Πώς η Ουκρανία μπορεί να άρει το ρωσικό ναυτικό αποκλεισμό των λιμανιών της στη Μαύρη θάλασσα

preview_player
Показать описание
ΗΠΑ-Μ. Βρετανία προμηθεύουν την Ουκρανία με αντιπλοϊκούς πυραύλους προκειμένου να σπάσει τον θαλάσσιο ρωσικό αποκλεισμό της Οδησσού
---------
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:10 - Ναυτικός αποκλεισμός
1:40 - Θα ξεμπλοκάρουν;
2:40 - Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
3:13 - Αποφώνηση

"Ένα από τα κύρια θέματα του πολέμου στην Ουκρανία είναι ο ναυτικός αποκλεισμός της. Η Ρωσία κατέλαβε άμεσα μέρος της ακτής και μπλοκάρει τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας με τη βοήθεια του στόλου της", αναφέρει στην εισαγωγή άρθρου του Ουκρανικό ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Για την Ουκρανία και όχι μόνο αυτό δημιουργεί προβλήματα, στις εξαγωγές και εισαγωγές της χώρας, που προηγουμένως διεξαγόταν μαζικά από τα λιμάνια της. Τώρα είναι κλειστά και το Κίεβο χάνει πολλά χρήματα λόγω της έλλειψης εξαγωγών ,συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων διατροφής, καθώς και της αύξησης του κόστους των εισαγωγών, αφού τα προϊόντα πρέπει να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς ή οδικώς μέσω των δυτικών συνόρων, όπως για παράδειγμα στα καύσιμα.

Δεδομένου του υψηλού μεριδίου της Ουκρανίας στην αγορά τροφίμων, ο ναυτικός αποκλεισμός ανεβάζει τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, απειλώντας άμεσα ορισμένες περιοχές με πείνα, για παράδειγμα, την Αφρική, ενώ και στη Δύση ο πληθωρισμός ανεβαίνει.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα για τον πόλεμο με τη Ρωσία. Σήμερα, μόνο η δύσκολη διαδρομή από την ξηρά είναι ανοιχτή. Η θαλάσσια ναυτιλία θα επιτάχυνε και θα απλοποιούσε δραματικά τις παραδόσεις.

Για να μην αναφέρουμε το στρατηγικό ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας στο σύνολό της. Ως εκ τούτου, η απεμπλοκή των θαλάσσιων λιμένων είναι ένα ζήτημα, ίσως, όχι λιγότερο βασικό από την διατήρηση των θέσεων στο Ντονμπάς, τόσο για τους Ουκρανούς, όσο και για τους δυτικούς συμμάχους τους.

Παράλληλα η Ρωσία κατά καιρούς καθιστά σαφές ότι ενδιαφέρεται να ελέγξει ολόκληρη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν ορισμένες ενέργειες για το ενδεχόμενο ξεμπλοκαρίσματος της θάλασσας.

Από τα μέσα Απριλίου, η Δύση άρχισε να εγείρει ενεργά το θέμα του απαράδεκτου της συνέχισης του ναυτικού αποκλεισμού της Ουκρανίας, τον οποίο η Ρωσία είχε επιβάλλει από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Στις 16 Απριλίου, ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, μίλησε για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από το κλείσιμο των λιμανιών. Κατά τη γνώμη του, ο αποκλεισμός των λιμανιών της Οδησσού, του Τσερνομόρσκ, του Γιούζνι και του Νικολάεφ από τη Ρωσία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια επισιτιστική καταστροφή.

Σε ένα έτος, αυτά τα λιμάνια βοηθούν να σιτιστούν 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Εάν τα ουκρανικά λιμάνια δεν ανοίξουν, 45 εκατομμύρια άνθρωποι σε 38 χώρες θα κινδυνεύσουν από πείνα και θάνατο, με το ενδεχόμενο αυτοί που ζουν κυρίως στην Αφρική, να ξεκινήσουν ταραχές για τα τρόφιμα και να έχουμε μαζική μετανάστευση. Ταυτόχρονα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη, κατέληξε ο Μπίσλι.

Οι New York Times συνέταξαν ένα infographic με τις συνέπειες ενός περαιτέρω αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών.

Τις προάλλες, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζέισον Κρόου επέστησε επίσης την προσοχή σε αυτό το πρόβλημα , στο πλαίσιο του ουκρανικού αιτήματος για όπλα. «Διακινούνται από τα Ουκρανικά λιμάνια 12 εκατομμύρια τόνους τροφίμων, σιτάρι, ηλιέλαιο και αυτές οι προμήθειες χρειάζονται τόσο για την ουκρανική οικονομία όσο και για να αποφευχθεί ο λιμός στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή ειδικότερα», είπε ο Κρόου.

Λόγω προβλημάτων με τις υποδομές και τα φραγμένα λιμάνια, η Ουκρανία δεν μπορεί να εξάγει 25 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τροφίμων Josef Schmidhuber. Αλλά αυτό το θέμα δεν τέθηκε μόνο από την άποψη των τροφίμων.

Στις 10 Απριλίου, η βρετανική The Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο για την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, εστιάζοντας στην Οδησσό. Ο Guardian απαίτησε "να κηρυχθεί κλειστή η μη κατεχόμενη πόλη της Οδησσού. Να σταλούν εκεί ναυτικές δυνάμεις και να προειδοποιηθεί η Ρωσία να απόσχει από τους βομβαρδισμούς. Διαφορετικά, η Μόσχα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές...

Διαπιστώσεις - Συμπεράσματα:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Ουκρανία
#ΜαύρηΘάλασσα
#Ρωσία
--------------
-Videos animations, maps, used:

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ο Ρώσος μια χαρά το πάει και τους δουλεύει όλους.Όταν θα ασχοληθεί πραγματικά τότε να κάνουμε τον Σταυρό μας και πολλή προσευχή.

VIRCOMMANDO
Автор

Ποια λιμάνια μπλοκάρει αφού εκτός από την Οδησσό όλα τα άλλα τα κατέχει!

dialectic-scietist
Автор

Μαριούπολ, Μικολαγιεφ Χερσώνα Οδησσός

basiliostoulis
Автор

Θα βάλει το στρατό μέσα στην Ωδησσο ή Ρωσία

petrikakallanxhi
Автор

Ντροπή σας να προπαγάνδιζε τε την ουκρανική θέση τα νεπτουν δεν έχουν καμία; Σχέση με το καταδρομικό

SOFIAPOSNAGKI
Автор

Great program thank you for the update

nickkostakis
Автор

Osa hani o show man nazi na tou ta dosi o biden tou ehi dosi tosa kai tosa disekatomiria .kata ta alla onira therinis nihtos.

ninetagiortzi
Автор

Today, a TB2 UAV belonging to the Ukrainian army hit 1 Russian Helicopter and 2 Patrol boats on Snake Island. There is a video, post it. 😜

sametkomurcu