Γεώργιος Ατσαλάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη οδηγεί σε νέο πολιτισμό, όπως έγινε με τους υπολογιστές

preview_player
Показать описание
Στη συνέντευξή μας (22-02-2023) ο Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης, σχοιάζει τις ιλιγγιώδεις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τονίζει ότι όλα τα πεδία τη οικονομίας και της λειτουργίας της κοινωνίας σε κάθε πτυχή, οι μεταφορές, η ναυτιλία, η ενέργεια, τα χρηματιστήρια, η υγεία, η παιδεία ο τουρισμός, η άμυνα, θα ορίζονται όλο και περισσότερο από τους αλγόριθμους της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Ελλάδα η οποία έχασε τη βιομηχανική επανάσταση για ιστορικούς λόγους μπορεί και οφείλει όχι απλά να προλάβει και να συμμετάσχει αλλά και να πρωταγωνιστήσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στη νέα τεχνολογική επανάσταση.

Τα απαιτούμενα κεφάλαια δεν είναι μεγάλα, όπως απαιτείται για τη βαριά βιομηχανία, και μπορούν να βρεθούν, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει και στην Ελλάδα και στην ομογένεια και μπορεί να να επαναπατριστεί εφόσον η χώρα δρομολογήσει σοβαρά τη συμμεοχή της στον νέο πολιτισμό που αναδύεται.

Οι αλλαγές που ήδη επιφέρουν οι αλγόριθμοι οδηγούν ακριβώς σε αυτό, σε έναν νέο τεχνολογικό πολιτισμό και σε αλλαγή ανάλογη ή και μεγαλύτερη από αυτή που επέφεραν οι υπολογιστές.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
PERSONAL INTERVIEW - REPRODUCTION IS NOT ALLOWED

Комментарии
Автор

Τι απίστευτος τύπος κ κ Ατσαλάκης. Να τον φέρνεις πιό συχνά, μας ανοίγει τα μάτια.

Antonis_Sfakianakis
Автор

Η αναλύσεις του είναι από τις καλύτερες που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο, να τον βγάζετε πιο συχνά.

acvt
Автор

Χωρίς να θέλω να φανώ ψεκας η συνομοσιωλογος το θέμα με την AI θελει πολύ προσοχή!! Αν η τεχνίτη νοημοσύνη ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου η ταχύτητα τον υπολογισμών που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος είναι μηδαμινή για να την σταματήσει σε σχέση με ότι μπορεί να κάνει αυτή. Γιαυτο και για πολλά χρόνια το θέμα έμενε στάσιμο αλλά πλέον εξελίσσεται υπερβολικά γρήγορα. Θα ήταν ενδιαφέρον μια συνέντευξη με έναν γνώστη για τους κινδύνους της για να μάθει ο κόσμος κάποια πράγματα

Sakis
Автор

Το ΑΙ θέλει μεγάλη προσοχή και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο

dhmossedios
Автор

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εργάζονται οι κυβερνήσεις να περιορίσουν το χρέος .
Όταν δαπανάς χρήμα δανεικό κάποια στιγμή τα δανεικά θα μας πνίξουν καί θα μας εξαφανίσουν.

stavrouladoumtzi
Автор

Με εκτύπωση σε 3D εκτυπωτή θα έφτιαχναν πολλά εξαρτήματα του υπεραυτοκινήτου χάος, αλλά μάλλον δεν είναι ακόμη ώριμη τεχνολογία.😄

Georgos-L