AĞUSTOS AYINDA OKUDUĞUM KİTAPLAR | #kitapönerileri

preview_player
Показать описание
Videoda bahsettiğim kitaplar:
1.Fransız Teğmenin Kadını / John Fowles
2. Onca Yoksulluk Varken / Emile Ajar
3. Utanç / J. M. Coetzee
4. Babalar ve Oğullar / Turgenyev
5. Kelebekler Zamanı / Julia Alvarez
6. Ölüler Genç Kalır / Anna Seghers
7. Palyaço / Heinrich Böll
8. Jean Christophe 1 / Romain Rolland

Keyifli seyirler 😊

Sosyal medya hesaplarım:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Yine çok faydalı malumatlar. Arka plan çok panoramik duruyor. Gitgide yükselen bir ivmeniz var, sayı olarak. Size biraz baskı yapıyormuş gibi oluyoruz, ama müsait bir zamanınızda değerli vaktinizden ayırıp bizlere hem görsel doyum hemde malumatlı eğitici kitaplık turu video çekmenizi dört gözle bekliyoruz. İpek hanım

michelangelodilodovicobuon
Автор

Palyaço, Hans Schnier tam bir isyancı kanaatimce. Sarkastik bir deha. Toplumun ikiyüzlülüklerine katlanamayan, yüzlerindeki maskeleri sürekli alaşağı etmeye çalışan harika bir isyankar. Fransız Teğmenin Kadını benim favorilerimden biri, ne harika bir kadındı Sarah.Kelebekler Zamanı'nı da alışveriş videonuzda görüp sipariş etmiştim. Hatta şu anda da yine sizin tavsiyeniz Kadersizliği okuyorum Imre Kertesz'den, sonra sırada Kelebekler Zamanı var :) emeğinize ve okuduklarınıza sağlık.

denizyalcn
Автор

Anlatiminiz ve elestirme sekliniz cok basarili. Cok tesekkur ederim. Iyi okumalar😊

nazlithevet
Автор

Şahane bir okursunuz, ilgiyle takip ediyorum 📚

hilalkd
Автор

Benim ağustos ayında okuduklarım;

*Stefan Zweig-Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
*Franz Kafka-Babaya Mektup
*Sait Faik Abasıyanık-Semaver
*Platon-Sokrates'in Savunması
*Anton Çehov-Altıncı Koğuş
*Tezer Özlü-Kalanlar
*Dostoyevski-Yeraltından Notlar
*Hüseyin Rahmi Gürpınar-Şık

missnobody
Автор

İnstagrama da yazdım, tekrar gibi olacak ama yine yazayım, çok doyurucu bir videoydu, harika bir okuyucuunuz imreniyorum. 😊🌼

muserrefkarpuz
Автор

Açiklamayı çok begendim, tesekkur ederim.

huobi
Автор

Harikasınız ne kadar güzel okumalar ☺️🎊👏

muzzulu
Автор

ses tonunuz içerikleriniz okuduğunuz kitapları çok hoş buluyorum fakat kamera biraz yukarıda sanki sizi çok aşağıda buldum bence kamerayı biraz aşağı indirirseniz çok daha hoş durur başarılar :)

Deryaatly
Автор

Her zaman olduğu gibi yine harika kitaplar okumuşsunuz. Listeme eklediğim kitaplar oldu. Teşekkürler.

nurgulaydn
Автор

Önceki videonuzda Jean Christophe'tan öyle güzel bahsettiniz ki hemen aldım ben de, son zamanlarda okuduğum en içten kitap diyebilirim çok beğendim gerçekten, teşekkür ederim sayenizde çok güzel bir seriye başladım. :)

begumcitir
Автор

Hocam iyi günler diliyorum. Kolay gelsin. Emeğinize sağlık. Teşekkürler.

yasarkaraca
Автор

Değerli Hocam, bu kadar büyük açık kitaplığın temizliği nasıl yapıyorsunuz? Pratik bir yöntemi var mı?

asuszenfonelaset
Автор

Slmlar teşekkürler vidyo için,
popüler bilim kitapları da önerir misiniz.

leventsekerler
Автор

Sizi dinlemek büyük bir zevk..
Teşekkür ederim

adaletparlakyldz
Автор

O kadar yoğunum ki sadece iki kitap sığdırabildim koskoca aya 🤦‍♀️🤦‍♀️😢
Puslu Kıtalar Atlası- İhsan Oktay Anar
Yaşamın Ucuna Yolculuk- Tezer Özlü

sevdesoyaslan
Автор

Çok akıcı ve güzel anlatıyorsunuz.Belliki çok fazla kitap okumuşsunuz.yazma olayınız da var mı?

fatihcemberci
Автор

Fransız Teğmenin Kadını, daha önce başka bir kanalda yaptığım yorumu editleyerek tekrar yazıyorum.

