Nederlandsche Spoorwegen 1945 t/m 1955 - Nederlands • Great Railways

preview_player
Показать описание
Met een bonte verscheidenheid aan materieel kwam het spoorwegbedrijf in Nederland na de oorlog weer op gang. Engelse oorlogslocomotieven, de "Jeeps" (NS serie 4300 en 5000) en "Jumbo's" (NS serie 3700) bepaalden in de eerste jaren van de wederopbouw het beeld. Met grote voortvarendheid werd het vooroorlogse elektrische net hersteld en uitgebreid en spoedig was het karakteristieke geluid van Blokkendozen en stroomlijnstellen weer te horen.
Niet alleen Jeeps en Jumbo's maar ook de eerste elektrische locomotieven in Nederland zijn in deze film te zien, evenals de laatste stoomtram van NS. In Utrecht moeten reizigers in de herfst van 1945 nog genoegen nemen met goederenwagens. In 1953 rijden op de "badkuipspoorlijn" in Zeeland de treinen door het water, in het locomotiefdepot Amsterdam CS staat een 3900 op de draaischijf en in Amsterdam-Watergraafs-meer wordt druk geheuveld.
-------------

We will be uploading new videos every week so please subscribe to our channel if you want to stay tuned!

Thanks for all your support| rating the video and leaving a comment is always appreciated!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Mooie doku, wat was het leven toen nog mooi zonder al dat gestres en gehaast het ging allemaal wat langzamer en zo kwam je ook op je bestemming.

paulw
Автор

I absolutely adore this film, many thanks, Dank U well!

johnedge
Автор

Een prachtbeeld uit die tijd heerlijk die oude, ,sound,, nog eens te horen

gmijnders
Автор

de 3737 van de 3700 serie bestaat gelukkig nog en is prachtig gerestaureerd. Deze rijdt tussen hoorn - medemblik

lexburen
Автор

Remembering a 5500 running i believe from Aalsmeer through Amstelveen in 1945_1947. to Amsterdam.1945_1947? i used to live on the Molenweg and used to watch that train.

powellriver
Автор

...ruim 90% van de bewoners aan de spoorweg Alkmaar - Bergen had in 1955 voor het behoud van de stoomtram gestemd...antwoord van het Gemeente bestuur Bergen: schijt: slopen die hap (en dat terwijl Bergen en Bergen aan Zee touristen plaatsen zijn).

Steinstra-vjwl
Автор

32:43. "De meester neemt een stevige slok uh koffie uiteraard" blijft leuk 😄😄

ritchiesiepman
Автор

13:28 is dit een sbb c5/6? ik heb namelijk geen idee wat het voor loc is en als ik zoek op internet krijg ik een 4-6-0 loc

tamasdegroot
Автор

11:01 i see something DC and British :)

markedgar
Автор

Docu van de bezigheden van de NS gedurende 1940 - 45 is denk ik ook heel interresant. Maar zal wel niet mogelijk zijn.

justhuman
Автор

wat een co 2 uitstoot zou deze tijd niet meer kunnen.

puntkomma
Автор

Wat een mooi overzicht. Ik heb me vaak afgevraagd hoe het er aan toe ging kort na WW2. Overal door Europa was enorm veel beschadigd. Railinfra in Nederland was vóór die oorlog vooruitstrevend modern met electrificatie en stroomlijn-treinen, zo realiseer ik me (gebaseerd op de Duitse Diesels Fliegender Hamburger met Maybach werke). Wat een mooi tijdsbeeld.

lindaoffenbach
Автор

when the Dutch colonized in Java Indonesia, he introduced the train from spoorwagen and the Javanese language of the train was spoor 😂

alvandwii
Автор

Geweldig! Toen: met 10 kmh dwars door het zwaar getroffen Zeeland, maar WEL rijden. Tegenwoordig wordt al afgeschaald bij mm sneeuw.

tammo
Автор

De SiK heeft zijn toeter op de uitlaat van de motor, dat is zo apart en een mooi typisch geluid.

Langevloei-NL
Автор

Wat is de naam van de muziek vanaf 21:16 t/m 25:04? Want ik vind het best mooi want ik hou van oude muziek.

Antaresimperium
Автор

Aku bekerja di kereta api indonesia
Selama 6 bulan saja dan sekarang saya di pecat karena dampak dari covid 19
Aku DARI INDONESIA SEMARANG hay apa kabar di sana?..

masalalu
Автор

1953 Spoorlijn Roosendaal Vlissingen tijdens de Waternoodsramp met Links de Treindienstregelings Telegraaf&Telefoonlijn Rechts in het Water de SEP Koppelnet Hoogspanningslijn 150KV De Boot met Laatboom is vermoedelijk een Vreeswijker Zandschipper een Zandhaas Bijnaam voor een Vreeswijker

erikmeidoorn
Автор

Wat een mooi overzicht van de NS in de tijd van de wederopbouw

fritsveldhuis
Автор

Wat een Supergeluiden Stoomlocs met Fluit en Pruissiche Loeifluit Zoemende Blokkendozen Het Knorrende geluid van Mat 36 40 en 40 Brommende DE 34 en 40+ de DE Locomotief 2600 1953-1958 de Beel en de E Locomotieven LNER 6000 1000 1100 1200 1300 Locomotoren 200 300 Sik Niet Hoorbaar Blauwe Engelen de Zware Brommende DE 2200 2300 en de Brullende 2400 2500

erikmeidoorn