavia, vaan myös sisävesillä kalastajat vaikuttavat Itämeren tilaan, joten olepa kuulolla. Sitäpaitsi hyvillä käytännöillä voit suojella myös omia kalavesiäsi.

Tule mukaan kysymään asiantuntijoilta ja keskustelemaan. Liven lopussa kerrotaan myös Itämeripäivästä ja siihen liittyvästä yllätyksestä.
Комментарии
Автор

Veneessä on hyvä olla tietysti roskis. Ittellä ei kuitenkaan venettä ole. Särki kalojen syöminenkin auttaa jonkin verran.

HMS_Ramilles
Автор

Rahaa näihin kaikenlaisiin hankkeisiin ja tutkimuksiin pitäisi saada enemmän. Ei tulis itellä mieleenkään nakella mitään minkä itse roskaksi ajattelen niin mihinkään vesistöön. Komia on vaappu. 👍

samppa
Автор

Itsellä tulee pidettyä itämerestä huolta sillä että käytän ruuaksi paljon särkikalaa, mm purkitan ja savustan. Vapautan isoimmat petokalat ja otan petokaloja mm. Ahventa, kuhaa ja haukea ruuaksi vain tarpeellisen määrän, eli 1-3 päivän ruokien verran, en harrasta lihalaatikko ja loput pakkaseen rumbaa mikä on viimeisen päälle tyhmää touhua.
Lähikala on parasta apetta, ja sitä on syytä käyttää viisaasti ja järki päässä.
Lisäksi kaikki roskat menee rannassa roskakoriin.

jessegronstrand
Автор

Merenkurkun kunnon puolesta, suurin panos on lasten opettaminen erämiestaitoihin ja ympäristön kunnioittamiseen. Sillä saa suurimman positiivisen vaikutuksen aikaan

tuukka
Автор

Hyvä live. Roskis mukana veneessä ja luonnossa. Omat roskat jaksaa viedä pois luonnosta..

JaniNurmi-up
Автор

Ei roskata ja ollaan vastuullisia luonnosta nauttioita ❤

pt
Автор

Suomenlahden saaristossa rantarakentaminen ja rantojen ruoppaaminen on tuhonnut kalakantojen kutualueita. Olemme ystäväni kanssa pohdiskelleet ja aloittamassa pientä omaa projektia, kututurojen tekemistä varsinkin ahvenille Suomenlahdella. Projekti on suunnitteluvaiheessa ja olemme tehneet selvitystyötä projektin toteuttamisellle.

SuperPertu
Автор

Yritän opettaa omille lapsille hyvät tavat merellä ja muutenkin elämässä. 😊

rolandeklund
Автор

Roskikset on tietty repussa tai veneessä mukana ja uistellessa uribägi (pissipussi😊)

PietuP
Автор

pikkunen lasipurkki mukana aina tumpeille :)

hnd
Автор

Pyytämällä särkikaloja, purkkikalana huippua.

Terminus
Автор

Itselläni on veneessä Siimaroskis ja tavallinen roskis ja tuhkakuppi vaikka en itse edes tupakoi, mutta tupakoiville ystäville on hyvä olla tuhkis mukana. Pyrin myös keräämään merestä kaikki tölkit mitkä sattuvat uimaan vastaan pinnassa (jos ovat haavietäisyydellä veneestä).

Oliver.Immonen
Автор

Rohkeasti väliaikaisia rajoituksia jotta alueet elpyy.
Omat roskat ja siimat taskuun tai roskikseen.

Kuillermo
Автор

Itse olen jättänyt veneet myrkkymaalaamatta ja säilytän niitä ranturilla.

anttilehtinen
Автор

Oma roskis kulkee aina taskussa mukana ja roskat menee aina sinne tai suoraan roskiin, ja jos löytyy muilta vahingossa jääneitä niin mahtuu myös nekin mukaan.

diipadaapa
Автор

Olen suojellut omallatavallaan Itämerta lopetettuani turhat ruotsin risteilyt -1998.

ilkkaolavi
Автор

Ei roskia luontoon/mereen on kai se mitä itse voi tehdä.

waffen
Автор

Tietenkään mitään roskia ei pidä luontoon jättää ja vähintään itse sinne kantamat tulee aina tuotua poiskin. Toivoisin riittävää sääntelyä rajoittamaan kaikkea sellaista toimintaa, joka nykytiedolla tiedetään olevan vesiekosysteemeille erityisen vahingollista (niin merellä, kuin sisämaan vesialueillakin).

AnttiTuunila-ppjl
Автор

Alaluokkalaiset liikunta- ja kotitaloustunnilla ongelle, sieneen ja marjaan.

Ju-kka
Автор

Ainakin vien ihan vähintään omat roskat pois, ja joskus esim. muoveja keräilen kun osuu silmään 🙂👍

vesarasanen