LGS bitti, Şimdi ne olacak? #LGS #Tercih #Nitelikli Okul #Adrese Dayalı

preview_player
Показать описание
Merhaba Sevgili Öğrenciler,
Lgs bitince iş bitiyor mu? Hayır. Sizi nelerin beklediğini öğrenmek için bulunmaz bir video. Bahsettiğim detayları aşağıdaki linkte slayt olarak bulabilirsiniz. Hepinize geçmiş olsun ve yeni okullarınız şimdiden hayırlı olsun.

LGS OKUL TERCİHLERİNİ NASIL YAPACAGIZ TELAŞI SARDI VELİLERİ☺️
Aslında 2020 LGS kılavuzu yayınlanana kadar beklemeliyiz..Degişiklikler olabilir..
Üyelerimizin merakınızı gidermek ve fikir edinmek için 2019'da tercihlerin nasıl yapıldıgını hatırlatalım...Önce bizlere gelen birkaç sorudan baslayalım..

📌 KONTENJANLAR ARTIRILDI

📌 Tercihlerde bulundugunuz ilde bir okul yazacaksanız il yüzdesi... Farkli bir ilde yazacaksanız genel yüzde ile tercih yaparsınız

📌1. Tercihte yerlesen 2. Tercihi yapar ve yerlesirse 1. Hakkını kaybeder

📌Takip ettigim uzmanların tahmini 2018 yılındaki yüzdelik ve puanlar gibi olacagı yönünde..
Bunlar sadece tahmin tabiki.. 16 Temmuzu bekleyip göreceğiz

📌 Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

📌 Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.

📌 Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.

📌 Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

📌 Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır

📌Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında
yer alan okulları belirtir. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan
okulları belirtir.

📌 Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.

📌 Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak

📌 Tercih yapmayan veya tercihleri doğrultusunda hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir.

💥Unuttuklarım eksiklerim olabilir. En iyi arastırmacı sizsiniz. Kendinize uygun okulları liste haline getirip rehber ögretmeninizin yanına öylece gitmelisiniz. Düşünsenize yüzlerce çocuk geliyor. Sizin önceliğinizi bilmesini bekleyemezsiniz☺️
Bu arada kontenjan artışlarını hesaba katmayı unutmayın☺️
Şimdiden kazandıkları okullar hayırlı olsun
İyi insan, iyi birey, iyi vatandas olmaları için iyilerle karsılassınlar☺️☺️
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Emeklerine sağlık hocam.. Bilgilendirme için öğrenciler adına teşekkür ederim

MehmetTeacher
Автор

Hocam cevap verirseniz sevinirim bu sene 421 le yüzde kaçlık dilime girerim

Ceymne
Автор

Hocam geçen sene 441 le kapatan okul sizin tahminizle kaçla alır

Ceymne
Автор

HOCAM NOT ORTALAMAM 97 ADRESE DAYALI GİRCEM DEVAMSIZLIK 1 GÜN EVDEN OKULA UZAKLIK 3KM GİRME ŞANSIM VARMI

proofstriker
Автор

hocam lütfen cevaplar mısınız iyi okulların (kabataş, galatasaray, iel, ankara fen gibi) puanları ve yüzdelik dilimleri ortalama ne kadar oynar?

elifzeynepakca
Автор

Lise tercihlerimizi internet üzerinden mi yapi caz

fatmakaya
Автор

geçen seneye gçre yüzdelik dilimim %9 bu sene yüzde kaç olur sizce

bursadayım ve istediğim lise %4 le %6 arası değişiyor

mehmetcankarapnar
Автор

Selamlar hocam. Bu iki sorumu yanıtlarsanız çok ama çok sevinirim teşekkürler:

1- Ben kitapçığımi internet ortamından kontrol ettim ve hesaplama motorundan hesapladım hocam. 405 puan aldığımı gördüm. İstediğim lise 443 puanla kapatmış geçen sene . Çanakkale Biga'da yaşıyorum. Rehberlik hocalarım moralimi bozmama mı 16 Temmuz'da her şeyin belli olacağını ve küçük bir ilçede olduğum için şanslı olduğumdan bahsettiler. Sizce hayalimdeki bu fen lisesine yerleşebilir miyim? Puanlar ne kadar düşer..

2- Varsayalım ki istediğim fen lisesi tutmadı ( inşallah tutar😓😞) O zaman ilçemde bulunan Biga Anadolu Lisesi benim için en iyi seçenek olacak. Geçen sene en düşük öğrenci OBP 95, 7 ile girmiş. Benim 6, 7, 8 OBP 97.7559 çıkıyor ortalama. Tek korkum bizim eve yaklaşık 3-4 km uzaklıkta . Eğer ikametgah tutmazsa evimizin yanındaki meslek lisesine gitmek zorunda mı kalacağım gerçekten 😞😞

Lütfen hocam bu sorularımı dikkate alın çok teşekkür ederim harika bir video olmuş...🙂🙂⭐

sercanyldrm
Автор

Hocam merhaba 2 sorum olacak umarım bakarsınız;

1-İstediğim lise 2017 yılında 455 puanmış yüzdeliği 15.9'muş.
Ve 2018 lgs'den sonra 342'ye kadar düşmüş yüzdeliği ise 10.4700 olmuş.
Geçen sene de puanı 422 yüzdeliği 8.67 olmuş.Size sorum bu yıl bu okulun puan yüzdeliği nasıl değişir ve benim 393 puanla girme şansım nedir?



2- 6, 7, 8 OBP hesaplayınca 96 çıktı. Bizim burada ve baya yakın (1 km bile değil)adrese dayalı alan bir anadolu lisesi var ismi Tuğrul Bey Anadolu Lisesi ve geçen senelerde 90 üstünü almış ben ise sınırlı kontenjandan dolayı almazlar diye endişeleniyorum sizce alırlar mı???
Bu arada ben İstanbul Tuzla'da yaşıyorum biraz da büyükşehirde yaşadığım için endişeliyim puanım da kötü olunca tereddüt yaşadım.

İnşallah bakarsınız cevaplarsınız şimdiden teşekkürler... 🌟

aysesen
Автор

2019da %10 giren biri 2020 de % kaça girer

lgsninallahbelasnversin