İsrail-Filistin Çatışmasında Siber Güç Ne Kadar Etkili?

preview_player
Показать описание
Önce Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, ardından İsrail-Hamas çatışması. Sıcak savaş gündemden düşmüyor. Bu sırada teknoloji de gelişmeye devam ediyor. Haliyle en çok konuşulan başlıklardan biri de siber savaşlar. Peki siber savaş ne demek, nasıl yapılır? Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık yanıtladı.

Önce Rusya-Ukrayna savaşı, ardından İsrail-Hamas çatışması ve gelişen teknolojiyle birlikte siber savaş tehlikesi, üstelik ne silahları belli ne de orduları. Peki nedir siber savaş?

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık bu soruyu, “Bugün örnek vermek gerekirse savunma sistemleriniz bile uzaktan kontrol edilebiliyor, internet olsun dijital olsun bu noktada önem arz ediyor ve bu sistemlerin kontrolü internet üzerinden erişimi dijital ortamda gerçekleşiyor” şeklinde yanıt verdi.

Peki İsrail-Hamas çatışmasında siber güç ne kadar etkili ve bu saldırıların amacı ne?

“Hamas'ın, İsrail'in Filistin'in oradaki bölgeyi konuşuyoruz, şu an baktığımızda örnek vermek gerekirse şu an 200 ila 300 siber savaşçısının var olduğu söz konusu. Bu bazen DDOS, bazen arka kapı saldırıları olarak önümüze çıkıyor ama yoğunlukla DDOS saldırılarının yapıldığını görüyoruz. Şu an İsrail’in banka sistemlerine, yardım şirketlerine Rusya ve İran'dan ciddi bir saldırı düzenleniyor, amacı İsrail'e yapılan yardımların önüne geçebilmek.

#CNNTÜRK
#Sondakika
#Haber
Комментарии
Автор

Xmodz Antiban & Anonymous & Ebu ubeyde & Yousef Jadallah = Forever Power

DextroHacker