Üç kitap okudum bu yazardan. Üçünü de çok beğendim ama hele Büyücü hele Büyücü...
Fowles'in hem karakter analizleri hem zengin diyalogları hem de kendine has anlatımı, Victorian döneminin de getirmiş olduğu aykırılıklarla birleşince hakikaten ortaya çok keyifli bir eser çıkmış.
Dönemin ictimai hayatındaki normların hiçbirisine uymayan Sarah'ın, nispeten düzenli bir hayatı olan aristokrat Charles ile yaşadığı aşk bence okunmaya değer. Charles amatör bir doğa bilimci ama aynı zamanda koyu bir Darwinist. Kitap, sadece karakter analizi değil aynı zamanda dönem analizlerini de bolca bulunduruyor. Sınıf ayrımı, seçme seçilme hakkı, feminizm ve çağın psikolojik atmosferi.. hepsine el atmış Fowles.
Romanla alakalı bir diğer güzellik de yazarın okuyucuya kendisini ara ara göstermesi. Üstelik bu rahatsız edici bi unsur değil tersine okuyucuyu daha çok romanın içine çekiyor. Hele bir yerde kendini roman karakterinden birine gösterip şişko ve sakallı biri olarak ortaya çıkması mizah da katmış hikayeye. Sık sık bize romanın gidişatını anlatıp “aslında şöyle de yapabilirdim ama karakterin bunu yapması gerekiyor şu an” diye izahat yapıyor. ( Aslında iyi romancıların doğasında bu var. Bir yerden sonra roman karakteri yazarı bastırıyor ve kontrolü ele alıyor. Umberto Eco bir röportajında Gülün Adi kitabında Melk'li Aldo karakteri için "Artık kontrol edemiyordum onu. Kilisenin mutfağında köylü kızla karşılaşınca kızın üstündeki elbiseleri çıkarmayı tercih etti. Onlar sevişti ben de onları uzaktan izleyip ne yaptıklarını yazdım" demişti. Bence esas çılgın Aldo değil Eco. :)).
Kitabin sonundaki ters köşe ise tam Fowles'lik. Bunu Büyücü kitabinin sonlarına doğru da yapmıştı ama oradaki başka bir seviyeydi. (Çaktırmadan Büyücü kitabinin da reklamını yapayım. “Çok da beğenmedim” diyenlere nispet olsun. Ohh canıma değsin. Sen üzerine alınma 😬😬🙈)
Toparlarsak; Yazar, Fransız Teğmen’in Kadını’nda münazaralı meseleleri çok özgün bir anlatımla fonda da harika bi aşk hikâyesiyle anlatmış. Bence okunmalı ve dostlara da okutulmalı..

Babalar ve Oğullar, Turganyev, o zaman için gençler arasında yaygın olan nihilizm akımını kitap karakterlerinden Bazarov üstünden anlatmış. Aşk dahil herşeyi inkar eden bu asi genci ise önce inkar ettiği o kuvvetli duygunun pençelerinde acı içinde parçalamış sonra da öldürerek hiçliğe atmıştır.
"Al sana nihilizm" diyerek Barazov'i yolculamış yani 😁. Tamam biraz acımasız bir yorum oldu kabul ediyorum. :)
Utanç’ı da okudum ama son yorum hakkımı bu kitaptan ziyade okuduğun kitapların geneli hakkından yana kullanmak istiyorum. Kitap okuma pörtfolyan hakikaten çok zengin ama bu vâridâtı son zamanlarda sanki toplumsal gerçekçi kitaplarına sıkıştırmış gibisin. Bunu belli bir program dahilinde mi yapıyorsun, tesadüfen mi yoksa başka sebepler mi var seni bu okumalara iten? Nedense merak ettim.

Keep calm and read on...

e.b.
Автор

Jean Christophe'i sizden duymustum daha önce Ipek Hanım! Beethoven'dan esinildiginden bahsetmistiniz. Listemde zaten, simdi daha cok merak ettim. Keyifli okumalar dilerim.

enigmaspace
Автор

Yine çok güzel okumuşsunuz İpek Abla. Umarım eylül de dolu dolu geçiyordur (daha başı gerçi ama😆). ✨Ben de temmuzda başladım Jean-Christophe’a ama çok sevmeme rağmen okuyamadım, elimdeki yarımlardan sonra kesinlikle geri döneceğim. 😌 Birkaç tanesi listemdeydi, birkaçını da inceleme listeme aldım. 😋 Şey diyecektim, acaba kanalın adını daha sade bir şey yapmayı düşünür müydünüz? Birine kanaldan bahsedecekken hep sıralamasını falan karıştırıyorum da. 😅 Adınıza, veya 1-2 kelimelik akılda kolay kalan bir şey daha kullanışlı olabilir kanal açısından sanki. 🤔 Emeğinize sağlık, öneriler için teşekkürler. 😇

fantasticshinkiro