Excelde İki tarih arasındaki süreyi gün ay ve yıl olarak bulmak

preview_player
Показать описание
Excel iki tarihi arasındaki süreyi hesaplamak
Excel iki tarih arasındaki süreyi gün ay yıl olarak hesaplamak.
Excel iki tarih arasındaki süreyi hafta olarak hesaplamak için gün sayısı / 7

Excel’de Bilmemiz Gereken Teknikler
Excel’de teknikler, her biri bir işlemi yerine getirmek için kullanılan bir işlem – araç ve fonksiyon kullanımlarını gösterir. Günlük hayatında Excel’i sıkça kullanan kişiler için hazırladığım bu numaralar size zaman kazandıracak pratik çözümlerdir, ipuçları, tips, hints olarak da adlandırılır.
Tekniklerde birçok konu ele alınacaktır. Bunlar kısayol tuşu, formül geliştirme, biçimleme, koşullu biçimlendirme, bir fonksiyon kullanımı, filtreleme, pivot tablo vb. birçok konu içerebilir. Fonksiyon kullanımlarında fonksiyonların Türkçe ve İngilizce sürümdeki karşılıkları kullanılmaktadır. Örnek olarak DÜŞEYARA (VLOOKUP), İNDİS (INDEX), KAÇINCI (MATCH), ETARİHLİ (DATEDIF) gibi fonksiyonlar…
Tekniklerden bazıları:
Çift Tıklama ile Yapılan 15 Şey, Hızlı Doldurma (Flash Fill), Tarih Serileri, Sayı Serileri, Özel Liste Kullanmak, Çiftleri Bulmak / Saymak / Kaldırmak, Form Aracı, Sesli Okumak, Özel (Custom) Biçimlemeler, Kümülatif Toplam, Emoji kullanmak, Gülen Yüzler kullanmak, Boşlukları Kaldırmak, Üç Boyutlu Formül Kullanımı, Çift Tıklama, Köprüler (Hyperlinks), Filtrelenen Verilerin Toplanması, Ay ve Gün Adları, Tablo Yapısı, Dosyaya Parola Koymak, Sayfaya Kilitlemek, Hücrede Kaç Kelime Var, Büyük Küçük Harf Değiştirmek, Tabloyu Terse Çevirmek, Sadece metin girmek, sadece sayı girmek, Hızlı Grafik, Hafta Sayısını Bulmak, İş Gününü Bulmak, İstenilen Ay Kadar İleriye, İstenilen Hafta Kadar Geriye, Koşullu Simgeler, Metinleri Ayırmak / Birleştirmek, Gelişmiş Filtreleme, Filtrelemede * ve ? Kullanmak, Tarihi metin ya da sayı ile Birleştirme, Tarih Verisini Ayırma ve Birleştirme, Tüm satırı renklendirme, Verileri Gizlemek, CTRL+ENTER, ALT+ENTER, Pivot Tablo ile Yeni Sayfalar Oluşturmak, Kamera Aracı, Hüceden Filtreleme, Şekilli Açıklamalar, F5 Tuşu, F3 Tuşu, sayıyı bulmak, harfi ve kelimeyi bulmak, Dış Bağlantıları Yönetmek, Veri Doğrulama , Liste Kutuları, İlişkili Liste Kutuları, Araya Tire Ekleme, Sayıların Önündeki Sıfırları Göstermek / Kaldırmak, Formülleri Göstermek, Hedef Ara (Goal Seek), Nesneleri Bulmak, Ağırlıklı Ortalama, CTRL+M, CTRL+SHIFT+L, Günün Tarihi, Tarih fonksiyonları, Bağlantı Yapıştırmak, Gruplandırma (Outline), Birleştirme (Consolidate), Dilimleme (Slice), Mini Grafik, Veri Çubukları (Data Bars), İnternet'den veri almak, Senaryo Yöneticisi, KAYDIR (OFFSET) ile formülleri farklı yönlerde sürükleme, Onay Kutusu, Numaratör Kullanımı (Spin Button), En Düşük Fiyatı Veren Firmayı Bulmak, Alttoplam (Subtotal) Alma -Renkli ve boşluklu, Belli Sayıdan Büyük Olanları Toplamak , Radyo Düğmesi , Formül Araçları, BUL (FIND) - İçinde Geçen Kelime, ETARİHLİ - DATEDIF, Hedefli Grafik, Sayları Yuvarlama, Sayfayı Dosya Yapma, Sayfayı Bölme, Bölmeleri Dondurma, SATIR ve SÜTUNA Göre Düşeyara (Vlookup), Eğer Yerine Düşeyara (Vlookup), F9 Tuşu, Özel Yapıştırma (Paste Special), Kilitli Adresler ($), CTRL+Z ve CTRL+Y, Sayıları ve Dolu Hücreleri Sayma, Sıralama Seçenekleri, Renge Göre Filtreleme, Renge Göre Sıralama, & İle Birleştirme, DOLAYLI (INDIRECT) Fonksiyonu, Rastgele Sayı Üretmek, Satır ve Sütun Seçme - Ekleme /Silme, EĞERSAY ile yapabilecekleriniz, Metin Verideki İlk Sayıyı Bulmak, Hesaplanmış Alanlar, Düşeyara-Kaçıncı / Vlookup-Match, Grafik Şablonları Oluşturmak, Sütun başlıklarını korumak, Sayıları biçimlemek, Bağlantıları Yönetmek, dinamik alanların kullanımı, hücre içinde resimlerin kullanımı, Günü geçenleri renklendirme …
Microsoft Excel, Microsoft şirketinin tescilli markasıdır. Video’lara anlatılanlar yazarın kendi deneyimleri ve bilgi birikimleri temelinde geliştirdiği “teknik”, uygulama ve kullanımlardır.

ayrıca bakınız:

Faruk Çubukçu - Bilgi Teknolojileri Danışmanlık
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Cok teşekkür ederim. Emeğinize saglık. 😊cok işime yaradı.

nidatekinalp
Автор

Merhaa elinize emeğinize sağlık bu formulde şunu nasıl ayarlayabiliriz. kişinin kıdemi işlerken çıkış tarihi itibariyle durdurulsun diye.Örneğin kişinin kıdem süresini gün ay yıl olarak hesapla bugün tarihi itibariyle ama işten çıkanın tarihinide eklediğimde kıdem hesaplamayı durdur demek istediğimde bunu nasıl formülüze edebilirim.Şimdieden teşekkürler.

zelihaaydin
Автор

başlangıç gününü de dahil etmek istediğimiz zaman ayrıca hesaplayabilir miyiz?
örn:01.01 ile 10.01 tarihleri arasında 1. günde dahil toplam 10 gün vardır gibi

rhdesign
Автор

tarihleri alt alta toplamak için nasıl yapacaığız

mehmetemrebingul